Comentarii pe articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi


chiar ca "ce porcarie"

Martinus Daniel-Vladimir la 5 Martie 2009, ora 10:51
Stimati membri ai echipei wall-street, sunt total consternat de ceea ce mi-au vazut ochii in TITLUL articolului: pai cum poti sa impozitezi profitul cuiva care este in pierderi??? Vorba lui Didel: Pleci din start de la ideea ca toate firmele practica evaziune fiscala? Sau cum?
Sincer, este nevoie doar de cateva cunostinte de baza, nu in contabilitate, ci in economie, ca sa stii ca impozitul pe profit se ia DIN PROFIT, nu din pierderi.
Credeam ca oamenii din spatele articolelor sunt economisti sau au legaturi stranse cu economia, dar se pare ca m-am inselat amarnic.
Munteanu Cristian la 5 Martie 2009, ora 12:53
Pai nu mai e impozit pe profit, e impozit pe pierdere, or sa ajunga sa ne impoziteze respiratia si apa de la robinet !
Romeo Totoreanu la 5 Martie 2009, ora 18:20
AU DREPTATE CEI CARE VAD ACEST LUCRU CA UN JAF LA DRUMUL MARE
Neculau Costica la 5 Martie 2009, ora 18:36
Draci antecomentatori :
Sunteti exponentii evazionistilor. Considerindu-va pe voi si ceilalti evazionisti ca locuiti pe luna si nu in Romania si ca nu faceti bani in tara asta - va cred. Dar cum de fapt nu e asa...O firma nu poate fucntiona in pierdere(ce , aduceti bani de acasa?) -se duce in faliment! Iar de ajutoare de la buget ca in vest nu am auzut.
Va nesocotiti rolul in societate . Adica profitati de existenta societatii dar nu dati nimic inapoi , lasind fraierii sa se ocupe si de toti aia de nu pot sa se descurce ca mariile voastre(platind dari).
Asa ca sunteti exact in grupa alaora cu masinile vechituri: nu platiti nici o taxa si va credeti mari destepti ca stiti sa ocoliti si sa fentati. Nu e corect si n-o sa aveti sustinerea oamenilor cinstiti.
Gabriel Gablitz la 9 Martie 2009, ora 08:45
Stimate Neculau Costica, inclin sa cred ca ati descoperit formula miraculoasa prin care o societate comerciala ar fi de la inceput pe profit si ar ramane pe castig indiferent de conditiile de pe piata. Ar insemna, cel mai probabil, ca isi incepe activitatea fara investitii (adica fara bani adusi de acasa sau imprumutati). Daca da, ar insemna ca sunteti pasibil chiar de un Nobel pentru economie...
Daca totusi n-ati descoperit-o, poate ar trebui sa va completati lectura cu notiuni de baza din economie si sa va "dezmortiti" logica.
Si poate n-ar fi rau sa va sustineti opinia ramanand la obiect, nu prin derapaje in cu totul alte zone. Sa faceti cuiva proces de intentie nu-i o metoda corecta. La fel, ar trebui sa se aplice prezumtia de nevinovatie, pana si in Romania.
Cel putin ca numar de institutii, Romania are suficiente care sa constate daca o firma lucreaza corect sau nu, nu trebuie sa bagam pe toata lumea in aceeasi oala.
La urma, in afara de impozit pe profit, statul mai incaseaza si TVA, de la multe firme ( cred ca ati auzit de TVA, sau ma insel ?)
Muntean Ana la 9 Martie 2009, ora 14:02
Dl. Neculau, ai idee cum se constituie o societate? Ca sa iti constitui o societate trebuie sa depui capitalul social.Acesta este din buzunarul propriu care este creditare firma.Totodata ca sa-ti deschizi un birou ,necesita o gramada de cheltuieli ,care sant din buzunar.Daca ai norocul din prima luna sa castigi si sa-ti recuperezi banii investiti ,atunci esti tare,daca nu esti pe pierdere.Sunt curioasa daca aveti afacere ca sa stiti despre ce este vorba?

  Inapoi la articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi

Setari Cookie-uri