Comentarii pe articolul Care sunt pretentiile FMI si ale CE in urma acordului cu Romania


Dobinda 3.5%? Ca nimic...

David Dorin la 26 Martie 2009, ora 10:38
La 20 miliarde, dobinda e 70 milioane de euro pe an, e ca nimic :)
Ca oricum n-o s-o putem plati vreodata - adica vom fi sclavi pe veci.
la 26 Martie 2009, ora 12:30
Dimineata am ascultat la stiri ca dobanda ce se plateste este de 2-2,5%.Care-i adevarul?Se pare ca suntem mintiti voit.Un exemplu concret, cum numai in Romania se poate intampla asa ceva-numirea pe functie a unui arestat si urmarit de DNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cristian Marinescu la 26 Martie 2009, ora 14:18
Din cate am citit, dobanda difera in functie de institutia creditoare.Probabil ca dobanda ponderata ajunge la 3.5%..ceea ce e FF PUTIN in contextul actual si al ratingului nostru de tara.

Mai erau si alte comentarii "inteligente" de tipul: "De ce sa dam bani bancilor?".Ei bine, dupa cum vedeti, creditarea este inghetata datorita ratelor mari de neincredere si a problemelor in rambursarea creditelor individuale.Foarte posibil ca o recapitalizare inteligenta a bancilor sa faca creditele mai accesibile pana la sfarsitul anului.

Singurul lucru care ma ingrijoreaza, asa cum au subliniat si cei dintr-un alt topic este: oare banii vor ajunge acolo unde trebuie? In general , aceste contracte sunt ff riguros facute, dar ma tem ca se va gasi o solutie ca banii sa fie dirijati in cele mai nefolositoare directii - companii de stat, salariile bugetarilor de top etc.

Aaa...stiti ca avem bugetari aproape la fel de multi ca in Franta...iar Franta are o populatie tripla!!!
Florentina Stan la 26 Martie 2009, ora 17:25
dar de ce trebuie sa platesc "eu" pentru pierderile bancilor austriece? Oricum, dupa cum s-a mai discutat, in Romania se practica (mai ales S-au practicat) de o buna perioada de timp, cele mai mari dobanzi/comisioane!!! nu prea inteleg care e faza....eu, roman, sunt mai sarac dar ma storc de bani mai mult decat pe cei de la ei de acasa....cum asa?
Const Anghel la 26 Martie 2009, ora 21:11
Timp de 5 ani vom plati " doar dobinzi" adica cca 60 000 euro in fiecare luna, dupa care timp de alti 5 ani vom plati si cite 2 miliarde de euro pe an ca doar trebuie restituiti banii imprumutati. Si, inca , nu ne-a prea spus cineva la ce ne folosesc acesti bani. Asa ,sa-i avem acolo , in banci sa stea la noi si sa platim dobinzile ,ca doar , bietul FMI de unde sa faca bani? Ca asta-i rolul lui: sa dea bani si sa ia dobinzi, ca programe reusite nu am auzit sa fi avut, cindva, undeva. Si daca nu vrem noi tot luam ,ca vreau ei. In plus ne impun sa nu marim salariile mici (cu cele mari nu au treaba ca nu sunt multe) ca doar noi avem cele mai mari salarii din UE si e cazul sa mai asteptam sa ne ajunga si altii din urma. Si nu ne spun cei ce stiu, cine mai ia imprumut dintre tarile mai dezvoltate si in ce conditii. Si multe nu ne spun. Si nici preturile nu le stagneaza ca aici e capitalism si nu pot fi stabilite. Doar salariile...
Madalina Iamandei la 26 Martie 2009, ora 22:46
Scopul acestor imprumuturi e sa nu poata fi vreodata returnate...adik vom trai de aci inainte intr-o sclavie remunerata. Trist pt o natiune care a cunoscut foametea ani intreg tocmaii pt a-si plati datoriile externe!! Istoria se repeta.

  Inapoi la articolul Care sunt pretentiile FMI si ale CE in urma acordului cu Romania

Setari Cookie-uri