Comentarii pe articolul Recomandari de investitii pentru tineri Piata de capital


DA INVESTITI DA NU PE BURSA DIN ROMANIA

Ungureanu Ciprian Nicolae la 19 Februarie 2009, ora 11:57
Suna bine bine in teorie dar nu functioneaza pentru piata romaneasca. Si va vorbesc in calitate de victima ca sa zic asa a pietii de capital din Romania, recunosc ca poate am si intrat intr-un moment prost, insa concluziile mele sunt urmatoarele:

Actionariatul minoritar nu este nici macar TOLERAT.

Managementul societatilor de la bursa romaneasca ori este defectuos ori serveste doar interesul actionarului majoritar. Chiar daca societatea este profitabila fiti siguri ca profitul va ajunge prin diverse cai in mare parte la actionarul majoritar.

Institutia care se ocupa de reglementarea pietei de capital din Romania, CNVM nu face absolut nimic. Am observat personal unele tranzactii suspecte, oare cum este posibil ca in atatia ani nici un caz sa nu fie demascat de CNVM.

Bursa romaneasca este dominata de speculatori in special pe termen scurt, in multe cazuri acestia nestiind ce produce firma la care acestia cumpara actiuni. Veti deveni depresiv urmarind jocurile lipsite de fundament economic ale acestor jucatori, din pacate foarte puternici pentru piata mica de capital din Romania

Nu exista transparenta din partea companiilor din Romania. Doar persoanele importante din actionariat detin informatii relevante despre situatia afacerii.

Nu exista raportari ale tranzactiilor persoanelor importante din actionariat. Acestea ori vin foarte tarziu, ori apar doar in media, ori nu vin deloc.

Brokerii din Romania nu fac decat zgomot pentru a atrage carne proaspata de tun prin aparitiile lor in media, ca de altfel si cu acest articol.

Sa va dau si un exemplu concret, in toamna-iarna anului 2007 societatile la care sifurile erau actionari majoritar si-au cheltuit lichiditatile pe achizitia de actiuni SIF
De asemenea sifurile si-au consumat lichiditatile pe actiuni ale unor societati importante de la categoria 1 in primul trimestru din 2008. In aceste momente sifurile nu mai cumpara nimic chiar daca preturile au cazut cu 90%.

Cine a iesit atunci din actionariatul SIF-urilor si din alte societati la care sifurile au cumparat agresiv, trageti singuri concluziile.

Concluzia mea finala, dragi tineri: Este foarte bine sa investesti, dar daca va pasa de banii vostri, FUGITI de piata de capital din Romania. Daca nu ma credeti incercati si mai discutam peste cativa ani.

Chiar daca preturile sunt foarte mici, nu m-ar mira deloc daca ar mai scadea inca 90%
Teodorescu Mihai Eduard la 19 Februarie 2009, ora 14:51
Sunt de acord cu Dl Ungureanu.
De altfel sunt sigur ca intermediarii de pe Bursa si Rasdaq cunosc lipsa de interes a romanilor tocmai din cauzele de mai sus. Iar Romania nu se va schimba.

  Inapoi la articolul Recomandari de investitii pentru tineri Piata de capital

Setari Cookie-uri