Comentarii pe articolul Romanii ar putea plati cu 10% mai mult la abonamentele pentru serviciile prin cablu


Nule ajunge cat au..

Spataru George la 5 Martie 2009, ora 16:46
Nu le ajunge cat au, vor mai mult, dar sunt inconstienti tinand cont ca intr-adevar vor scadea numarul abonatilor vor incasa sa mai putin decat acum.. dar lacomia isi arata fata, daca cresc preturile multi operatori de cablu vor renta a mai furniza servicii tv, pentru ca nu pot sa ia pielea de pe oameni.
Oltean Florin la 5 Martie 2009, ora 17:01
tarifele cresc ca urmare a asazisei "crize" dar stati linistit ca romanii nu o sa renunte la bucuria de a se uita la Tv indiferent de operatorul de cablu pe care il au .

Astia suntem noi ..romanii, ne uitam la TV ca sa nu facem altceva mai benefic .Iar in ceea ce priveste pretul de ex la operatorul meu de cablu s-au modificat tarifele de 2 ori in aproximativ 4 -5 luni .


Dupa parerea mea criza e ceva psihologic dar romanii cam tot atat cumpara .
Bihon Vasile la 5 Martie 2009, ora 21:07
Daca pe fostul de la Cultura l-am inteles ca presedinte autosuspendat de la cea mai rapace asociatie de gestiune colectiva. brotacul asta mic venit la conducerea culturii s-a trezit sa deschida aceasta cutie a pandorei care de bine de rau fusese inchisa dupa o serie de procese intre ACC si UCMR ADA,
plus alte vreo zece organizatii care altceva nu fac decit cer bani de la populatie.Daca facem un simplu calcul de la aprox 23lei pe luna ,costul cablului se va ridica la cel putin 26. , din care 12% vor merge la organizatiile artistilor, deci aprox. 3,12 lei de la fiecare abonat la TV cablu. Tinind cont ca in tara sint 4.500.000 de abonati la Cablu Tv rezulta ca saracii de artisti vor incasa lunar 14.040.000 lei , adica aprox 3.500.000 Euro. Repet, 3.500.000 de Euro lunar, impartiti de fostul ministru Iorgulescu si de confrati. Acest ordin al Ministrului Culturii devine o adevarata pleasca pe capul sarmanilor oameni de cultura care in tara nu sint atit de multi ca sa nu primeasca fiecare in medie peste 6000 -7000 de lei lunar , adica un salariu de demnitar al statului.Sint convins ca nu vor mai incapea in cluburi si restaurante ca intretinuti ai natiei.Tot amaritul de roman plateste , acesta este partea proasta .
Ionescu la 6 Martie 2009, ora 12:38
Este aberant ce se intampla cu drepturile de autor.12% este imposibil de suportat de atat de abonati cat mai ales de firmele de cablu.beneficiarii drepturilor de autor,mai ales ai celor muzicale ,vor sa recupereze pirderile generate de piraterie dela cei care in mod constant si permanent au platit drepturile respective si este vorba de firmele de cablu,televiziunile ,radiourile si alte cateva.Societatile colectoare de drepturi de autor ar trebui sa-si indrepte atentia si spre ceea ce se intampla pe piata fonogramelor,cate se produc de casele de productie si cate se raporteaza la firmele respective.Sigur ca este mai usor sa pui "birul" pe cei care sunt corecti si platesc decat sa te lupti cu "mafia" care comercializeaza operele muzicale si video in mod fraudulos,Cum actioneaza acele firme care colecteaza drepturile de autor pe aceasta piata? Au facut ceva sa atraga venituri si de acolo? Nu,nu au facut nimic pentru ca asa se explica faptul ca peste tot se comercializeaza le negru tot felul de CD-uri,casete,harduri,etc. fara ca cineva sa-i intrebe de provenienta lor legala.
ACC dar si televiziunile si radiourile trebuie sa faca lobi in parlament pentru a se scoate un nou proiect de lege care sa stabileasca nivelul redeventei similar celui din comunitate,dar sa inaspreasca masurile de sanctionare a celor care fura pur si simplu acele drepturi indispretul celor care inteleg sa respecte legea. Altfel,se va ajunge ca abonatii sa nu mai plateasca abonamentul la cablu,iar autorii sa incaseze mai putin decat au incasat pana acum cand se platea 2%.

  Inapoi la articolul Romanii ar putea plati cu 10% mai mult la abonamentele pentru serviciile prin cablu

Setari Cookie-uri