Comentarii pe articolul Conditiile acordului cu FMI, dezvaluite: Guvernantii trebuie sa reduca fondul de salarii


despre Stat

Dd la 30 Martie 2009, ora 12:39
STATUL

Cine / ce este Statul?

Definiție DEX: “Teritoriul și populația asupra cărora își exercită autoritatea această organizație”.

Definiție vicioasă, așa cum e și ce definește, așa că pentru început ne vom concentra pe organizație și autoritate. Fiindcă departe de adevăr că Statul ar fi “teritoriul” sau “populația” acelui teritoriu. Nu. Statul este o organizație autoritară.

O definiție alternativă, mai corectă ar fi următoarea: Statul este o adunătură de persoane constituite în diverse grupări sau secte, cu nume pompoase, menite să ne aiurească: Președenție, Parlament, Guvern, Prefecturi și Primării, împreună cu consiliile aferente. Ei se folosesc de tot felul de strategii pentru a ne crea iluzia că fără (ei), noi nu ne-am putea descurca, că nu am supraviețui nici o clipă pe acest pămînt.
Persoanele care alcătuiesc Statul fac legi și au grijă ca acestea să fie aplicate. Pentru aceasta, au creat un aparat represiv – împotriva celor care înțeleg care e șmecheria și vor să iasă din rînd. Acest “aparat” este alcătuit din Poliție și, impropriu numita Justiție.
Pentru ca toate aceste persoane să-și poată exercita importantele funcții de supunere a populației, au nevoie de bani. De foarte mulți bani. Pentru a-i aduna, au creat un alt sistem, numit Taxe și Impozite, taxe pe care omul de rînd trebuie să le plătească necontenit. Pentru a le putea plăti, omul trebuie să muncească; astfel iau naștere slujbele (numite, în englezită, și joburi). Firește, în ziua de azi, există multe alte lucruri pentru care oamenii trebuie să muncească ca să le plătească, deși multe dintre ele ar trebui să fie gratuite: apa, hrana, adăpostul – cu încălzirea și curentul aferente, îmbrăcămintea, transportul, mobila, vesela, telefonul, computerul, internetul, televizorul și televiziunea, hîrtia, pixul și pasta cu care scriu acum în acest caiet, pe care, à propos, l-am primit cadou.
Nu ajung banii? Nu-i nimic, vin băncile să vă salveze și să vă ofere, de la simple carduri de credit la complexe credite ipotecare, o întreagă paletă de împrumuturi de tot felul, pentru toate gusturile și buzunarele. Cu comision și dobîndă!

Să ne oprim o clipă și să stăm să judecăm la rece; dînd toată zgura la o parte, rămîne întrebarea: chiar avem nevoie de asta (sau tot englezit spus, de ăst bullshit)? De toate aceste instituții și persoanele care le conduc?

Să luăm un exemplu: dacă îți cumperi un teren, cine crezi că e proprietarul acestuia? Dacă îți faci și o casă pe el? O să zici că tu. “De ești tu acela”, de ce trebuie să plătești în fiecare an, un impozit la Stat pentru acel pămînt și pentru acea casă? DE CE? O să-ți spun eu de ce: pentru că altfel vine Statul și primești amenzi peste amenzi, iar pînă la urmă îți ia pămîntul sau casa și poate și libertatea, fiindcă ajungi la închisoare. Cine e, așadar, proprietarul?

Ai o slujbă? Muncești mult, multe ore pe zi, 5-6 zile pe săptămînă. E minunat! Pentru că primești bani pentru munca ta. Așa s-ar zice, dar realitatea este că nu-i primești pe toți cîți meriți: o mare parte o ia Statul.
Ești astfel obligat să apelezi la alte surse pentru că nu-ți ajung banii = credite / împrumuturi, pentru a-ți putea achita facturile și a-ți cumpăra mîncarea. Care, în treacăt fie spus, oricum e otrăvită, dar asta e o altă poveste. Așadar, pentru cine lucrezi de fapt?

La această oră, în România există sute de taxe și impozite de tot felul. Banii se strîng într-un rezervor uriaș, de unde apoi se împart. Pentru că oamenii nu au cum să controleze ce se întîmplă cu banii lor, Statul – ne amintim, care nu e format decît din alți oameni, asemenea nouă, însă cu funcții – îi risipește după bunul sau nebunul său plac. La urma urmei, cine ar îndrăzni să-i ceară lui, Statului, socoteală? Așa ceva ar fi de-a dreptul “blasfemiator”!
Și pentru că are mînă liberă, și deoarece vrea mai mulți bani, Statul poate și chiar ia și el credite de la instituții mai mari, cum ar fi Banca Mondială sau FMI ( = alți oameni, mai sus-puși), înglodînd și mai mult populația în datorii.

Cum spuneam, judecînd la rece: chiar și dintr-o asemenea privire fugară constatăm că așa-numita democrație nu este mai bună cu nimic decît comunismul sau fascismul, că și ea este un sistem monstruos de înrobire a omului, de păstrare a lui într-un sclav plătit cu o mînă și îndatorat cu zece.
Cum se păstrează această iluzie, că există democrație? Din patru în patru ani (și, mai nou, din cinci în cinci), ni se d㠓șansa” alegerii, și oamenii ca proștii cad în plasă și participă cu pasiune la dezbaterile politice, cînd de fapt nu se întîmplă altceva decît perpetuarea unui sistem corupt pînă în măduva oaselor. De ce este acesta corupt de la însăși rădăcina sa și nu se va putea schimba niciodată? Pentru că la fundația sa stau banul (și lăcomia) și puterea (și dorința de putere). Concluzia: sistemul însuși trebuie să dispară.

Firește, Instituțiile Statului ne-au băgat în cap, de cînd ne-am născut, prin toate mijloacele, că fără ele ar fi anarhie. Că fără Poliție și Justiție, infractorii vor umbla liberi pe străzi. Ei bine, Poliția și Justiția conduse de Stat există de atîta timp: a scăzut cumva criminalitatea? Că fără Armată, n-ar mai fi pace, de parcă războiul aduce pacea!
Dacă banii risipiți numai pe acest aparat represiv s-ar duce în Educație, Sănătate și combaterea sărăciei, criminalitatea ar dispărea de la sine. Infractorii apar din cauza lipsurilor și a nevrozelor provocate de ele. Oricît vom încerca să combatem efectele, aceastea nu vor dispărea pînă nu anihilăm cauzele.

Nimeni nu spune că drumul acesta va fi ușor, pentru că sistemul nu o să vrea să cedeze. Statul își va exercita întreaga forță, inclusiv cea armată dacă va fi nevoie, pentru a nu lăsa să se schimbe nimic. Dar, într-un final, o să dispară. Dispariția sa este inevitabilă. Cu toții ne-am dat seama de falimentul acestui sistem. Nimeni nu mai vrea să trăiască sub amenințarea Statului, nimeni nu mai vrea să fie sclav. Vremea aceea a trecut.

Dispariția Statului este iminentă, dar nu o să se facă prin violență. Nu cred că ar f o soluție viabilă. Revoltele s-ar solda cu prea mulți morți și cu rezultate incerte. Ci pașnic, prin nemaisusținerea sistemului. Iată cîteva idei, care se pot dezvolta și multiplica. Un început este a nu mai vota. Deja prezența la vot a scăzut, dar nu e suficient. Dacă nimeni nu ar mai merge la vot, politicienii ar rămîne descoperiți. Apoi, dacă toți oamenii ar refuza să mai plătească impozitele și taxele, ci ar da Statul în judecată pentru că le fură banii munciți cu greu, chiar dacă, probabil, nu vor cîștiga procesele, vor arăta că nu mai pot fi păcăliți. Dacă vor închide televizoarele și nu vor mai vrea să audă de politicieni, bancheri, economiști și criza lor, și vor căuta sursele alternative de pe Internet pentru a fi la curent cu adevăratele știri, Statul și susținătorii lui vor primi o altă palmă grea. În fine, dacă oamenii vor rezista tentației și nu-și vor mai depune banii la bănci, și dacă vor reuși să-și achite creditele și să nu mai ia altele, băncile vor dispărea. În ultimă instanță, lăcomia va dispărea. Iar cînd lumea întreagă va fi pregătită, banii înșiși vor deveni irelevanți și vor dispărea și ei.

Pentru ca toate acestea să se poată întîmpla, oamenii trebuie să fie uniți și hotărîți. Și, încă ceva: trebuie să creadă că această schimbare, adevărata schimbare, este posibilă. Trebuie să gîndească o altfel / astfel de realitate; atunci aceasta va exista. Pentru că întotdeauna, mai întîi ceva s-a născut în mintea omului, apoi a luat ființă. Și este suficient să se înceapă de undeva, cu cîteva cazuri izolate: dacă unii vor acționa, ceilalți îi vor urma. Așa se schimbă lumea… de cînd e ea.
Stoica Constantin la 30 Martie 2009, ora 19:06
Dd, excelent comentariu privitor la ce si cine este STATUL dintr-o tara.

Noi, oamenii de rand, i-am investit cu incredere si ei (alesii neamului) ne-au inselat...si ne vor insela asteptarile in continuare.

Statul, oamenii care formeaza statul, isi aroga drepturi si merite pe care nu le are...toate sustinute de "negrii de pe plantatie" (sa nu va suparati dar asta suntem).

De acord cu ce spune Dd...sa ne unim si sa desfiintam acest asupritor, STATUL. Prea multi infractori si tradatori cu diplome au ajuns sa faca parte din acest STAT.

Sa o facem in mod pasnic, nemaiplatind impozitele impuse...Sa vedem cu ce isi va plati statul birocratii si portareii si politia si armata si justitia care-i sustine si cu care ne sperie... Abia atunci va (re)vedea cu-adevarat STATUL ce inseamna puterea celor multi... Sa le confiscam averile si sa achitam cu ele imprumuturile facute de niste impostori si vanduti strainilor...Nu trebuie sa suportam robia impusa de acest STAT. Avem copii, vrem sa-i crestem liberi si neinrobiti de imprumuturile facute de alesii neamului lacomi si haini la suflet.

Iimi pare rau pentru duritatea exprimarii, dar, cum pot fi numiti cei care asupresc si fac rau semenilor lor pentru a o duce ei bine ???
Deni la 30 Martie 2009, ora 21:32
Frumos post, toata stima d-le Dd. Ati pun puctul pe i sau mai bine zis punctele pe i-uri
Gelu Gartu la 5 Aprilie 2009, ora 13:41
Cu privire la definitia statului si anumite aspecte felicitari ,insa referitor la gratuitati ca:apa,hrana,locuinta ,haine,telefon,internet s-avem pardon dar vremea comunismului a apus in Romania in 1989.
Bugs Buny la 29 Iunie 2010, ora 11:52
felicitari dd pentru articol,ai explicat un adevar dureros pe care o tara intreaga il simte pe pielea lui,insa sclavul crede ca asa este ordinea firii,crede ca asa este normal,insa dupa cum spuneai tot ce rasare va apune cindva,speram ca fara violenta.in ceea ce priveste spusele lui gelu gartu tind sa cred ca gura pacatosului adevar graieste.dupa cum afirma el :(gratuitati ca:apa,hrana,locuinta ,haine,telefon,internet s-avem pardon dar vremea comunismului a apus in romania in 1989)se prea poate ca el atunci a pierdut gratuitatile.eu unul insa n-am avut nici atunci si nu am nici acum,am fost bun de plata intotdeauna.dd a vrut sa spuna ca ce producem ar trebui sa fie al nostru insa sistemul fiscal romanesc ne ia din productia proprie 75%.si pe vremea raposatuluib era mai usoara fiscalitatea primeai un hectar de pasune pentru care nu plateai impozit ,dupa ce-l coseai dadeai si tu 25% la stat,restul duceai acasa.

  Inapoi la articolul Conditiile acordului cu FMI, dezvaluite: Guvernantii trebuie sa reduca fondul de salarii

Setari Cookie-uri