Comentarii pe articolul Credit Europe Bank le-a cerut unor angajati demisia


nu semnati

Cristi la 2 Martie 2009, ora 15:31
nu semnati demisia, procedura de concediere este f dificila, poate fi usor atacata, cititi codul muncii pana il invatati pe din afara!
Anca la 3 Martie 2009, ora 10:46
De acord cu Cristi. Eu am semnat in noiembrie. Cred ca am fost printre primii care au semnat, insa am regretat ulterior. Nu ca acum mi-ar parea rau ca am plecat...Pentru ca acum cred ca e mai bine sa nu fac parte dintr-o organizatie care procedeaza in acest fel cu angajatii si care nu cauta mai intai solutii de reducere a cheltuielilor, altele decat concedierea oamenilor. Dar am cedat prea usor. Nu am avut prezenta de spirit sa refuz, fiind prea socata de ceea ce mi se propunea si de explicatiile mai mult decat evazive in legatura cu motivele pentru care mi se propunea "incetarea colaborarii". Am acceptat cele doua salarii compensatorii, numite "bonus" in actul pe care l-am semnat. Cea mai mare problema este ca in aceasta perioada nu poti gasi un loc de munca atat de usor. Eu si in momentul de fata sunt fara loc de munca, iar cei la care am incercat sa ma angajez, privesc cu suspiciune plecarea de la banca (mai ales ca am avut functie de conducere), judecand ca in mod sigur am facut ceva gresit ori ilegal, sau ca nu am fost capabila sa-mi fac treaba. Iar cei din alte banci nu cred sub nici o forma ca e vorba de concedieri mascate, in masa...Deoarece in alte banci astfel de lucruri nu s-au intamplat...inca. Eu nu mai pot sa fac nimic in acest sens, insa cei care veti ajunge in situatia de a semna vreun act, negociati-va cat mai bine plecarea sau cel mai bine, apelati la un avocat care sa va consilieze. Pentru ca, din cate am inteles, oricum gasesc solutii care sa te determine sa pleci daca nu accepti in momentul in care decid ei.
va doresc succes si curajul de a merge mai departe.
Mihai Iuliana la 3 Martie 2009, ora 19:25
asa crezi tu mai cristi????? daca un angajator nu mai are nevoie de un angajat poate sa-l dea afara ca sa nu mai vorbim ca cei care lucreaza la aceasta banca sunt toti dusi..... eu m-am lovit de prostia lor si chiar ma feresc sa lucrez cu clienti care au contul in credit europe.....procedura de concediere este foarte simpla daca se desface contractul cu indiscilpina sau cu incompetenta.....
Ilie Vasile la 3 Martie 2009, ora 21:11
semnezi sau nu semnezi angajatorul ce si-a propus acolo va ajunge.Instantele de Judecata sunt cumparate de angajatori. Eu am fost in incapacitate temporara de munca - situatie in care potrivit art 60 (1) nu putea sa ma concedieze si m-a concediat iar tribunalul Olt a apreciat ca angajatorul a procedat corect. Ce mai ziceci de asta?
Voica la 5 Martie 2009, ora 00:27
Anca, chiar imi pare rau de situatia in care te gasesti in momentul de fata. Poate alti colegi vor invata din experienta noastra, si vor trage concluziile corecte. Este adevarat ceea ce spui, urmatorul angajator ne va privi cu suspiciune, dar ce ma socheaza, este faptul ca in momentul de fata au facut presiuni doar la cei care nu au functie de conducere. In cazul , tau din cate am inteles aveai o functie de conducere si nu aveau cum sa te concedieze, este foarte greu sa dai un manager afara. De aceea au facut presiuni. Chiar este un mare circ ce se intampla in sistemul bancar. Din cate am inteles la BRD se dau multe salarii compensatorii in momentul disponibilizarii(de la 14-24 salarii in fct de postul ocupat), iar in ceb cucu!!!

  Inapoi la articolul Credit Europe Bank le-a cerut unor angajati demisia

Setari Cookie-uri