Comentarii pe articolul Portretul robot al restantierului roman: Mai tanar si cu un credit mic


Hartuirea ...

Grigore Cristian la 11 Martie 2009, ora 16:12
Esti la munca,in sedinta,telefonul suna disperant...respingi apelul...nici dupa 2 secunde telefonul incepe sa sune iarasi...acelasi numar...respingi din nou apelul si iti ceri scuze politicos.Reincepe sedinta,persoana care te apeleaza pare ca si-a fixat obiectivul in a te gasi cu orice pret,iti ceri scuze jenat din nou,iei telefonul si iesi pe hol...raspunzi ...
Invariabil discutia incepe cu o formula de politete si apoi pe un ton superior ti se "aminteste" ca esti in urma cu plata la credit , card , etc. apoi incep intrebarile "jenante" : cand achitati? dar mai repede nu aveti posibilitatea? si tot asa...Ce e deranjant la toata "afacerea" asta ...operatorii nu au nici un pic de bun simt,de parca banca e a lor (desi e un job ,nimic mai mult) ,sunt constient ca ei reprezinta institutia bancara respectiva dar nu stiu de ce fel de training au parte incat uneori reusesc sa te faca sa te simti ca un adevarat infractor...Daca ati renunta sa mai hartuiti clientii si daca ati cheltui mai putini bani pe telefoane si scrisori emise in a 2-3-a zi de intarziere,cred ca ati sta altfel cu bugetele , "dragi banci".
A...si sa nu uit,un ultim aspect NICI un functionar din cate banci am intrat si am intrebat de ce variaza asa de mult si in functie de ce- indicele ROBOR si cat de mult imi poate afecta viitoarele rate lunare (care le am si eu ca orice roman obisnuit) nu a stiut sa-mi raspunda,ba mai mult...nu vreti sa stiti cat de multi s-au simtit "ofensati" de intrebarile mele...
Asadar...cred ca e timpul ca fiecare institutie bancara sa acorde mai multa atentie propriei conduite si angajatilor lor,decat sa frustreze 10 mil romani...
Hasnas Luminita la 11 Martie 2009, ora 16:33
Subscriu si eu la cele spuse de domnul Grigore Cristian. Sunt de acord in totalitate si m-am identificat si eu in cele spuse de dumnealui.
Avram Daniel la 11 Martie 2009, ora 17:58
Domnilor nu uitati un amanunt foarte important, dupa terminarea rambursarii creditului inchideti contul altfel va veti trezi din nou datori la banca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bancile incaseaza incontinuare comision de administrare daca aveti un cont deschis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deli Stefan Claudiu la 11 Martie 2009, ora 18:31
corect. si pe mine ma sacaie de la bancpost... am pierdut doua contracte din cauza asta... eram in timpul negocierilor cand au sunat...
Marinescu Gabriel Iulian la 11 Martie 2009, ora 18:39
Cu siguranta este camatarie cu acte in regula, mai ales ca dupa ce cresc ratele cu 30 % prin diferite comisioane introduse, te innebunesc cu telefoanele de parca esti dat in urmarire generala... Dar aveti grija! Am senzatia ca problema e alta: Banca are contract cu firme de recuperat debite si abia asteapta sa intarzii o zi ca sa te penalizeze cu cheltuiala facuta cu acea firma, pt recuperarea debitului. Si nu m-ar mira ca acel apel pe care-l primesti sa te coste 100 lei in plus la credit. 60 de rate, 60 de tel, ori 100 ... Vei ajunge sa platesti cu 6000 lei mai mult la credit.
Ciobotaru Andrei la 11 Martie 2009, ora 21:16
asa este, nu se pune niciodata acent pe cunostintele personalului din banci, ei treb sa vanda, nu sa stie produsul...sa fie ca niste hamsteri care sa joace la fiecare ordin al unor analisti incompetenti
Akri la 12 Martie 2009, ora 09:02
Nu inteleg ce ii impiedica pe unii sa-si activeze profilul "silentios" in timpul intalnirilor importante...atat de importante incat poti pierde un contract daca esti sunat. Si mai ales ca este o regula elementara de bun simt sa nu lasi telefonul mobil sa intrerupa o intalnire.
E adevarat ca "recuperatorii" sunt extrem de enervanti. Mi s-a intamplat sa primesc scrisori de "amenintare" (nu stiu daca ghilimelele erau chiar necesare) de la vreo banca sau companie de telefonie pentru intarzierea platii. Si asta pentru o zi intarziere.
Farcasanu Catalin la 12 Martie 2009, ora 11:38
"corect. si pe mine ma sacaie de la bancpost... am pierdut doua contracte din cauza asta... eram in timpul negocierilor cand au sunat..."

In cazul in care esti intr-o intalnire de afaceri este normal ca telefonul sa-l treci pe silent sau sa-l opresti, tocmai pentru a nu te deranja cineva in mijlocul unei discutii importante. Daca ai pierdut 2 contracte din cauza asta inseamna ca e vina ta si nu a lor ca te suna. Daca pierzi 1, a doua oara inchizi telefonul.

Si mai e ceva in legatura cu imprumuturile nerambursate. Romanul nu este invatat sa lucreze cu banca, nu este invatat sa-si faca socoteli. Daca la momentul in care s-a facut imprutul se facea un calcul simplu, se putea evita situatii de genul celor descrise mai sus. Fiecare este raspunzator pentru faptele sale. Da, bancile sunt niste camatari cu acte in regula, dar nu te forteaza nimeni sa tu duci la ele sa le ceri bani.

Eu am facut imprumuturi si platesc la ele, dar inainte sa le fac am facut socoteala sa vad daca pot sa-mi platesc ratele pe viitor, mi-am luat si marje de siguranta care sa ma acopere in cazul cresterii dobanzilor.
Vlad la 12 Martie 2009, ora 14:03
Banca nu trece la executare decat dupa 2-3 luni de neplata . Mai intai suna sa vada ce s-a intamplat , e si normal , pentru ca ziua aia de intarziere amarata trebuie trecuta la plati restante , si implicit , dobanda in plus . Dupa o perioada de 1 luna , banca trebuie sa-si faca provizioane in caz de nu mai poti plati creditul , impus de BNR acest lucru , deci alte sume cheltuite de ei . In ultima instanta , daca nu se poate rezolva problema , banca apeleaza la recuperatori . Ei sunt interesati sa platesti , nu sa-ti ia bunul ...
Tanase Gheorghe la 14 Martie 2009, ora 22:15
Da, bancile sunt niste camatari cu acte in regula, dar nu te forteaza nimeni sa tu duci la ele sa le ceri bani.

Da Catalin ai dreptate dar... sa judecam putin la "rece". Cum iti poti cumpara un produs ( frigider, masina de spalat, aragaz, tv, etc) cu banii jos cand ai un venit de 1000ron/luna si produsul respectiv costa 800ron?, asa ce zice omul de rand lasa ca dau 200-300ron peste pretul de raft dar imi cumpar.

BANCILE SUNT UN RAU NECESAR.
Marea teapa a venit in momentul in care bancile au inceput sa acorde credite in mod haotic, asa doar de dragul de a "agata clienti".
EXEMPLIFIC
In vara lui 2007 am vrut sa i-mi cumpar un autoturism care costa cam 13500euro+ taxe ( nu dau numele marcii) si m-a frecat de ma gasit toti dracii aia batrani de cap si intr-un final nu mi-a aprobat deacat pt un model mai ieftin(13000euro) da nu este gluma nu m-am incadrat cu 2giranti cu tot decat pt suma de 1300euro, am renuntat,( nu vroiam un model mai inferior) am luat alta masina. in iunie 2008 ducandu-ma cu un prieten sa vedem noul model persoana care cu un an in urma mi*a dat vestea cea mare ( ca nu pot cumpara pt 500euro) ma intampinat zicandumi" acum puteti cumpara doar cu adeverinta de venit fara giranti un model mai scump, sincer am crezut ca este o gluma dar i-am multumit aratandui totodata si masina care o cumparasem
Morala
DACA in 2007 se acordau credite analizand situatia mai amanuntit in 2008 s-a dat "la liber"
SI personal cred ca de criza asta unele banci au stiut pt ca cunosc 25persoane care au luat credit de la aceiasi banca si...toti au dobanzi variabile .... oare s-au dat intentionat creditele respective cu dobada variabila sau nu, ca de acum au "noroc chior" si isi umfla buzunarul pe seama recesiuni.
VINOVATUL PRINCIPAL ESTE BNR care a redus rigurozitatea acordarii creditelor de catre "INSTITUTII FINANCIARE"

  Inapoi la articolul Portretul robot al restantierului roman: Mai tanar si cu un credit mic

Setari Cookie-uri