Comentarii pe articolul Darian: Preturile terenurilor vor scadea cu 70-80% in acest an


Darian e un tampit

Neacsu la 18 Februarie 2009, ora 22:16
Cine este acest Darian sa faca el estimari de piata?Face parte din tagma cretinilor analisti financiari care isi dau si ei cu parerea si sa fie in ton cu tema crizei financiare.Acelasi dobitoc spunea anul trecut in martie ca preturile isi mentin trendul ascendent si ca multi ani de acum incolo totul va merge in sus pt ca necesarul de spatii locative era de circa 90 000 de unitati.
Cu cat sa mai scada domnule Darian preturile? Sa iti dea tie apartamentul la 20 000 de euro?
Nici macar nu stii sa calculezi cat face 80 la suta din 100 000 de euro.
Alexandru la 19 Februarie 2009, ora 09:49
Am citit mai multe articole despre piata imobiliara cum ca preturile scad si scad si scad .... ceea ce se si intampla numai ca procentele vehiculate in aceste articole sunt de domeniul fantasticului. Se zice ca un apartament de 2 camere in bloc vechi costa 800 Euro* 40mp=32000 si eu in momentul de fata studiind preturile din anunturile de vanzari apartamentul asta costa in jur de 50 000Euro. Toti acesti analisti imobiliari cred ca sunt rupti de realitate. Vorbesc doar ca sa-si dea cu parerea .
Intepat De Darian la 19 Februarie 2009, ora 10:53
darian..., credeam ca nu mai aud de ei.
ce servicii extraordinare are darian.
va spun o patanie: in 2007 vine o persoana de afara, cu dorinta sa investeasca in romania, aceasta persoana reprezenta interesele unor oameni de afaceri. (stiu ca au umblat multi turisti imobiliari, insa ce va relatez este 100% adevar)Acei oameni de afaceri posibilitatea sa ia bani cu credit de la o abnca externa, binenteles punandu-si pielea la saramura. era vorba despre bani mari. cateva zeci de milioane. nu de lei tramvai. persoana care a venit in numele lor in romania gaseste pe site-urile de imobiliare din romania o locatie pe care vroia sa o cumpere. locatia tot mare. banca externa de unde au obtinut ok-ul pt creditare le cerea sa dovedeasca valoarea investitiei pt care s-a cerut creditul. deci le trebuia expertizaaaa. bun pana aici. ce face persoana imputernicita: ma suna (ghinionul ei). si eu ce fac? (ghinionul meu)... pun mana pe tastatura si sare Darian la cautari.
Merem la ei, le explicam situatia si precizam: daca ei pot sa faca expertiza la locatia cu pricina in 3 zile, maximum, da maxium 4 zile, atunci facem expertiza la ei.
Acum Darian ce face, zic Darian, pt ca atitudinea angajatilor reflecta politica firmei. Deci: Darian apeleaza la colaboratorii sai si ne fac o "expertiza". Acea expertiza necesita date financiare, tehnice, cu alte cuvinte: suport tehnic. Le-am acordat din plin. Cum de le-am acordat? Pt ca o un amic era prieten, precizez era, cu proprietarii acelei locatii. Ok, le dau mura`n gura la darieni, tot ceea ce mi-au cerut, le-am pus toate datele pe masa. Ei fac o porcarie execrabila la fiecare etapa a expertizei de te apucai cu mainile de par, zicandu-mi ca nu au mai facut asemenea expertize, de parca le ceream sa faca expertiza la planeta marte, nu la o locatie comerciala situata in centrul unei urbe. Vazand ca termenul expira merg la Darian si le cer seriozitate, ei imi replica: nu ne intereseaza pe noi daca voi pierdeti creditarea sau nu din cauza noastra!!!!!! Le-am explicat inca de la inceput: pt a putea derula o expertiza prin ei, nu cerem ilegalitati doamne fereste, cerem doar sa se respecte deadline-ul. Aceasta fiind conditia de baza a contractului cu darienii, altfel nu semnam un contract cu firma lor. Ceea ce lor finalmente nu le pasa. Asa au afirmat darienii. Incerc sa reproduc din memorie ceea ce au pus ei in asa zisa evaluare referitor la o locatie de 10 milioane de euro din centrul urbei: este dotata cu wc si canalizare.
Moldoveanu Eugen la 19 Februarie 2009, ora 14:11
neacsule, sunt convins ca esti un imbecil de agent imobiliar
te-as pune la zid si te-as impusca
fara sa imi para rau
la modul cel mai realist posibil
Razvan........Timis la 19 Februarie 2009, ora 14:21
vreti preturi la case care sa-si mentina trendul ascendent... o sa aveti...si sa vedeti ce bine si cald o sa va fie .....sa va vindeti "casele"si "terenurile" cind o zbura.....succes...
Nelusorin Coman la 19 Februarie 2009, ora 19:57
Acum se fac marile averi pentru cei care au lichiditati. Eu personal fac investitii imobiliare si va spun ca preturile nu vor scadea decat maxim inca 6 luni de zile si dupa aceea vor creste iarasi . eu personal nu vand decat sa vand sub pretul la care mi-am propus si sfatuiesc pe toata lumea sa faca la fel .cat credeti ca o sa tina criza asta ?decat sa vand pe pierdere mai bine astept pana iau pretul care il vreau. acum vand doar cei disperati dar apartamentele casele si terenurile vandute la disperare se vor termina si atunci?eu spun ca in maxim 6 luni intram pe trend ascendent si cresterea va fi la fel de mare ca si caderea si la fel de rapida .romania are nevoie mare inca de locuinte.
Anonim la 19 Februarie 2009, ora 20:37
parerea mea, a unuia care a cautat sa-si caute casa, si sa cumpere, ca preturile erau super umflate si mai ales de toate nu ti se oferea NIMIC..... care sa justifice pretul EXAGERAT.!!
LA CAT MAI MULT IN JOS PANA CAND PRETUL VA FI JUSTIFICAT!!
Gabriela la 20 Februarie 2009, ora 03:02
Aceasta previziune este total aberanta.Acest domn urmareste sa influenteze scaderea preturilor,ca cei care l-au platit sa poata cumpara la preturi de nimic,si apoi sa vinda la preturi mult mai mari.Este vorba de marii rechini care au multe lichiditati din bani negri, si asteapta ca aceasta criza sa -i imbogateasca si mai mult.Si in SUA la inceputul sec.cin a fost marea criza au fost f.multi care au facut averi imense din oportunitatile aferite de criza..Probabil ca anul acesta preturile vor mai scadea dar in nici un caz atit de mult.Rusine d-le Darian
Gheorge Hogea la 20 Februarie 2009, ora 17:31
Parerea mea e simpla, piata imobiliara va decide.
Teoria spune ca pretul unei locuinte in general este multiplu de 10-15 chirii pe an. De aici plecam in sus sau in jos in functie de cerere...
In Romania puterea de cumparare este mult scazuta deci si acest fapt implica preturi mai scazute.
Speculatorii din piata vor disparea in momentul cind guvernul ii va arde cu taxele... Asa ca va rog sa tot cumparati pina veti [plati taxe mai mari pentru ca cei care nu muncesc trebuie sa fie sustinuti cumva, nu ?
Si daca omu asta Darian a zis ceva nu e bine sa fie impuscat pentru asta, deoarece este o parere mai mult sau mai putin competenta in functie de dorinta celor care comenteaza pe aici.
Fiecare isi urmeaza interesul economic si sa lasam timpul sa decida invingatorii si invinsii !
Has Mary la 21 Februarie 2009, ora 14:04
E aberant sa generalizeze scaderea la toate categoriile de terenuri
Da, e posibil la acele terenuri care au un pret ce a sarit de la 150 Euro (2006) la 8 - 900 Euro 2008 (orasele de provincie), asta pt ca devenise o moda in a construi blocuri la 1000 - 2000 Euro pe mp si erau banci ce finantau investitia si cumparatorii
Dar la terenuri pt constructie de 40 Euro pe mp e imposibil sa scada asa mult!
Un simplu calcul: Preturile materialelor au scazut f mult. Un teren de 700 mp, cu utilitati (cartiere periferice provincie, cu utilitati) costa cam 21 - 28 000 Euro. O casa de 100 mp construiti, finisata, facuta fara fite, dar CASA, te duce pe la 60-65 000 Euro. Deci ai casa cu pana la 65 000 Euro (va spun din experienta proprie). Trageti concluzia singuri
Lascu Catalin la 22 Februarie 2009, ora 08:58
Previziunea Darian este optimista, ar trebui sa cititi pe net comentariile lui Chirovici si Prigoana, mai aproape de realitate cred eu...acelea apropos, comenteaza si cauzele reale ale crizei din imobiliare...

ba mai mult, eu cred ca unii investitori care au cumparat sute de apartamente pentru revanzare, vor ajunge sa le revanda pe 1 euro doar ca sa scape de costuri si datorii....

pt. dl. Nelusorin (?) - ce ziceti de 4-5 ani pentru revenire, cat evalueaza specialisti adevarati in economie, in loc de 6 luni? rezistati ? dupa opinia dvs de specialist in imobiliare, cam de unde ar lua cetatenii bani peste 6 luni ca sa va valideze opinia si dorinta de castig?
Ac la 22 Februarie 2009, ora 09:31
Eu zic ca e posibila o scadere la 80-90% la aprtamentele vechi. Cat costa un apartament de 2 camera inainte sa inceapa umflarea asta urieseasca concertata de banci si agentiile imobiliare in detrimentul cumparatorului? Va zic eu: in Bucuresti in 1996 un apartament de 2 camere langa statia de metrou de la aviatorilor era 11.000 de dolari. Pe varful valului ajunsese la un pret de 120.000 euro. Acum este estimat pe la 60.000 dar nu il cumpara nimeni. Trageti concluziile singuri.
Razvan la 28 Februarie 2009, ora 20:34
ATENTIE MARE ! ! ! Din estimarile facute criza va tine cel putin 5 ani de zile. Va fi foamete. Asa ca dl. Darian a estimat foarte bine scaderea terenurilor cu 70-80% anu asta. Eu personal am observat o scadere de 30-40% la terenurile de pe litoral IN APROX 2 LUNI. FRATILOR DACA VINDETI ACUMA luati o ca si cum L ATI PRINS PE DUMNEZEU DE PICIOR!!!!! VA FI SARACIE CRUNTA... FOARTE BINE SE INTAMPLA ASTA PT SPECULANTII DE IMOBILIARE. FRATILOR VINDETI TOT SI TINETI BANII IN BANCI CA VOR VENI DOBANZI SI MAI MARI. E RECESIUNE ECONOMICA. VA MULTUMESC.

  Inapoi la articolul Darian: Preturile terenurilor vor scadea cu 70-80% in acest an

Setari Cookie-uri