Comentarii pe articolul Piata inchirierilor de apartamente: Oferte tot mai multe, chirii tot mai mici


dar paritatea?

Cotae Bogdan la 6 Martie 2009, ora 13:10
Cum poti zice ca au scazut preturile la chirii cand in vara euro era 3,6 lei iar acum e 4.3? De diferenta asta nu tine cont nimeni? Cei ce isi permit sa-si faca calculele in Euro nu sunt chiriasii. Majoritatea chiriasilor sunt platiti in lei nu in Euro ca sa poti zice ca au scazut cu adevarat.
Labo Vlad la 6 Martie 2009, ora 13:43
Chiriile ntradevr au sczut. Anul trecut ntre iulie și noiembrie chiriile erau n jur de 400-500 euro / apartament cu 2 camere mobilat și utilat (n Cluj). Din decembrie pn azi (inclusiv) chiria pentru acelasi tip de apartament e ntre 280 și 350 de euro. Dac faci un calcul ținnd cont de cursul valutar de la mijlocul anului trecut și de cursul euro actual, poti s afirmi cu ncredere c au sczut chiriile. Era cazul, c proprietarii știa LACOMI bgau mna fr nesimțire n buzunarul nostru... Chiria actual - un apartament mediocru care nu a mai fost renovat de ani buni (350 de euro). Chiria pe un apartament pus la punct, 300 de euro (n medie). Figura pe care o va avea proprietarul peste vreo 2 3 sptmni cnd va afla c ne mutm - PRICELESS! :))
Olaru Anisoara la 6 Martie 2009, ora 17:00
Pentru un articol realist ar trebui sa faceti calcul la preturile adevarate de pe piata. Eu locuiesc in Bucuresti, in Drumul Taberei, si platesc aproape 100 euro pe luna pentru o camera intr-un apartament, in timp ce la agentie mi s-au cerut 250 euro pentru acelasi tip de inchiriere.
Un alt exemplu, in zona Piata Rahovei poti gasi de inchiriat un apartament cu 2 camere chiar si cu 200 euro pe luna.

Deci, preturile nu sunt asa cum le prezinta o agentie de imobiliare.
Va rog sa nu mai speriati poporul....
Olteantzaran la 6 Martie 2009, ora 18:02
era si timpul ca nesimtirea sa se termine, macar fortata de imprejurari, daca nu din constiinta. Chiriile in Bucuresti si nu numai sunt mai mari decat in marile orase din USA, salariul mediu fiind de 3-4 ori mai mic insa, diferenta intre apartamentele din RO si USA e uriasa, cheltuielile de intretinere la fel. Daca in USA apartamentele date spre inchiriere au management si includ aproape toate utilitatile (curent si rareori gazul) ... in RO totul e separat si exorbitant. Sa fie sanatosi si sa dea faliment toti cei care au mai mult de 1 apartament. Sa le puna taxe statul mai mari de la cel de -al doilea apartament in sus, ca sa nu le mai suporte. Atunci se v-a vedea ca locuinte sunt pentru toata lumea, numai ca s-a speculat cu ele si s-au crescut preturile artificial numai pt. inrobirea populatiei.

  Inapoi la articolul Piata inchirierilor de apartamente: Oferte tot mai multe, chirii tot mai mici

Setari Cookie-uri