Comentarii pe articolul Cum vad bancherii evolutia cursului valutar


noninformativ

Cretu Cristian la 18 Februarie 2009, ora 01:59
Sunt diferente foarte mari in estimari. Concluzionez ca 'specialistii' de la banci, specialisti care ar trebui sa fie cei mai buni, nu au nici o idee despre cum va arata cursul mediu sau cursul din decembrie.

Pe baza a ce anume exact se estimeaza aprecierea leului? Intr-un context economic international care presupune recesiune si continuarea efectelor negative interdependente, pana nu mai are unde sa scada piata din toate punctele de vedere macroeconomice (somaj, inflatie, putere de cumparare etc) si un context economic intern care nu poate fi descris ca fiind unul competent sau de succes, nu e posibil sa putem avea o previziune de apreciere a cursului valutar, nici macar intr-o viziune optimista.

Nu exclud posibilitatea ca cei care sunt cei mai optimisti sa aiba si cea mai nefasta situatie.. din cate stiu unii deja sunt sprijiniti de statul in care au sediul.

Foarte mica valoare informativa.. ma gandesc ca declaratiile astea trebuie sa fie optimiste dar daca sunt prea optimiste au efect invers decat cel pentru care sunt in mod deliberat atat de eronate. Slab PR sau facut de banci pt cei f saraci cu duhul, nicidecum un articol al unei publicatii economice care se respecta. O sugestie prieteneasca: cereti opinia unor persoane abilitate nu scrieti stiri pe banda rulanta! .. cititorii nu pot aprecia astfel de noninformatii, macar puteati sa puneti langa ele si o opinie despre ele a unui om respectat in domeniul economic. Ce jalnic de articol, macar in criza ar trebui sa aveti ce scrie.
Phil la 19 Februarie 2009, ora 11:52
Aprecierea leului se bazeaza pe mai multe axiome dintre care cele mai importante sunt moneda euro in cadere liberea ( vezi urcarea dolarului fata de ea in timp ce in SUA lucurile nu sunt mai bune) si presiunile politice interne cat si IMF asupra stavilirii cresterii inflatiei in Romania, cu alte cuvinte actiunile de forta BNR. Estimarile bancilor sunt un mixt de Analiza tehnica pe grafic de evolutie si cele aratate mai sus. Isarescu cand spune ca nu ii mai mangaie pe crestet pe cei care au pozitii long euro dar defapt el transmite baietilor destepri care stiu sa citeasca printre randuri un mesaj foarte clar- baieti fiti cuminti ca intervenim si pierdeti si ce mai aveti.

  Inapoi la articolul Cum vad bancherii evolutia cursului valutar

Setari Cookie-uri