Comentarii pe articolul Top 10 cele mai profitabile banci pe anul trecut


CAMATARIA BANCILOR ROMANESTI

Neacsu Marin la 18 Martie 2009, ora 14:09
Este de apreciat faptul ca aceste banci obtin profituri asa de mari, dar aceste profituri sunt facute pe naivitatea romanilor si datorita nivelului scazut de trai din Romania.
Astept o concurenta mai mare pe domeniul bancar pentru ca bancile sa vina cu credite mult mai ieftine pe piata bancara din Romania.
Sper sa vedem si noi dobanzi la credite comparative cu cele din UE, adica cu mult mai mici decat in Romania.
Terhes Rodica la 18 Martie 2009, ora 20:42
"Sper sa vedem si noi dobanzi la credite comparative cu cele din UE, adica cu mult mai mici decat in Romania."

Preiau aceasta fraza din comentariul de mai sus pt. ca noi romanii suntem destul de naivi si vrem sa avem doar ce ne place credite multe cu dobanzi mici. Acest lucru nu se va intampla atata vrem cat nu vrem sa si muncim la fel ca si cei cu care ne comparam. De exemplu:O banca X din Romania nu va da niciodata credite cu dobanzii la fel ca si banca X din alta tara , de ce??? pt. ca inflatia in Romania este mult peste nivelul inflatiei din tara X de ce??? pt. ca in tara X se munceste mult mai mult ca si in Romania , populatia de acolo consuma mai putin decat produc pe cand la noi este invers .
De ce se plang romanii ( o mare parte) ca nu pot duce ratele, pt. ca romanii (unii)si-au umflat artificial venitul pt. a putea obtine credite mai mari iar in realitate venitul lor era nici pe jumatate.Niciodata o familie care are venitul mic nu va putea duce rate la fel cu o familie cu venitul mare.
Solutii de la banci , da si sunt multe dar numai pt. cei care au fost corecti???
Daca dovada veniturilor..............scartaie...........atunci poate fi mai rau.............Toti avem dreptul sa cerem solutii dar ............nu toti primim DE CE??? OARE
Paduraru Eduard Laurentiu la 19 Martie 2009, ora 10:55
Nu sunt economist si, cu siguranta, nu inteleg suficient mecanismele economiei de piata, dar am totusi o nelamurire: inteleg ca inflatia sa se reflecte in dobanda creditelor si depozitelor in RON, insa, EURO e acelasi si in Romania si in Franta, Germania si asa mai departe... Totusi, pentru un credit imobiliar in Franta se platesc dobanzi la Euro (evident) de 4-5%, iar in Romania la celasi tip de credit dobanda este de 8-9 pana la 11-12%. Poate ca in cifre diferenta nu pare atat de mare, dar totusi dobanzile sunt atat de mari, de 2-3 ori mai mari, veniturile sunt de 2-3 mai mici decat ale occidentalilor, iar bancile actorii principali sunt aceleasi si aici, si acolo(Societe Generale, Erste, ING, si asa mai departe). Sigur, se va spune ca rezervele solicitate de BNR sunt mari, ca se imprumuta din exterior scump, ca se munceste ineficient, etc...Dar sustin, suntem in UE, sunt aceleasi banci, dar platim mai scump orice credit, orice aliment sau orice produs importat (sunt putine exceptii unde preturile din Romania sunt mai mici-din sfera serviciilor). De ce nu avem libertatea sa ne imprumutam de la banci din alte tari ale UE (libertate de miscare, de optiune, nu?), este vreun interes ascuns al bancilor (sau mai bine spus "camatari" cu costum si cravata). Probabil, ca da, astfel avem si profituri din dobanzi si comisioane mari, nefiind o concurenta adevarata si piata bancara onesta. Accept sa-mi declar onest veniturile, dar sa am dobanda rezonabila, si nu comision de rambursare anticipat-un devarat furt din buzunarul clientului care, de buna credinta plateste, datoria mai devreme, bani pe care banca ii ruleaza pentru alte credite, alte castiguri..., dar trebuie sa te mai stoarca putin, de parca n-ar fi fost deajuns. Ce spuneti de asta, domnilor "bancheri"?
Neacsu Marin la 19 Martie 2009, ora 11:38
Dorec sa fac unele precizari la cele de mai sus astfel:
1. Criza economica a aparut datorita supraconsumului, adica s-a consumat mai multfaptului ca oamenii au consumat mai mult decat si-au permis, datorita bancilor care au acordat creditedar si din dorinta de a incasa cat mai multe comisioane riscante, iar asta s-a intamplat la nivel mondial.
2.
Sunt oameni in Romania care muncesc cate 10-12 ore pe zi pe salarii de mizerie, si nu vorbim aici de persoane neaparat slab calificate sau de persoane cu studii medii. Exista in Romania oameni cu studii superioare care lucreaza 10 ore pe zi, fara sa primesaca plata orelor suplimentarepe salarii foarte micia, ca sa nu mai vorbim de medici care primesc si salarii de 6-7 milioane pe luna ( cunosc personal astfel de cazuri, iar spaga nu este intodeauna o optiune), profesori, cercetatori etc. Deci, problema la noi nu este neaparat faptul ca am fi lenesi si ca muncim mai putin decat cei din UE sau ca avem randament mai mic decat altii.
3. In durata de munca in Franta
[Backspace][Backspace][Backspace]Este adevarat ca Romania are o inflatie mai mare decat in UEalte tari din , dar sunt tari din UE care au o inflatie mai mare si bancile acorda credite cu dobanda mai mica decat la noi, de ex. Ungaria.decat a noastra
Pe de alta parte, in Franta un credit de 10 000 Euro pe 10 ani il costa pe datornic cca 2000-3000 Euro , pe cand la noi creditul ne costa inca 10 000 euro cel putin. Comparativ cu inflatia, Romania a avut in anul 2008 o rata a inflatiei dubla fata de media tarilor UE, ori costul creditului ar fi trebuit sa fie si el cel mult dublu fata de tarile UE. La noi insa,costul creditului este de 3-4 ori mai mare decat in UE.
Sarbu Florina la 19 Martie 2009, ora 12:39
Intradevar ceea ce este in tara noastra se poate numi ,, jaf la drumul mare'' . Au mers cu dobanzi la creditare mici si toata lumea s-a indatorat deoarece era foarte flexibil modul de creditare pana la ,, numai cu buletinul'' si gradul de indatorare din salariu era de pana la 70%. Dupa ce ne-a prins pe aproape 90% cu credite la banci s-au chiar mai multi acum au marit dobanzile , comisioanele, mai intervine si pierderea locurilor de munca datorita crizei financiare. Parca totul a fost premeditat. In criza economica toate bancile din lume au probleme numai in Romania prospera si nimeni nu vrea sa ia masuri, vai de capul celor ce ne conduc tara.
Mit la 19 Martie 2009, ora 17:04
Solutia este pe cat de simpla pe atat de greu de pus in practica.
Nu mai luati credite de la banci, nici de aici nici de peste hotare.
Incercati sa economisiti (eventual in euro, ca leul inca este amenitat de o devalorizare puternica) si in cele din urma veti reusi sa va duceti la bun sfarsit proiectele.

  Inapoi la articolul Top 10 cele mai profitabile banci pe anul trecut

Setari Cookie-uri