Comentarii pe articolul Conditia unui imprumut FMI: Romania trebuie sa stranga cureaua


..stransul curelei !!..

Sistac Marcela la 12 Martie 2009, ora 08:38
...si pana acum in Romania s-a strans cureaua ! d-nule Basescu ! si, nu de 1 an sau 2 ci de zeci de ani !!!!! Dvs. stiti cel mai bine !! si, nu s-a stiut pentru ce ?. Nu numai imprumuturile de la FMI au " strans cureaua" la romani ci si incompetenta unora de la guvernare !! care ar fii trebuit sa stie sa aibe grije de viteria tarii !!! si, care au averi fabuloase si pentru ei a strage cureaua nu inseamna sa" nu ai painea pe masa in fiecare zii si laptele copiiilor!!!!". Cred ca ar fii bine ca acest imprumut de la FMI si UE sa fie cat mai transparent pentru NOI cei care va trebuii sa stim pentru ce STANGEM CUREAUA !!!
Ana la 12 Martie 2009, ora 10:29
Nu vrem imprumut FMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dar deh, parerea oamenilor care nu sunt restantieri, care platesc taxe si impozite, speriati de cresterea acestora nu conteaza!!!!!!!!!!!!!!
Sa fim seriosi imprumutul ne va face foarte mult rau, mai bine ar da faliment unii acuma, s-ar ajunge mai repede la maximul crizei!
Nu inteleg scopul imprumutului?? Chiar nu se poate explica mai clar???Si daca e sa ii ajute pe marii imbogatiti sa iasa din criza cu firmele lor indatorate pana peste cap, chiar nu-mi pasa! Sa dea faliment! Sa faca alti oameni bani, pana la urma tot se va redresa situatia!!!

Chiar asa ce sa facem?
Sa iesim in strada??
Cris Dro la 12 Martie 2009, ora 10:32
fiti calmi, imprumutul se va duce pe perdele de fum ca avioanele second hand de la americani dar si pentru a-i indrepta imaginea lu baselu prin cateva masuri sociale in vederea alegerilor de la toamna... duma aia Dumnezeu cu mila!
Bobaru Marius la 12 Martie 2009, ora 12:40
Romanii traiesc bine!!!!!!!
Saftoiu Ioana la 12 Martie 2009, ora 12:44
cei care s au imbogatit sa dea dovada de patriotism si sa plateasca acest imprumut.Se zice ca cine greseste plateste .Acum nu este valabil?
Xy Z la 12 Martie 2009, ora 12:58
si uite asa ne indatoram si mai mult, ca altii sa ''traiasca si mai bine".
normal ca FNI ...pardon, FMI...o sa aiba conditii de strans cureaua...nu prea suntem populari in Europa...deci am o presimtire ca o sa fim tratati special si in cazul asta...

vai de capul nostru cum ne mai joaca astia....

mi-e sila.
Dan Vasile la 12 Martie 2009, ora 13:28
Cine oare este autorul asa-zisei "crize"?Nu cumva chiar FMI si alte surate ale ei ca Banca Mondiala si CE?Chiar nu se poate fara imprumuturi de la FMI ?
Eu,ca taran si fiu de taran,stiu ca imprumutul este necesar atunci cand nu ai de nici unele sau atunci cand doresti sa cumperi ceva care va produce,astfel incat sa poti rambursa imprumutul si sa "TRAIESTI BINE" in continuare,NU-I ASA,DOMNULE "SA TRAITI BINE"???
Atunci cand imprumuturile se fac in numele a generatii de sacrificati pentru ca UNII SA TRAIASCA BINE,solutia angajarii unor astfel de imprumutur ar trebui sa comporte DEZBATERE PUBLICA ,TRANSPARENTA TOTALA si REFERENDUM CHIAR,pentru ca PE NOI CEI MULTI NE PRIVESTE DUREREA RESTITUIRILOR si nu pe REGII ASFALTURILOR DE PROASTA CALITATE SI AI MOGULILOR ENERGIEI.
Dar acest lucru nu este de dorit pentru ca s-ar putea ca romanii sa se fi desteptat si sa voteze in cunostinta de cauza.
Cine imprumuta de la FMI ??? Nu mai aveau la cine sa plaseze banii cu fabuloasele lor dobanzi si de aceea au inventat o CRIZA??
Cine ar trebui sa ne raspunda si sa raspunda pentru proastele rezultate ale celor douazeci de ani de guvernari falimentare ale Romaniei??
Oare politicianistii demagogi mai cred ca nu ne vom destepta??
Tot la fel de prosti ne cred precum alde tovarasul Brucan?
S-ar putea ,caci actualul ministru de finante s-a achitat corect de sarcinile trasate de FMI pe vremea cand a fost numit director la Combinatul Siderurgic Hunedoara si l-a ras de pe fata pamantului.
Astazi fostul combinat are mai putin de 1000de angajati,ca vai de capul lor si acestia,iar cand Pogea a fost numit director avea peste 10000.Oameni PLATITI PENTRU NEMUNCA prin ordonante dictate de catre cine oare???
Pentru cine reprezenta economia romanesca din 1990 pericol???Nu cumva pentru cei care aveau bani de plasat cu dobanzi inrobitoare si nu aveau unde sa-i plaseze??
Alex la 12 Martie 2009, ora 14:12
Sa plateasca imprumutul desteptii care s-au indatorat in valuta (firme si persoane). Aia sunt cei pentru care se ia imprumutul asta.

Daca nu ar fi ei, BNR ar da drumul la curs si deficitele s-ar regla conform pietei.
Insa cu un curs radical modificat, sute de mii de oameni si firme ar intra in faliment si oamenii ar iesi in strada.

Astia sunt beneficiarii imprumutului FMI, nu guvernantii sau oamenii de afaceri care au facut bani. Sunt multi care au facut bani si nu au nevoie de FMI.
Sbircea Dan la 12 Martie 2009, ora 15:47
Consecintele unui imprumutului de la FMI ar fi la prima vedere dezastruos pentru Romania.Atat conditiile de acordare ,cat si urmarile obtinerii imprumutului,ar implica niste costuri mult prea mari si nu in ultimul rand inutile.
Una dintre "regulile jocului" va fi ca BNR sa nu mai intervina asupra cursului de schimb Euro-Leu;aceasta implica o devalorizare puternica si in primul rand brusca a monedei nationale ceea ce va insemna cresterea costurilor.Ganditi-va la absolut toate preturile care sunt dependente de cursul de schimb sau la facturile celor care au de rambursat credite sau plati in Euro.
Nu este nevoie de specialisti pentru a confirma aceasta situatie;asta se intampla in momentul de fata in Ungaria.
Afirm ca decizia imprumutului poate fi si inutila avand in vedere contextul global,in care Romania cu tot cu ajutorul FMI nu va putea relansa economia pe fondul scaderii generale a consumului.
In opinia mea obtinerea acestui imprumut ar putea fi benefica pentru Noi doar in ipoteza unui dezastru economic global ,in care lichiditatile devin foarte scumpe sau lipsesc.
Mircea la 12 Martie 2009, ora 18:45
De cand ma stiu-m-am nascut in 1938,inainte de izbucnirea razboiului,pana azi,
toti cei ce s-au perindat pe la conducerea Romaniei mi-au sugerat sa traiesc o
viata cumpatata,sa "strang cureaua".Doar dupa "revolutia"din decembrie 1989
mi s-a parut ca ne-am smuls din vesnica saracie si ca scapam intr-un cotidian
de normalitate.Cine si ce ne-a impins din nou spre saracie si un nivel de viata
lamentabila??Ce s-a intamplat cu Romania dupa triumfalul an 1990?De ce la 19 ani de la impuscarea dictatorului si a colaboratoarei lui apropiate ne indatoram
cum nu s-a indatorat Romania niciodata??L-am gasit vinovat pe Ceausescu
pentru niste capete de acuzare care l-au trimis in mormant,dar azi cine e de vina ca trebuie"sa strangem cureaua"??Vreau sa se spuna raspicat,nu ca
sa-l(sau sa-i)trimitem in mormant,ci ca sa stim de cine trebuie sa ne aparam,
daca au furat munca noastra,daca au facut averi pe minciuna si cat a costat
acea minciuna,cine ne sunt mincinosii,cu ce am gresit noi,cei multi si necu-noscatori in "arta"de a face averi,sa stim ca sa putem sa ne indreptam,sa putem indrepta societatea in care traim,sa ne crestem copiii?!Ce trebuie sa-i
invatam ca sa nu mai cada in plasa intinsa de mincinosi si hoti?Cine imi raspunde?Isi asuma cineva adevarul?De ce fostul profesor universitar,om
cinstit si educat,e obligat azi,la batranete,sa stranga cureaua,sa "cerseasca"
o pensie decenta,iar noi ceilalti sa nu-l putem ajuta,pentru ca suntem si noi,la randul nostru oropsiti si lipsiti de lucruri elementare,lucruri ce fac parte din
viata decenta.Nici nu mai stii care sunt cersetorii-cei ce locuiesc in bloc,ori cei ce-si duc traiul pe langa el si dorm pe unde apuca.Miliardele tarii sau scurs
in buzunarele largi,nesatule ale celor pe care nu-i prea vedem si nu-i prea auzim decat rar,caci au ciclul stabilit prin LEGE.Pe cine ocroteste Legea?
L-am vazut pe batranul garbovit de 80 de ani trimis la puscarie pentru ca
a "scos tarusii"pe batatura in "litigiu".N-au limita!!N-avem si basta.De aceea
ma asez in genunchi in fata ta,imbogatitule!si te rog umil, plangand si sughi-tand printre lacrimi: da banii ce i-ai "smecherit"prin fel de fel de tertipuri,da-i tarii
ca sa achite imprumutul si ca poporul roman sa nu sufere "strangand cureaua".
Saftoiu Ioana la 15 Martie 2009, ora 08:23
Nu credeti ca ar fi bine cei care s au ridicat peste nivel pe munca celor care au contribuit 55 de ani sa aiba curajul si sa returneze avutia ?Sunt mai mult ca sigura cu astfel nu am fi avut nevoie de imprumut si ne am respecta.
Ion Andra la 16 Martie 2009, ora 18:26
Degeaba scrieti comentarii, oricum nu ne va asculta nimeni... Si daca am putea sa facem ceva, ar fi o revolutie, care si ea ar fi degeaba ( ca cea din 89). Mi se pare mie ca pe vremea lu' "raposatu'" Romania nu mai avea datorii... Poate doar mi se pare :) Ii vrem inapoi pe comunisti?! Nu ne vindem tara?! Haios... suntem un neam de "curve" care traim intr-o tara la care multi viseaza si totusi de lene, nu facem nimic care sa ne ajute. Daca ar fi dupa mine, as readuce regimul cizmarului in loc sa fac imprumutul. Toata lumea la MUNCA nu la INTINS MANA!!!

  Inapoi la articolul Conditia unui imprumut FMI: Romania trebuie sa stranga cureaua

Setari Cookie-uri