Comentarii pe articolul Studiu: 45% dintre cei care vor sa cumpere un apartament nu isi permit credite


Adevaratii vinovati de tragediile celor care au cumparat apartamente la preturi supraevaluate - EVALUATORII !!!!

Iorga Sorin la 24 Februarie 2009, ora 10:00
Se tot spune ca bancile si agentiile imobiliare sunt vinovate de preturile astronomice la care s-au vandut apartamente de 40-50.000 euro la preturi de 100.000 euro.Adevaratii vinovati sunt EVALUATORII , care ar trebui trasi la raspundere pentru neprofesionalismul de care au dat dovada, chiar dati in judecata de oamenii care au avut incredere in ei si care le-au evaluat proprietatile la preturi ireale.Acesti oameni erau PLATITI de clienti sa EVALUEZE CORECT proprietatile .Banca doar oferea banii, agentiile imobiliare doar intermediau tranzactia.Putea sa ia banii de la client , dar sa il avertizeze ca proprietatea respectiva nu face banii ceruti de vanzator.Evaluatorii trebuiau sa faca o evaluare CORECTA a imobilului, respectiv prin prisma materialelor de constructie din care a fost facut, perspectiva imobilului ( bloc vechi de 30 de ani, ce perpectiva putea avea decat negativa in urmatorii 10 ani !! ), niste escroci care nu sunt trasi la raspundere.Ar trebui sa se dea o lege prin care sa fie pedepsiti acesti asa zisi evaluatori.Ar trebui acordata o mai mare atentie acestor evaluatori neprofesionisti care au distrus vietile a zeci de mii de romani .Sa stie o tara intreaga cine sunt de fapt vinovatii care au ingropat in datorii tineri care trebuie sa plateasca ( pentru mizeria facuta de acesti escroci-evaluatori ) rate la banci 30 de ani.
Cabaua Valentin la 24 Februarie 2009, ora 18:27
Eu zic ca nici macar evaluatorii nu sunt de vina, desi si ei au fost mana in mana cu bancile, ca doar sunt acreditati de banci.
De vina e "cererea". Cine te obliga sa cumperi daca crezi ca respectivul apartament in bloc vechi nu are "potential" de viitor, in special pe cei 35 de ani pe cat iei creditul?
Pana la urma fiecare are optiunea de a sta cu chirie o perioada.Sunt niste inconveniente, insa riscul este acoperit de proprietarul cladirii, caruia i se poate deprecia valoarea, scadea chiria, sau creste dobanda la banca daca are un credit luat pt acel apartament pe care il inchiriaza.
Toate trebuiesc privite in balanta, si luat o decizie si trait cu ea.
Pana la urma a fost o decizie libera , a achizitiona un imobil, nu?

  Inapoi la articolul Studiu: 45% dintre cei care vor sa cumpere un apartament nu isi permit credite

Setari Cookie-uri