Comentarii pe articolul Prima pensie privata din Romania


prima pensie ptivata

Manea Ionut la 23 Februarie 2009, ora 12:39
as fi curios :
-ce se intelege prin plata integrala?,
- cu cat a contribuit si cati bani va lua de la pensia privata?
- timp de cate luni va lua bani de la pensia privata?

Mie chiar mi se pare ca pensiile private sunt niste gauri negre.
Diaconescu Corina la 23 Februarie 2009, ora 12:58
Articolul nu da detalii si in plus, as vrea sa stiu si eu de ce este in detrimentul nostru, al celor care suntem obligati sa facem burta mare unor fonduri private, sa ni se garanteze suma pe care o primim inapoi. Nu prea vad de ce sa fiu nevoita sa le dau lor banii fara nicio garantie.
Bianca D la 23 Februarie 2009, ora 13:16
1) plata integrala=plata in o singura transa a tuturor drepturilor existente la data pensionarii. Contribuind doar cateva luni, matematic nu exista alta posibilitate de plata a pensiei din pilonul II decat plata integrala (toata o data)
2) cu cat a contribuit si cat ia proaspatul pensionar, va trebui sa il intrebati personal. Fiind pensie privata, acesta este singurul indreptatit sa va furnizeze datele financiare de care sunteti interesat.
3) fiind achitata integral, pensia acestui pensionar are o singura rata. Despre luni de incasare a pensiei private poti vorbi cand vei avea si ce sa imparti, adica dupa o perioada suficienta de contributie si/sau cand se vor fi strans sume suficiente pentru a fi impartite in intervale lunare.

Contributia exclusiva la sistemul public nu este cumva cea mai mare gaura neagra?!?
Marii Mari la 23 Februarie 2009, ora 13:21
-prin plata integrala se intelege suma pe care o incaseaza dupa ce a contribuit acele cateva luni
-a contribuit cu 2% din salariu
-banii ii va lua pe toti o odata deoarece nu e o suma spectaculoasa

Mie nu mi se par gauri negre deloc,uita-te la persoanele din afara,care la batranete au bani sa isi satisfaca orice moft,se duc in excursii,au masini,pe canr pensionarii nostrii nu au nici bani de paine.
Nicolae Daniela la 23 Februarie 2009, ora 13:55
Nu stiu ce sa zic dar cred ca toti banii pe care ii primeste pensionarul respectiv in urma contributiilor la fondul de pensii privat este de 400 de lei, ca sunt gauri albe sau negre chiar nu stiu ce sa zic si ca sa ne dam doar cu presupusul pe niste temeri de-ale noastre ...
Popescu Carmen la 23 Februarie 2009, ora 17:11
Am si eu o problema, am fost tzepuita de unul dintre cei care anul trecut semnau contracte de pensie privata, in sensul ca un "binevoitor" a semnat un asemenea contract in numele meu, bineinteles fara stirea mea, era vorba de Interamerican. Am sunat la ei si am facut tot felul de plangeri si declaratii ca nu eu am semnat respectivul contract de pensii obligatorii. Intr-un final mi s-a raspuns ca am fost scoasa din baza lor de date.Intrebare mea este, de unde stiu la ce companie am acum pensie privata? Inainte sa aflu de acest contract semnat cu cei de la Interamerican, am semnat un alt contract. Exista o baza de date ca sa stiu unde am pensie privata?
Anatoli Marchelov la 23 Februarie 2009, ora 20:02
Sunt 400 lei si atat!
O singura data! scrie clar.
Anca Monica Fanea la 23 Februarie 2009, ora 22:01
perioada persoanelor in varsta care se duc in excursii si alte cele a cam trecut, de fapt daca urmariti mersul crizei financiare, veti nota ca multe din persoanele care urmau sa inceapa sa perceapa plati de la aceste fonduri au fost lovite in plin de criza financiara, activele fondurilor s-au devalorizat fara precedent. Fondurile de investitii sunt si vor ramane investitii, in consecinta poarta toate riscurile acestor investitii. De acea este foarte bine sa cititi toate documentele informative despre aceste produse inainte sa semnati actele. Mai ales sectiunea despre riscuri si garantii.
Faptul ca s-a facut o prima plata e un pionierat pentru piata romaneasca dar nu poate dizolva un mit. Nu este corect sa se dea impresia ca totul merge bine, cu ata mai mult cu cat institutiile financiare se lupta inca pentru supravietuire. Mitul poate fi dizolvat doar prin legislatie clara in ceea ce priveste informatiile pe care aceste fonduri de pensii si alte institutii de aceasta natura vor trebui sa furnizeze clientilor inainte de semnarea unui contract.
Alexandru Toader la 27 Februarie 2009, ora 11:57
nu scrie suma pe care o primeste!!!!oricum companiile de asigurari sunt niste mari tzepe!!!!!hoti imbracati la costum si cravata!!!!rusineee!!!!
Ienovan Daniela Ana-Maria la 30 Martie 2009, ora 22:20
Domnului Alexandru Toader....ia mai cititi odata articolul, poate descoperiti suma respectiva....e foarte usor sa dati vina pe toate companiile acestea,probabil ca ati avut o experienta negativa cu una dintre ele, poate chiar din vina dumneavoastra si acum sunteti suparat....de obicei omului ii este rusine sa si recunoasca greselile proprii si atunci dam vina pe altii.

  Inapoi la articolul Prima pensie privata din Romania

Setari Cookie-uri