Comentarii pe articolul Studiu: Piata imobiliara si-ar putea reveni incepand cu 2010


Preturile vor creste din nou

Asandei Vasile la 20 Martie 2009, ora 13:16
Din pacate sau din fericire ( depinde in ce pozitie te afli, de vanzator sau de cumparator), preturile vor creste din nou.
Iata de ce cred asta: acum nu sunt bani pe piata iar cei care au bani asteapta sa tot scada pretul, tinand banii in buzunar. La nivel mondial tinutul banilor la ciorap va determina pana la urma tiparirea de alti bani care sa circule ( e o solutie pe care guvernele deja au inceput sa o aplice) , ceea ce va duce la cresterea inflatiei. Cand vor simti ca banii "din buzunar" incep sa isi piarda valoarea, cei care ii detin vor intra in panica si ii vor arunca pe piata incercand sa se apere de riscul inflatiei. Numai ca volumul de bani de pe piata va fi si mai mare si inflatia la fel, iar preturile evident vor creste.
Daca lacomia a determinat actuala faza a crizei financiare, tot lacomia ( exprimata in alt mod) ar putea sa o agraveze si mai mult.
Ar tebui sa incercam sa fim normali si sa evitam excesele.
V la 20 Martie 2009, ora 13:22
DEJA IN TOATA EUROPA SE VORBESTE DE DEFLATIE.........CEEA CE E SI MAI GRAV
Albinita Marius la 20 Martie 2009, ora 14:25
Normal ar fi ca pretul unei locuinte sa nu fie atat de departe de puterea de cumparare, Bucuresti un oras mizerabil este mai scump pe piata imobiliara decat Milano sau Amsterdam, este de-a dreptul stupid, iar cei care mizeaza pe o revenire a pietei imobiliare nu au decat sa stea cu gura cascata, pentru ca aceasta nu v-a mai reveni la ce a fost
Hotea Ioan la 20 Martie 2009, ora 18:50
Dupa cum si noi vom reveni la o viata normala, sigur ca piata imobiliara isi va reveni. Ea va reveni o piata normala, nu o piata a speculatorilor.

Sunt doua posibilitati:

1. Preturile locuintelor vor ajunge in concordanta cu salariile marii majoritati a romanilor, adica 200-300 euro/luna.
2. Salariile romanilor vor ajunge in concordanta cu preturile actuale ale locuintelor - greu de crezut.

Ceva trebuie sa se intimple si din alt punct de vedere. Dupa cun am spus, cred ca nu gresesc, de zeci de ani salariile marii majoritati a romanilor sunt de 200-300 euro/luna. Nu vad cum putem adera la zona euro in aceste conditii.

Repet: ceva trebuie sa se intimple.
Roman George la 21 Martie 2009, ora 12:36
De fapt pretul unei locuinte este in stransa legatura cu raportul cerere-oferta.
In momentul de fata exista cerere dar nu exista finantare pe de o parte iar pe de alta parte necesarul de locuinte este mai mare decat numarul locuintelor existente la ora actuala. Deci, dupa parerea mea, singurul motiv pentru care preturile au scazut il constituie lipsa finantarii, pentru ca sunt convins ca volumul mare al tranzactiilor imobiliare nu s-a bazat pe resursele proprii ale participantilor in piata.

  Inapoi la articolul Studiu: Piata imobiliara si-ar putea reveni incepand cu 2010

Setari Cookie-uri