Comentarii pe articolul Puneti intrebari despre achizitia de apartamente si piata rezidentiala


Prin cine trebuie contractat un apartament nou? Ce trebuie sa intrebe un cumparator cind contraxteaza un apartament nou?

Nechita Gabriela la 26 Februarie 2009, ora 16:47
Buna ziua,

Sunt interesata de achizitionarea unui apartament nou, fie in stadiul de proiect, fie deja finalizat. Am inceput prin a incerca sa aflu unde se construieste. Cautind pe Google am gasit o pagina de web a unei anumite agentii imobiliare care promoveaza proiecte rezidentiale. Aceasta agentie invita cumparatorii sa achizitioneze prin agentie, care pretinde ca nu aplica nici un comision. Si acum intrebarile mele:
1) Aceasta este practica acum ca initiatorul si proprietarul unui proiect rezidential sa incredinteze vinzarea imobilelor unor agentii imobiliare? Daca nu, cum pot gasi datele de contact ale proprietarului de proiect?
Personal am fost foarte dezamagita de prestatia agentiilor imobiliare si as prefera sa am de a face cu specialisti si nu amatori precum agentii imobiliari. Ca sa nu mai mentionez ca de fapt comisionul agentiei se regaseste undeva in pretul imobilului chiar daca nu este etichetat "comision".
2) Acesti agenti imobiliari se auto intituleaza acum "consilieri imobiliari". Inca o data, nu consider un posesor al unei diplome de liceu si experienta in vinzari de orice fel ca fiind un consilier capabil sa-mi ofere raspunsuri avizate in aceasta problema. Sunt interesata de o terta parte, un expert in constructii si/sau arhitectura, pe care l-as angaja pentru expertiza in domeniu. Acu se importa tot felul de materiale de calitate inferioara pe care constructorul ingenios din Romania ti-l prezinta ca fiind ultramodern, ultra etc. Exista in Romania o astfel de categorie profesionala de consilieri independenti cu specializare si experienta relevanta?
3) Daca nu exista un adevarat consilier, cum ma asigur de calitatea constructiei? Cum evit sa fiu pacalita in privinta calitatii materialelor folosite in constructia apartamentului si a dotarilor interioare?
4) Cu cine ar trebui sa discut contractul pentru a ma asigura ca inteleg termenii contractului si ce ar trebui sa cer sa fie prevazut in contract? de ex, dreptul meu in calitatea de cumparator de a anula contractul daca nu sunt multumita de calitate?

Va multumesc.
Din Imobiliare la 28 Februarie 2009, ora 22:40
draga mea, esti adorabil de naiva. ceea ce cauti tu nu s-a inventat. In bucuresti agentul (consilierul) imobiliar uneori nu cunoaste bine nici strazile, dar sa te poata consilia in materie de finisaje, structura de rezistenta, chestiuni juridice etc. Agentul bucurestean se poate numi pe drept "gainar", nu este documentat, nu este specializat in nimic, vrea si el un codru de paine, niciodata nu va fi miscat de nevoile si temerile tale. el nu gandeste mai departe de coaja de paine pe care o va primi el la final. Este cea mai neinspirata decizie aceea de a cumpara o casa in faza de proiect, niciodata ceea ce ti se propune initial nu va ajuge sa ti se ofere la final. Daca ai norocul, dezamagirea poate fi mica (de ex sa nu fi ff multumita de finisaje, sa zicem). Sau poate fi mare, de ex sa dai un avans, o rezervare, si sa nu se mai construiasca nimic, sa stai sa te plimbi prin tribunale pentru cei 10 mii de euro cat ti se cere la rezervare. S-a intamplat in Bucuresti. As putea sa-ti mai spun multe, cunosc fenomenul imobiliar, nu am niciun fel de respect ptr oamenii care activeaza in acest domeniu, cu cateva exceptii, nu sunt toti decat niste ahitiati dupa un profit nesimtit, sa ia mult si sa dea putin. mult succes

  Inapoi la articolul Puneti intrebari despre achizitia de apartamente si piata rezidentiala

Setari Cookie-uri