Comentarii pe articolul Presedintele Intel, Craig Barrett, se retrage din functie in mai


Intel

Serban la 4 Martie 2009, ora 15:58
Dl. Craig Barrett, presedinte al consiliului de administratie INTEL a primit "Doctor Honris Causa" al Politehnicii Bucuresti - fac. Electronica, azi 4 martie 2009, de la ora 11.
Intrebat despre politica anti-criza a INTEL a raspuns ca in situatie de criza, cea mai proasta solutie este sa incerci sa "te salvezi" de criza. Adica, in criza, ai posibilitatea s-o iei inaintea celorlalti dpdv. economic, si ca stat, prin Investitii, mai ales in Educatie si Cercetare. Ei la INTEL asta fac in perioada de criza: au marit bugetul pentru cercetare pentru a proiecta noi produse, noi idei, care, o data ce cirza se va termina, va aduce INTEL pe primul loc.
A zis ca investitia in Educatie si Cercetare este esentiala. Niste idei ale unor studenti de la Stanford au creat Netscape, Yahoo sau Google, care fac concurenta Microsoft.
A laudat Romania pentru incurajarea domeniului IT, dar a aratat ca mai trebuie mult investit in infrastructura de calcul si comunicatii.
Acum, tehnic, intrebat despre viitorul procesoarelor, a zis ca inca cca 15 ani nu vede o schimbare in tehnologie, se va continua reducerea scarii de integrare. Daca acum s-a ajuns la 32nm, se va ajunge la 20, 15, 10. Exista o limita, dupa care se va trece la un nou tip de "tranzistor"; asta fiind sarcina cercetarii, si din Universitati, pe care INTEL o promoveaza.
A lasat de inteles ca nu este exclusa deschiderea unui centru de cercetare INTEL in Romania.

  Inapoi la articolul Presedintele Intel, Craig Barrett, se retrage din functie in mai

Setari Cookie-uri