Comentarii pe articolul Solutiile pentru reducerea somajului: Agricultura si turismul


Solutiile pentru reducerea somajului

Rus Geta la 24 Martie 2009, ora 12:43
Ca idee suna bine! Dar cum se va pune in practica?
Cei care au terenuri arabile, dar din diferite motive le lasa de izbeliste (fie ca sunt oraseni cu locuri de munca, fie ca nu mai vor sa-si lucreze terenurile si sa nu aiba aproape nici un profit) cum ii vor ajuta pe cei care vin cu experienta in domeniul agriculturii? (Spania, Italia).
Exista o Organizatie sau un Organism care sa centralizeze cererea de munca a doritorilor,dar si oferta celor care au terenuri si oricum nu stiu ce pot face cu ele ?
S ca orice idee buna, atat timp cat nu poate fi pusa in practica, este degeaba sa nu mai vorbim de faptul ca este sfarsitul lui martie si lucrarile agricole nu pot astepta pana vine cineva cu solutii, deci anul acesta este compromis.
Stancu Eugenia la 24 Martie 2009, ora 17:44
da suna bine eu chiar mi-as dori sa lucrez in agricultura am studii pe economia mediului ,dar din pacate cine are rude cat mai multe aceia reusesc!
Eugenia Stancu
Avram Daniel la 24 Martie 2009, ora 20:46
O solutie....."ca sa fie". Pt agricultura avem pamant dar nu e suficient, trebuie sa faci agricultura competitiva, nu agricultura de subzistenta! Asta inseamna suprafete mari de teren, utilaje agricole, specialisti. Ce avem?
Pamantul este faramitat pe sute de mii de proprietari
Utilajele sunt ca si inexistente
specialist! care specialisti?
In turism:
ar fi ceva dar serviciile lasa de dorit iar preturile practicate sunt exorbitante!
Pt a face ceva concret e nevoie de cooerenta, coordonare, cum poti sa zici ca faci agricultura cand la final produsele tale ajung sa fie mai scumpe decat cele importate! Eu personal cred ca nu se vrea, vezi Doamne s-a gasit solutia pt somaj: AGRICULTURA, sa fim seriosi, e suficient un 2-3 % din populatia activa care sa se ocupe de agricultura atunci cand ai productivitate, altfel nu mai e Agricultura e ceva ce sa-ti ocupe timpul si poate sa traiesti de azi pe maine!
Mircov Lulus Florin la 24 Martie 2009, ora 21:39
Frumos dar neadevarat, in vestul tarii 100/100 terenurile agricole au proprietari italienii si Nastase, pe unde se va cultiva??? probabil pe viitoarea autostrada si o sa culegem stiuletii de porumb direct din Jeep. Ministrule schimbati informatorii......

  Inapoi la articolul Solutiile pentru reducerea somajului: Agricultura si turismul

Setari Cookie-uri