Comentarii pe articolul Nemirschi: Prima de casare nu va creste in 2009


Revizuirea programului "Rabla"

Serban Nicolae Tiberiu la 23 Martie 2009, ora 15:47
In conditiile unui numar atat de mare de automobile care desi au o vechime mai mare de 10 ani, mai sunt utilizabile, indeosebi marcile straine, 850 euro pare o suma foarte mica pentru vanzarea masinii prin programul "Rabla" si consider ca pentru evitarea excesiva a poluarii, data fiind slaba livrare a autoturismelor prin acest program, in limita posibilitatii o cifra de 1200-1500 euro, ar fi mai rezonabila si ar eficientiza livrarea automobilelor.
Damaschin Emanuel Puiu la 23 Martie 2009, ora 18:11
Ar fi multe lucruri de spus privind aceasta prima de casare,depinde din ce perspectiva privesti lucrurile.Dinspre producatorii auto sau de componente e clar, este o cale de salvare imediata pe termen scurt si mediu.
Daca esti un potential cumparator(care intamplator ai si o masina veche in dotare),mai mult decat atat,detii si suma de bani necesara achitarii masinii,nu-ti ramane decat sa-ti pui intrebarea,daca e oportuna investitia intr-o masina noua
acum in vremuri tulburi.
Daca esti un doritor de credit poti sa-ti iei gandul caci ori nu vei primi credit ori ti se vor pune conditii greu de acceptat.
Senzatia mea este ca de fapt dinspre guvern nu este o vointa clara de a cheltui toti banii din acest program,caci s-a vazut clar inca de anul trecut ca suma pentru prima de casare nu mai este atractiva-alta ar fi situatia daca ne-am apropia de ceea ce ofera Germania,sa zicem 2000 euro.
Pe de alta parte nu inteleg de ce producatorii auto ,care intr-un fel sau altul sunt intr-o criza de supraproductie,nu aleg intre doua rele:-decat sa-si inchida portile,sa riste sa faca creditare la poarta fabricii,si poate ca vor fi mai credibili atunci cand cer ajutoare de stat cu multe zerouri.
Atunci sunt sigur ca guvernul vazand ca lucrurile se misca, ar plusa cu impozitarea progresiva proportional cu vechimea masinii (reteta aplicata cu succes in Polonia.
Cand toate vor reveni la normal,bancile isi vor fi adus aminte ca menirea lor este de a drena lichiditatile in economia reala si macar in ceasul al doisprezecelea vor pune umarul la relansarea consumului.
Cred ca deja am intrat pe taramul fictiunii,sau poate ca imi doresc normalul-adica aplicarea unor politici coerente,si nu a unor carpeli cu jumatati de masura.

  Inapoi la articolul Nemirschi: Prima de casare nu va creste in 2009

Setari Cookie-uri