Comentarii pe articolul Clauze de ocolit in contractul individual de munca


Clauze de ocolit in contractul individual de munca

Ivanov Maria la 17 Martie 2009, ora 14:48
Relatiile de munca nu sunt suficient stipulate in Codul Muncii si legislatia aferenta iar, cele care sunt stipulate, nu sunt respectate, sunt vag cuprinse in contractele individuale de munca . Instantele de judecata nu dau castig de cauza angajatilor, ci in marea lor majoritate dau dreptate angajatorilor apeland la dreptul acestuia de a-si organiza firma dupa bunul plac si de a da ordinei cu caracter obligatoriu.
Sa nu uitam ca in firmele private nu exista sindicat iar reprezentantii salariatilor sunt niste persoane care se bucura de avantaje banesti si-si pun semnatura pe deciziile angajatorilor fara sa clipeasca.
Clauzele din contractul individua; de munca nu sensibilizeaza instantele de judecata daca sunt incalcate de angajator iar despre dreptul la o cariera profesionala, ce sa mai spun, acestea nu cunosc cuvantul.
Angajatorul nu acorda aparatura necesara desfasurarii activitatii protectie a muncii si nu o sa o faca atata timp cat ITM considera ca masura partial indeplinita daca un post ilegal a fost desfiintat si angajatul concediat. Acest mod de rezolvare a fost acceptat si de Inspectia Muncii si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. deasemeni instanta de judecata a apreciat ca retributia de 740 lei in 2006 este satisfacatoare pentru o persoana cu studii superioare si 20 de ani de practica aprofesiei de inginer. Pentru ce se lupta sindicatul ? pentru ca din salariul nostru multumitor sa platim salarii la bugetari de 10 ori mai mari decat ale noastre ale platitorilor de taxe? Unde este adevarul?
Credeti ca numai clauza de confidentialitate nu este respectata de angajatori? dar cea de formare profesionala? cand angajatorul abia asteapata sa te dea afara ca necorespunzator intrucat statul acorda facilitati pentru cei care angajeaza someri?
S-a facut macar o statistica, pe angajatori, cati someri au rulat in ultimii patru ani? S-a gandit cineva de ce sunt atatea concedieri acum? pentru a obliga statul sa dea aceste masuri pentru ca angajatorii sa aiba cat mai putine obligatii salariale.
Eu consider ca statul, care a privatizat vechile intreprinderi de stat, unor patroni care pana acum nu au investit nimic, sa fie expropriati intrucat le-au luat pe nimic cu magaziile pline si nu au facut decat sa vanda tot si sa exploateze munca de lucru existenta.
Relatii de munca nu exista in adevaratul sens al cuvantului exista doar "nu-ti convine?portile sunt deschise si acolo asteapta atatia sa-ti ia locul" sau " la varsta ta cine te mai angajeaza".
Management nu exista, exista doar concedieri pe perioda de criza asa cum alesii nostrii maresc taxele si impozitele pentru a face bani la buget pentru ca
sa-si plateasca incompetenta.
Sunt din ce in ce mai dezamagita de tot ce se intampla pe lumea asta. Am crezut mereu ca sunt altii mai destepti care sa poarte fraiele dar nu este adevarat, se promoveaza incompetenta pentru ca incompetenta tace din gura intrucat este constienta ca ia bani nemunciti.
Stoica Constantin la 17 Martie 2009, ora 19:31
Putin prea dulce comentariul, lucrurile sunt mai grave decat au fost consemnate aici. Felicitari pentru acuratete.

Pe de alta parte, in Romania si probabil in multe alte tari, proprietarii de afaceri romani si straini cauta angajati cat mai neinformati...si reusesc sa gaseasca, din ce in ce mai multi. Acestia pot fi prost platiti, manipulati, speriati usor si exploatati. Cum ridica vreunul spranceana, cum va fi inlocuit.

Despre acest lucru unii ar zice...bravo lor, bravo afaceristilor si acolitilor lor, acestia sunt oamenii puternici care merita si pot supravietui si trai pe pamant. Exact ca in natura...din toata flora si fauna existenta raman exemplarele cele mai puternice.

Acum, la o asemenea comparatie, semenii nostrii, oamenii, nu ni se mai par niste monstrii, nu? Se numeste cumva supravietuire?

  Inapoi la articolul Clauze de ocolit in contractul individual de munca

Setari Cookie-uri