Comentarii pe articolul Femeile din Romania castiga cu 10% mai putin decat barbatii pentru acelasi job


DISCRIMINARI DE MAI MULTE TIPURI

Elena Oprean la 11 Martie 2008, ora 14:10
DISCRIMINARI DE MAI MULTE TIPURI
Discriminarile nu se opresc la nivelul salariului ,ci ele se extind in cateva puncte fundamentale:starea civila a femeii si aspectul fizic.Nimeni nu angajeaza o femeie casatorita care recunoaste ca printre obiectivele ei sta si aducerea pe lume a unui copil (sau care are deja copii mici).Sa nu mai mentionam ca daca nu ai" proportii" potrivite,poti sa-ti iei adio de la slujbele care implica lucrul cu publicul!
Alexandru Anitei la 11 Martie 2008, ora 17:44
Nu mi se pare o discriminare. Nimeni nu e dispus sa angajeze pe cineva care dupa perioada de training se decide sa-si urmeze "scopuri personale" care contravin intereselor firmei, prin eficienta scazuta si lipsa acuta de la servici de 2 ani de zile (concediu de maternitate) dupa care probleme "personale" non-stop. Dc. statul si societatea e dispusa sa incurajeze dezvoltarea familiala asta e una, dar nu e corect sa se ceara asta de la firme unde conteaza strict profitul.

In ce priveste lucrul cu publicul e absolut normal sa trebuiasca sa ai un aspect placut. E valabil si la barbati. Nu e deloc discriminare.
Andrei Rizescu la 11 Martie 2008, ora 22:07
Lucrul cu publicul (si nu numai) presupune competenta.

  Inapoi la articolul Femeile din Romania castiga cu 10% mai putin decat barbatii pentru acelasi job

Setari Cookie-uri