Comentarii pe articolul George Butunoiu: 50.000 de euro, cel mai mare salariu obtinut prin head-hunting


Felicitari!

Emilia Pustan la 21 Februarie 2008, ora 14:49
Felicitari!
Felicitari D-lui George Butunoiu pentru claritatea si sinceritatea cu care a raspuns intrebarilor formulate. Pe alocuri se intrezareste o ironie fina, ceea ce da o deosebita prospetime interviului.
Adrian Ioan Nicolescu la 21 Februarie 2008, ora 18:25
Apreciez sinceritatea dlui Butunoiu. Intrebarea mea este: Firma de recrutare se ocupa exclusiv de top management, sau are in vedere si pozitii inferioare in companii ?
George Butunoiu la 22 Februarie 2008, ora 12:10
La care firma de recrutare te referi?

George Butunoiu
Emilia Pustan la 22 Februarie 2008, ora 17:05
Excelent. :) Raspunsul interogativ si usor ironic pozitioneaza foarte bine firma dvs., si o diferentiaza in mod evident, fara a lasa loc de interpretari. Am de invatat de la dvs., prin urmare ma apuc sa va citesc articolele. toata stima.
Alecs la 21 August 2008, ora 02:16
Uau...cat de usor poti smulge aplauze de la niste persoane care vad din niste ironii banale, sceptice, chiar maxime si motto-uri de viata. Din pacate este plina lumea/tara de oameni ca domnul GB, la fel sau poate mai dotati intelectual care nu au avut sansa de a ajunge la un asa nivel, din considerente strict legate de noroc. Felicitari domnului GB pentru ca a stiut timpul si locul cand sa faca ceva. Altii, mai tineri, nu sunt atat de norocosi sa fi putut trait vremurile acelea in care 90% din idei devin corporatii etc.
Iata cum un om cu studii in fizica nucleara este head-hunter in cel mai banal domeniu privat - hr-ul (poveste lunga, am un "dinte" impotriva hr). Ironia este ca acum cei ce-si cauta un job se lovesc de paralelismul domeniului studiat cu cel pe care vor sa profeseze din cauza reorientarii foarte rapide a pietei. Se sting usor vremurile in care un inginerul horticultor ajungea marketing manager etc.
In fine, ca sa pun si eu niste intrebari, cum ar putea un tanar absolvent de facultate sa devina tinta head-hunterilor? Cum sa-si inceapa cariera si cat timp sa astepte eliberarea unui post mai bun intr-o multinationala cand oamenii de acolo (in general neproductivi) sunt lipiti cu aracet pe scaune? Cam de cati ani ar avea nevoie sa-si asigure un job respectabil si bine platit? Posibil ca peste 5-6-7 si cum rezista pana atunci? Toti spun de cresterea majora a salariilor. Unde? Am studiat piata destul de mult si un salariu de tanar absolvent de facultate se invarte intre 8, 10 maxim 15 milioane lei vechi.
Nu ricosez in latura sociala dar cum poti dintr-un astfel de salariu sa-ti platesti o chirie (300-350 E o garsoniera; 450-500 e un apartartament de 2 camere) plus mancare, facturi si alte cheltuieli. Sa incepem sa lucram din facultate? Ca si ce? Operator sondaje cu 3 milioane pe luna? Nu, in nici un caz. Aici subscriu la ideea ca lucratul in timpul facultatii, in depozit nu ajuta pe nimeni.

  Inapoi la articolul George Butunoiu: 50.000 de euro, cel mai mare salariu obtinut prin head-hunting