Comentarii pe articolul Bancherii de la Merrill Lynch vin cu o estimare soc pentru PIB-ul Romaniei in 2010: -5%


Mexican Stand-Off

la 4 Martie 2009, ora 15:26
Ca o ironie, am putea spune ca omuletii acestia de la Merryll Lynch au experienta acum dupa ce si-au cam pierdut banii.
Economia romanesca functioneaza dupa niste reguli proprii. Plastic, am putea spune ca este asemanatoare unei magii voodoo. Nu i se da crezare, dar functioneaza. Iar cei care stiu cum funcitoneaza sunt si cei care practica aceasta magie neagra.
Ceea ce este numit in prezent criza nu este decat o stare de expectativa a celor care si-au investit banii in business-uri putin rentabile sau nerentabile si care asteapta sa vada ce fac cei care sunt pionieri in deschiderea unor business-uri noi pentru a-i urma. Businessman-i care au linii de productie scumpe impreuna cu retele imense de desfacere nu le vor lasa in paragina . Nu isi are sensul sa abandonezi atatia bani si sa pleci in vacanta. Plus ca nu te poti lasa, psihologic vorbind, de un business. Ceea ce vor incepe sa faca (cel putin unii) este sa demareze cercetari de piata si de acolo sa se reorienteze.
Magaria cea mai mare vine din partea firmelor care isi fac banii pe pietele internationale si care se vaita de probleme, dar nu mentioneaza ca sunt cresteri de vanzari. Personal pot spune ca am vandut in primele 2 luni ale acestui an 60% din ceea ce reusisem sa vand in tot anul 2008. Poate ca adevarata criza a fost in 2008 ...

  Inapoi la articolul Bancherii de la Merrill Lynch vin cu o estimare soc pentru PIB-ul Romaniei in 2010: -5%

Setari Cookie-uri