Comentarii pe articolul Retailerii: Nu impunem producatorilor preturile la produsele alimentare


Impunerea preturilor la hipermarketuri

Gabriel Matei la 10 Martie 2008, ora 22:55
Impunerea preturilor la hipermarketuri
Patronatele au dreptate 100% !
Reprezentantii hypermarketuri cu care autorul articolului de mai sus au dreptate si ei insa pozitia lor este bazata pe cantitatea de informatii ce le parvina ( sau este lasata sa le parvina ). La agentul de cumparari ( sau de vanzari sau cum se mai numeste el ), acolo, la contactul direct intre hypermarket si producator, la achizitia produselor, de acolo incepe tot ceea ce reclama patronatele.
Acum doi ani, personal, am vrut sa vand si eu materiale de constructii intr-unul din supermarketuri. Desi la pretul meu de oferta numai daca adauga un procent de 30% hypermarketul era mult sub pretul pietii, oferta in prima faza a fost refuzata. La a doua sau a treia intrevedere, mi s-a spus clar ca incheierea unui contract de vanzare- cumparare ma costa suma de 10 -15.000 euro !
Acestia bani trebuia sa i achit impreuna cu asociatul din aceasta afacere, din "intamplare" chiar neamt ca si hyperul ! Spre ca v-ati dat seama ce a iesit ! Nu am vandut marfa la hypermarket, atata timp pretul a fost competitiv s-a vandut direct firmelor de constructii si distribuitorilor, afacerea cu hypermarket fiind "uitata".
Din cate am inteles de la alti producatori si importatori, acelasi lucru se intampla si la alte hypermarketuri, aspectul respectiv fiind "uzual" in aceste relatii comerciale !
Si bine inteles cine pierde ? Si mai ales cine este pacalit ?
Intrebarea mea: oare OPC cum isi justifica salariul incasat si a carui sursa de finantare sunt chiar impozitele si taxele pe care le platim cu totii ? dar politia economica nu se poate autosesiza ? dar garda financiara ? Toti au salariile platite din taxele noastre si au menirea si rolul de protejare atat consumatorii cat si producatorii. Sau dansii se autosesizeaza numai la comanda politica sau numai atunci cand nu si- au indeplinit planul de amenzi ?
Astept raspuns concret ! Si mai ales FAPTE !

  Inapoi la articolul Retailerii: Nu impunem producatorilor preturile la produsele alimentare

Setari Cookie-uri