Comentarii pe articolul Proiectarea gradinilor, un business care aduce profituri de pana la 45%


Profitabilitate

Ioana Filioreanu la 10 Martie 2008, ora 21:34
Profitabilitate
Sincer, si eu ma indoiesc de cei 11% profitabilitate din proiectare cladiri. Noi lucram de 7 ani in domeniul proiectarii peisagere si, nu ca as vrea sa ma laud, dar cred ca suntem una din putinele firme de peisagistica care tarifam serviciul de proiectare peisagera separat inca din 2003. Este adevarat ca in 2003 si 2004 am avut o CA din aceasta activitate de cca. 15000 euro cu o profitabilitate de 19%, insa de curand piata a explodat pur si simplu. In acest moment (luna februarie 2008) de la inceputul anului am obtinut din proiectare peisagera o cifra de afaceri de 270000 euro. Sper ca in scurt timp firmele mici sa inteleaga ca oferind servicii gratuite nu fac altceva decat sa isi taie singure craca de sub picioare si, in scurt timp, sa nu mai poata finanta afacerea.
Kolcsar Zoltan la 11 Martie 2008, ora 12:57
Banuiesc ca cei 270.000 Euro este bugetul intregii amenajari peisagistice nu numai al proiectarii. Dar daca e cumva bugetul proiectului in sine va felicit, cred ca sunteti unicul din tara care a gasit pe cineva care sa pretuieasca munca peisagistilor la acest nivel.
Referitor la piata intr-adevar piata a explodat dar inca e nevoie sa "ne educam" clientii sa aloce macar 5% din valoarea investitiei amenajarii si acest lucru sa fie bugetat deja din faza de proiect. Altfel vor ramane amenajarile de genul " o tuie columnara si una globoasa" si apoi gasesc un zilier sa-l planteze... Dar datorita legislatiei europene incepe sa se diversifice si paleta de lucrari: apar terasele, acoperisurile verzi intensive si extensive, se planteaza copaci maturi de 10-12 m etc.
Lidia Bucataru la 11 Martie 2008, ora 18:16
Buna ziua!

Exista 3 tipuri de clienti:
- clienti care doresc doar proiectare cladirii
- clienti care doresc proiectarea cladirii si gradinii
- clienti care apeleaza direct la Atelier doar pentru proiectarea gradinii.

Interesant este faptul ca din perspectiva celor care apeleaza la noi gradinile nu au tuie sau molizi. Nu mint cu nimic atunci cand spun ca potentialii nostri clienti sunt informati si cer si acel "altceva" lipsa in gradina vecinilor lor si au gusturi sofisticate. Pe de alta parte ne rezervam dreptul de a ne alege clientii, deoarece "o tuie columnara si alta gheboasa" isi poate planta oricine in propria gradina, fara sa fie nevoie de serviciile noastre.

Domnule Kolcsar Zoltan, gusturile clientilor nostri se rafineaza prin oferta serviciilor noastre si a furnizorilor de produse cu care colaboram.
Bineinteles, la aceasta contribuie in egala masura un mediu concurential sanatos.
Doamna Filioreanu, sper ca ati gasit printre randurile de mai sus raspuns sperantelor dumneavoastra.

Cu stima,

  Inapoi la articolul Proiectarea gradinilor, un business care aduce profituri de pana la 45%

Setari Cookie-uri