Comentarii pe articolul Primarul sectorului 1, declarat incompetent in dosarul Cathedral Plaza


politica din vest de a opri dezvoltarea romaniei moderne

Marcel la 6 Martie 2009, ora 08:36
MA NUMESC MARCEL SI LOCUIESC LA NEW-YORK DE 10 ANI SI SUNT DIN ORADEA DE LOC DIN ROMANIA . ACEST SCANDAL ESTE O ALTA DOVADA CA VATICANUL NU IESTE PRIETENUL ROMANIEI . SE TRAGE DE LA INTIMIDAREA INVESTITORILOR DE A MAI INVESTI AN ROMANIA . SI AICI DACA JUSTITIA O MAI TOT SCALDA MULT MULTI INVESTITORI VOR OCOLI ROMANIA . ASTA ANSEAMNA LOCURI DE MUNCA TAXE LA BUGET , FAMILI CU PAINEA PE MASA . VREAU SA VAD CAND BISERICA CATOLICA VA DA DE MUNCA LA ROMANI . EVENTUAL SA NE TINA CA PE PROSTI LA CHEREMUL LOR . EU PERSONAL CRED AN DUMNEZEU DIN ADANCUL SUFLETULUI . DAR CRED SI AN RAU FACATORI CA SI MASMEDIA VATICANULUI SI A AGENTURILOR ITALIENE DE SPIONAJ . GELOZIA IE MARE . MOR DE CIUDA MULTI CA ROMANIA SE AXEAZA PE MODERNIZARE VERTICALA . UITATIVA LA DUBAI LA MALAIEZIA AIA DOMNE SE DUC PE VERTICALA PENTRU CA IE PRACTIC SI DE VIITOR . DALE DOAMNE MINTE AUTORITATILOR .
Tudorache Eugen Mihai la 6 Martie 2009, ora 13:17
Domnu' Marcel din AMERICA, eu stiu ca acolo oamenii sunt foarte "destepti", dar:
pentru a construi pe verticala in primul rand trebiue sa va ganditi daca exista infrastructura necesara pentru spatiul construit (locuri de parcare, etc.), ori in centrul unei metropole mai cu seama ca este vorba de centru isoric nu se poate construi orice si oricum doar pentru ca asa e "trendul".
In nici un caz nu puteti compara Dubai cu Romania (acolo se pot construi in desert cati zgarie nori vreti, iar de distrugerea istoriei nu poate fi vorba). Sfatul meu: ramaneti dvs. in America si bucurati-va de minunile de acolo, oricum vad ca ati uitat deja limba romana.
Silvia Colfescu la 6 Martie 2009, ora 19:54
E culmea nefirescului ca, din America, un oradean emigrat sa dea bucurestenilor ca exemplu Dubai (sau o fi unul dintre efectele nocive ale globalizarii?). Aici nu este Dubai. Emiratul cu pricina abia acum pune bazele unei arhitecturi specifice. N-au decat sa-si aleaga specificul pe care il prefera. Acolo nu exista arhitectura mai veche de 50 de ani. Iar daca ar exista, cu siguranta ca autoritatile ar avea bunul simt sa o protejeze. Catedrala este monument istoric (si avem putine monumente istorice). Legea spune clar ca pe o raza de 100 metri in jurul monumentelor istorice nu se poate construi. Punct. Nu ar trebui sa existe derogari, pentru nici un motiv.
Spre rusinea noastra ca europeni locuitori ai unui oras cu o istorie de 500 de ani, prea putini dintre noi iau atitudine impotriva lacomiei investitorilor care si-ar construi mega-sandramalele peste orice marturie a istoriei noastre - bani sa iasa!
Sa-si construiasca blocurile la periferie, unde sunt destule maidane libere!
Astept cu incredere ca blocul din spinarea catedralei Sf. Iosif sa intre in normalitate, adica sa fie daramat.

  Inapoi la articolul Primarul sectorului 1, declarat incompetent in dosarul Cathedral Plaza

Setari Cookie-uri