Comentarii pe articolul Cota unica la tranzactiile imobiliare realizate de persoanele fizice, in linie dreapta


Taxa pe Valoarea Adaugata

Moderat la 10 Martie 2009, ora 16:35
Sa nu uite MF ca TVA reprezinta taxarea pe valoarea adaugata si tare as dorii sa stiu cum stabilesc asta in cazul unei constructii realizata de nea Ion in regie proprie in timp de 2 ani. Si poate daca vrea sa ii ia TVA sa-i spuna si cum il compenseaza in parte acesta, el achizitionand materiale cu TVA.

Si inca ceva, daca cumva o sa intre in figoare asa ceva, si sa presupunem ca nu o sa fie atacata o asemenea reglementare fiscala, statul o sa dea bani, nu o sa ia. In acest moment se vand proprietati sub pretul de cost, si atunci vor fi rambursari de tva catre persoane fizice. Isi mai recupereaza si dezvoltatorii persoane fizice din pierderi.

Cat despre de "vanzare comerciala" nu e chiar usor sa o dovedesti, sa o probezi. si sa nu creezi discriminare fata de alte activitati prestate de persoane fizice ( bursa, depozite bancare, etc)

Serban Florin Graur la 11 Martie 2009, ora 12:54
Adica va fi impozitat cu 16% si cel ce-si vinde unicul apartament, in care locuieste, pentru a se muta intr-o garsoniera sau Pentru a se muta intr-o alta localitate !? Si asta-i speculant?
Vorba lui Baranga - "In SOCIALISM am trei principii: nu ma mir, nu ma sperii, nu ma plang"
Mariana la 11 Martie 2009, ora 21:07
Ma intreb daca aceste aberatii sunt produsul unor minti bolnave sau sunt petarde ca pe vremea defunctului. Se anuntau scumpiri cu 70% , te speriau, iar cand se scumpea cu 50% ii multumeai Domnului !

  Inapoi la articolul Cota unica la tranzactiile imobiliare realizate de persoanele fizice, in linie dreapta

Setari Cookie-uri