Comentarii pe articolul Paul Brendea, Prime Transaction: Toate reperele analizei tehnice s-au dizolvat


Normal

Lamurean Mircea la 24 Februarie 2009, ora 09:19
Analiza tehnica nu a fost niciodata sigura. Ea s-a bazat pe algoritmi si interpretari cu conotatii psihologice. Altceva este mai important insa : adevarul ascuns : unele lucruri s-au stiut si nu s-au spus ; altele s-au stiut doar in cercurile inalte ; brokerii insisi uneori au fost presati de altceva decit de sprijinirea sincera si corecta a investitorului (de ex cind dai un ordin de vinzare, brokerul cauta sa convinga pe un alt client de-al lui, sa cumpere, pentru ca astfel incaseaza ambele comisioane. Sau : clientul cu bani mai multi e prioritar in tranzactii...etc) ; CNVM de asemenea e condus amatoreste si in mod ticalos. Nu departe se situeaza BVB, gestionata jenant si ajunsa astfel de risul burselor mai mari. Sa nu uitam si putinatatea instrumentelor financiare si bursa din Sibiu aversiva prin citiva investitori ticalosi.
Toate aceste elemente peste care se suprapune criza actuala, cu elemente inca necunoscute atit in privinta declansarii si mecanismelor cit si in privinta evolutiei si urmarilor, fac din analiza tehnica o procedura desueta.
droid04 la 24 Februarie 2009, ora 13:57
Foarte pertinent! Atat articolul cat si primul comentariu! Da... analiza tehnica e "desueta" si "nu a fost niciodata sigura".
Poate imi explica si mie cineva atunci cum de analiza tehnica a dat semnal de iesire inca din ultimul trimestru din 2007, in timp ce "specialistii" si "analistii" de brokeri dadeau inainte cu analiza fundamentala si cat de bine stau actiunile, cat de ieftine sunt (prima 1/2 din 2008 numai asta am auzit)......
Si dl. Brendea stie (sau ar trebui..) ca orice probabilitate calculata pe baza unei serii statistice (adica analiza tehnica) creste cand iei in calcul serii lungi de termeni. Aplicarea analizei tehnice la nivel de 1 zi/ora /minut este irelevanta, dar aplicarea la saptamani si luni este cu totul altceva.
Deci pentru dl. Brendea "bai ma lesi !"

  Inapoi la articolul Paul Brendea, Prime Transaction: Toate reperele analizei tehnice s-au dizolvat

Setari Cookie-uri