Comentarii pe articolul Impuls Leasing: 100 de masini recuperate in primele doua luni de la rau-platnici


masini leasing

Andrei Gina la 27 Martie 2009, ora 19:30
avem si noi o masina in leasing...dar am platit jumatate la achizitionare...si acum rata nu mai este chiar asa de mare...
as vrea sa stiu ce inseamna acea taxa reziduala care la noi e de 2000 euro de la sfarsitul contractului...si ce costuri am suporta daca intrerupem contractul de leasing achitant ratele ramase.
si in ce priveste achizitionarea unei masini in leasing .....in conditiile de la noi din tara a doua oara nu mi-as mai cumpara masina in leasing sub nici o forma...
deja masina pe care am cumparat-o in 2006 e mai ieftina acum, pe piata ...nu mai are aceasi valoare
Piron Iulian la 30 Martie 2009, ora 10:30
Acea taxa reziduala reprezinta valoarea reziduala a masinii care trebuie sa fie conform legii 20% din pretul CIP al masinii. Pana prin 2005 doar la acea valoare se percepeau taxele si comisioanele vamale. Ofertele cu valoare reziduala 0 includ de fapt acea valoare in rata lunara. Daca in momentul in care contractezi leasingul nu doresti sa tii masina la sfarsitul perioadei de leasing e bine sa-ti lasi acea valoare de 20% la sfarsit si sa nu o incluzi in rata lunara.
referitor la costurile de rambursare anticipata ale contractului de leasing trebuie sa cititi cu atentie contractul si sa vedeti ce referire se face la acest aspect la articolul de Dobanzi si comisioane.
Pentru o persoana fizica leasingul este in prezent mai degraba dezavantajos decat avantajos. Asa cum este foarte avantajos pentru persoanel juridice.

  Inapoi la articolul Impuls Leasing: 100 de masini recuperate in primele doua luni de la rau-platnici