Comentarii pe articolul Bancherii cer prelungirea perioadei pana la executarea silita a restantierilor


o solutie posibila

Marian Vlad la 27 Februarie 2009, ora 13:22
Solutia ar fi una si buna , bancile sa renunte la incasarea crediteleor date clientilor si sa incaseze de la acestia numai dobinda aferenta fiecarui credit esalonata pe graficul de rambursare a creditului respectiv . Astfel mai recupereaza o parte de bani, trec astfel si ele , bancile , prin criza pa care o suporta toata societatea romaneasca si lumea intreaga , si intr-un final efectele crizei vor fi suportate mai usor de toata lumea civila , de afaceri , etc..... ce zice-ti d-lor bancheri?........
Varga Dan la 11 Martie 2009, ora 16:00
Domnule Marian Vlad cred ca cel mai ok ar fi nu re-esalonarea doar prin plata dobanzilor ci prelungirea perioadelor de rambursare si reducerea cu 1-2% a profitului Bancii adaugat la libor sau eurobor. Iar pentru atragerea de lichiditati de la populatie ar trebui sa renunte la comisionul de plata anticipata pentru sume echivalente pana in 40-50 din valaorea creditului.
Bancile ar trebui sa se multumeasca cu un profit mai mic, decat de loc.
Nu e confortabil nici pentru om ca sa il scoti in strada si nici sa il impovarezi numai cu dobanzi. ( Ma refer desigur la creditele ipotecare).
In incapacitate de plata nici bancile nu castiga mare lucru doar ca se pot transforma in agentii imobiliare si nici omul scos in strada. Cred ca nu vreti sa vedeti o Romanie plina de cersetori. Iar daca se va ajunge acolo si bancile nu vor fi mai flexibile stiti can vor mai da ei credite? la anul si la multi ani! Pentru ca vorba rea despre fiecare va ajunge la potentialul ei client care se va descuraja vazand ce se intampla in jur.
Numai plin plata dobanzilor clientul este incarcat iar banca mai scote niste profit!!!!
Zaharia Romeo Maricel la 11 Martie 2009, ora 21:15
pt vlad: si banii imprumutati cine ii da? n-ar fi mai bine ca bancile sa ceara doar rambursarea creditului, fara dobanda? sau chiar sa te plateasca sa imprumuti bani?

banii pe care bancile ii dau cu imprumut provin din depozitele altor clienti! si acestia au nevoie de bani, e dreptul lor sa ii retraga oricand!!!!

si apropos de datoria externa privata: o parte din creditele acordate in Romania provin din economiile austriecilor, francezilor, italienilor - ghinion! Daca ar fi existat un echilibru intre economisire si creditare nu am fi ajuns in situatia asta.

Am visat pe datorie, am trait pe datorie, acum a venit nota de plata!!

  Inapoi la articolul Bancherii cer prelungirea perioadei pana la executarea silita a restantierilor

Setari Cookie-uri