Comentarii pe articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]


curs la 3 poate.

Varzaparu la 11 Martie 2009, ora 09:44
Cum face faptul ca 20de miliarde de EURO intra pe piata si se cheltuie intern sa creasca cursul? Pe simpla lege a cererii si ofertei nu cumva ar trebui sa scada vertiginos?
Dino la 11 Martie 2009, ora 10:22
20 de miliarde de euro vor intra in rezerva BNR (ca rezerva)/nu pe piata, atentie! mai mult decat atat, banii nu vor intra dint-o data ci pe transe, functie de cum se respecta conditiile.
Pe urma cursul valutar are 2 componete :
Analiza fundamentala si Analiza tehnica fiecare cu metodele de evaluare indici samd.
Un lucru e insa cert . Nu vom vedea un curs sub 4 lei pe euro.
Militaru Octavian la 11 Martie 2009, ora 12:31
Daca citeai mai cu atentie vedeai ca BNR nu va mai putea intervenii la cursul valutar din momentul creditarii de la FMI, apoi scrie ca chiar daca pe o perioada scurta cursul va inregistra o scadere, apoi va creste accentuat. E simplu: BNR va imprumuta bancile, bancile vor incepe sa ofere mai usor credite in valuta la societati, imprumuturi pe care societatile sau PF vor trebuii sa le ramburseze (nefiind fonduri nerambursabile), vor trebuii sa schimbe lei pentru euro ca sa-si plateasca ratele, astfel cu cat vor fi mai mari imprumuturile cu atat mai repede si mai drastic se va prabusii leul.
Belloiu Stefan la 11 Martie 2009, ora 13:25
Intr-adevar banii pot intra ca rezerve dar asta nu schimba cu nimic situatia. Daca intra ca rezerva de euro ea este destinata creditelor in euro. Fapt care mai devreme sau mai tarziu va creste masa de euro care se schimba pe aceleasi apartamente terenuri si alte bunuri de capital. Rezultatul fiind cresterea preturilor acelor bunuri. Pe langa asta noua masa monetara va mai avea destinatii de investitii si cheltuieli guvernamentale sau acoperirea emisiunilor si datoriilor. Toate acestea fac euro mai abundent pe piata relativ la leu si ca urmare leul se va aprecia.
Daca BNR nu da drumul la imprimanta de lei si scoate si ea o masa monetara asemanatoare cu cea care intra in euro, atunci leul se va aprecia puternic fata de euro.
Motivul pentru care in Ungaria s-a intamplat ce s-a intamplat este ca banca lor centrala a a produs masa maonetara la greu. Acolo efectul e compus din doua interventii. Una de apreciere a monedei nationale (cea a imprumutului in euro) si una de depreciere (imprimanta de forinti sau ce moneda au ei).
Acum ca miscare generala, SUA si UE plus UK au scos la imprimanta si inregistrat contabil monedele lor in cantitati nemaintalnite pana acum. FED-ul a crescut masa monetara de 2,5 ori de cand a inceput sa faca bail-out-uri. UK din cate stiu a crescut-o si mai mult. Iar uniunea socialista (UE) se crede ca are un plan de salvare de 25.000 de miliarde de dolari!!! Nici nu pot calcula cata masa monetara inseamna asta. Oricum multa de peste 10 ori mai mare. Daca pun planul in aplicare va fi cea mai distrugatoare interventie din istoria umanitatii. O sa ajunga cu totii la troc pentru ca inflatia va fi astronomica.
Iar ca ultima idee nu va mai luati dupa ce spun expertii. Acum 1,5 ani toti trambitau crestere economica sustenabila, niveluri de trai fara precedent. Si de fapt falimentele bateau la usa. Plus ca folosirea indicatorilor in economie este stupida pentru ca inevitabil vei aduna mere cu pere (numitorul oricarei tip de medie, iar mediile sunt folosite peste tot in indicatori) si cu totii stim de la clasa a 4-a ca nu se pot aduna.
Dimofte Catalin la 11 Martie 2009, ora 15:23
Jos palaria, Stefan B.
Dino la 11 Martie 2009, ora 15:32
banii care vor intra in rezerve BNR vor sta acolo ca rezerve, apoi BNR va reduce rezervele minime obligatorii, intrebarea se pune ce se va intampla cu lichiditatea? va fi schimbata in euro pt a fi repatriata?
cand facem afirmatii tre sa cunoastem bine macroeconomie, in speta trebuie sa stim in ce ciclu economic ne aflam,dupa o crestere economica puternica ne aflam in recesiune o stim cu totii, ori in recesiune are loc contractie econmica, deci trebuiesc aplicate masuri anticiclice si nu prociclice.
probabil se va umbla putin si la dobanzi ce din nou va pune presiune asupra leului si a inflatiei, daca se umbla la dobanzi creditul se va ieftinii, ok, dar cine va mai lua credit cand nu stie daca isi mai poate pastra locul de munca, sau daca vorbim despre imm uri a caror piete de desfacere vor fi din ce in ce mai restranse.
Crisan Mioara la 15 Martie 2009, ora 07:52
Bun comentariu Stefan B. !

  Inapoi la articolul Un curs de peste 5 lei/euro: Posibila consecinta a unui imprumut extern [Update]

Setari Cookie-uri