Comentarii pe articolul Inginerii: Tehnicieni sau manageri?


Ingineri

Cristian Hedesiu la 19 Februarie 2008, ora 17:32
Ingineri
Dupa parerea mea un inginer are destule oportunitati de promovare spre o functie de manageriala.
Mi-am terminat doctoratul anul trecut in decembrie in Germania si in mometul de fata sunt inginer "material development engineer" la una dintre cele mai mari compani de mase plastice din Olanda. Asa cum am precizat intru-un numar anterior al acestei publicatii am aplicat la o multime de companii din Romania si nimic macar nu mi-au rapuns la aplicatie. dar sa ma intorc la subiect in compania in care muncesc in momentul de fata se ofera o posibilitate de promovare foarte buna.Primii 3-5 ani in cercetare dupa care inca 3 ani in technical marketing iar ultimii ani catre o pozitie de management.
Cel putin in Germania si Olanda sansele de avansare pentru un inginer sunt mari. Sper sa si in Romania sa fie aceeasi situatie in curand!
Cred ca companiile de recrutare si persoanele de la resurse umane ar trebuie sa fie mai atente in recrutarea persoanelor calificate
Pana Cristina la 19 Februarie 2008, ora 18:41
D-l cristian,

va felicit ca ati reusit sa practicati meseria de inginer si sa ajungeti intr-o firma mare din Olanda.Am invatat un lucru de la unul din profesorii care i-am avut in facultate si anume:UN INGINER POATE FI ECONOMIST DAR UN ECONOMIST NU POATE FI INGINER .
Pana Cristina la 19 Februarie 2008, ora 18:44
In Romania greu obtii un post de inginer si cu multe interventii.Valoarea este trecuta in plan secund in favoarea relatiilor si a rudelor
Sunt acum nenumarati studenti care fac studii in opinia mea la kilogram(in speta cei de la facultatile particulare)iar calitatea este lasata la o parte .oare unde se doreste sa se ajunga?
Cristian Hedesiu la 20 Februarie 2008, ora 17:20
Din pacate in Romania inca avem acelasi sistem bazat pe relatii. Am avut si au aceasta experineta in urma cu un an. Am aplicat la o multime de companii din Romania si nici macar nu imi vizualizau CV si aplicatia. De ce? Cred ca raspunsul la acesta intrebare este f simplu si il cunoastem multi dintre noi. Avand in vedere si pregatirea unora dintre studenti cred ca sistemul de invatamant lasa de dorit. Am prieteni care fac universitati la FF si nu merg niciodata la cursuri.
Uitandu-ma in jur prin companie vad muulti oameni numai cu nivel de scoala tehnica si care au o multime de cunostinte in domaniu.
Eu sper in cativa ani o apreciere a persoanelor calificate si o numeratie pe masura. Nu se mai poate merge la nesfarsit asa. Am trecut de perioada comunista in care erai obligat sa stai 8 oare la munca chiar fara nici o productivitate.

  Inapoi la articolul Inginerii: Tehnicieni sau manageri?

Setari Cookie-uri