Comentarii pe articolul E oficial: Finantele si BNR confirma discutiile pentru o finantare externa a Romaniei


intrarea Romaniei in randul lumii a treia...luata ca o veste buna

Pascu Maria Cristina la 10 Martie 2009, ora 13:55
imprumutul Romaniei de la FMI e cea mai rea optiune pe care autoritatile romane o pot lua. de ce? simplu, acest imprumut e luat considerandu-se perioada de criza prin care trece Romania, deci asta presupune ca in momentul in care trece criza Romania va trebui, in mod evident, sa inapoieze aceasta suma astronomica pentru economia romaneasca.

in primul rand trebuie sa ne gandim ca cifrele reale ale economiei romanesti nu au fost niciodata prea favorabile, nici macar in perioadele de crestere economice, si aproape intotdeauna am avut datorie externa. deci luand in considerare perioada prin care trece acum si cu siguranta inrautatirea acestei situatii in anii urmatori, este practic imposibila inapoierea acestei datorii FMI, care dupa cum putem vedea nu este chiar o institutie care sa ierte datoria unei tari.

deci, concluizia este ca ne vom alinia tarilor lumii a treia care au o datorie eterna fata de institutiile mondiale, din cauza dobanzilor prea mari la datoriile care astfel cresc in fiecare an. de aici, inevitabil, reiese dependenta tarilor Lumii a Treia de Occident, dependenta care va creste in cazul Romaniei in cazul finalizarii acestui imprumut.

pacat!
Sandu Aurel la 10 Martie 2009, ora 14:42
Va exista mereu o dependenta . Credeti ca putem iesi din sintagma "capul plecat sabia nu-l taie"?
Voicu Marius-Stelian la 10 Martie 2009, ora 15:35
Asa este ne va fi greu sa returnam inapoi acesti bani, plus dobanda aferenta.... ceva suna cunoscut in cuvintele de mai inainte, nu? Pentru toti cei care au o rata la banca, adica peste 80% dintre romani. Tuturor ne este greu cu rata de la banca(mie cel putin, imi este), dar ... fara acest imprumut care l-am facut la momentul respectiv, eu nici in ziua de azi nu aveam o casa, sau altcineva o masina, o afacere etc. Intro economie mondiala, in continua schimbare si in situatia crizei actuale, problema cu de unde vin banii este cea mai mica. Important este cum investim acesti bani ca ei sa produca la randul lor alti bani. Un exemplu bun ar fi tarile dezvoltate care au investit in:
1.energie - ar fi frumos ca asemeni centralei de la Cernavoda care produce 25-30% din necesarul Romaniei sa mai avem in tara inca vreo 4-5 care sa ne asigure o independenta energetica sa nu mai fim nevoiti sa cumparam de la altii si de ce nu, sa si vindem altora.
2.agricultura - importam prea multe produse si uitam ca ale noastre sunt mai bune nu au gust de cauciuc si nici atatea E-uri.
3.turism - mergem in alte tari, pt. ca intr-a noastra nu s-a investit, desi relieful ne este pe cat se poate de favorabil.
Daca macar in aceste 3 puncte expuse mai sus s-ar investi banii care-i imprumutam, ar trage automat dupa ele si atele: industria, comertul etc.
Ce-am spus aici daca s-ar adeveri nu ne-am mai face probleme cum dam banii inapoi. Acum problema se pune daca poate guvernul nostru sa gestioneze cum trebuie bugetul nostru si banii imprumutati. Oare va putea???
2
Neculau Costica la 10 Martie 2009, ora 15:59
Maria-Ta Cristina...Datorii al FMI au toate tarile mici care nu-si iau banii direct de la bancherii mari. Insasi infiintarea FMI a avut acest scop, sa finanteze statele mari pe cele mici caci bancherii nu mai voiau sa dea bani. Geoana stie ca FMI nu da bani ca Tariceanu pe ochi frumosi ci vrea in schimb ceva. Iar acel ceva nu este in nici un caz pomana electorala pe care au facut-o PSD tot timpul si PNL la final (cu marirea deficitului bugetar exploziv!) De aia nu vrea Geoana , caci banii aia nu vor fi la cherem si la mariri de salarii la bugetarii votanti ci pe proiecte clare de sustinere si dezvoltare. As vrea insa sa apuc si eu acea dezvoltare...pina n-oi muri!
Pope Robert la 10 Martie 2009, ora 16:46
Cat timp va exista Era Monetara va exista stapan si sclavi. Atat. Libertatea celor mai bine instariti este si ea o iluzie. Vezi documentarul The Zeitgeist Addendum 2008 sa intelegi despre ce e vorba asa in linii mari... 2 ore din viata ta consumate util crede-ma pe cuvant.

Solutia ti-o dai singur dupa ce vezi filmul.

Lilica la 11 Martie 2009, ora 09:51
Cu acest imprumut ne asiguram un loc definitiv in lumea a 3-a.

  Inapoi la articolul E oficial: Finantele si BNR confirma discutiile pentru o finantare externa a Romaniei

Setari Cookie-uri