Comentarii pe articolul Doua dileme pentru sanatatea bancilor din Romania


Bancile...acesti "martiri" ai capitalismului

la 13 Februarie 2009, ora 10:07
Din pacate suntem inca tratati ca si ceea ce suntem: "o natiune bananiera centrafricana, sau niste cetateni de rangul 2 sau 3 in europa unuta". De acceea la noi DAE ajunge chiar la 23-25% si la ei la maxim 10%. Ganditi-va dragi prieteni la treaba asta: poporul asta si asa saracit de comunism i se ia ultimul strat de piele de multinationale dintre care amintim: Holcim, Lafarge, Heilderberg-monopolul cimenetului; mafia bancara care e clar ca s-a inteles in piata, mafia petrolului, mafia gazelor, mafia energiei si nu in ultimul rand mafia autoritatilor de stat-care vine sa completeze acest tablou macabru.
Se pare ca New World Order s-a realizat mai repede la noi decat la ei, suntem un popor fara coloana vertebrala, care accepta orice, care tremura infrigurati la poarta stapanului pentru un blid de zama lunga si doi pesmeti.
Capul plecat sabia nul taie?
Mai rau sa nu ne fie?
Sa fim seriosi....de data asta e groasa de tot si nici macar nu mai avem ce face.
Singura solutie ar fi sa trecem de la societatea primitiva monetara (bazata pe tiparnita de bani, pe imprumut, pe credite, pe sclavie) la societatea bazata pe resurse (pe productie, pe economie reala, nu pe multinationale, nu pe consum si risipa, nu pe mafie).
Imaginati-va de maine sa nu mai existe bani, sa nu existe decat resurse si un plan mondial de management al resurselor astfel incat cel din Africa sa nu fie lasat sa moara de foame, iar cel din America sa nu fie lasat sa se lafaie pe cadavrele celor din Irak sau Afganistan. Pana la urma noi toti traim din resurse (hrana, imobilele, energia, mijloacele de transport-sunt resurse sau sunt create din resurse) si nu din bani (nu mancam banii propriu-zis, nu bagam pe foc bani sa ne incalzim, etc.). Sistemul acesta monetar pervers in care traim nu face altceva decat sa ne arate ca umanitatea nu a iesit niciodata din sclavagism (decat pe hartie am parcurs comunismul si acum capitalismul). In fapt, comunismul sau capitalismul, ori fascismul sunt ramuri clare ale sclavagismului si pot veni cu motive logice clare ca sa sustin aceasta idee.
la 13 Februarie 2009, ora 12:04
"Cci tot celui ce are i se va da i-i va prisosi, iar de la cel ce n-are i ce are i se va lua." Matei 25, 14
Mihai Iuliana la 13 Februarie 2009, ora 16:26
excelent comentariul tau, felicitari
Maria Butinaru la 14 Februarie 2009, ora 08:49
Intr-adevar comentariul de mai sus atinge "buba". Romanii s-au grabit sa intre in datorii fara sa aprecieze prea corect impactul pe care il are rambursarea acestor datorii asupra nivelului lor de trai. Romanii se infig sa consume mult peste nivelul buzunarului si asta din credite pe care le pot restitui cu sacrificii incomparabil mai mari. Creditele de consum macina veniturile si asa subtiri ale romanilor. Costurile imprumuturilor in Romania reflecta "foamea" de bani a romanilor atinsi de iluzia ca isi pot asigura din credite un nivel de trai ridicat. Nerealist, romanul are case si masini pe care nu si le poate permite, baga in cos marfuri de import si vaneaza haine de marca. Toate mult peste posibilitatile lui reale. Insa asta nu e boala strict romaneasca, situatia asta s-a intalnit la inceputurile economiei de credit in aproape toate tarile europene insa ceilalti europeni s-au "cumintit" si s-au autoeducat din punct de vedere economic de mult timp, ceea ce se va intampla si la noi.
Burduja Florin Cornel la 14 Februarie 2009, ora 09:29
da si asa sa nascut o idee mai veche cel putin din cate stiu ceea ce spui tu mai sus este descris intrun documentar zeitergest parca oricum bun nu de alta de acord cu tine dar parca seamna a plagiat

  Inapoi la articolul Doua dileme pentru sanatatea bancilor din Romania

Setari Cookie-uri