Comentarii pe articolul Care sunt efectele corelarii inverse dintre Bursa si cursul valutar


Expecting more...

Ionut Bindea la 31 Martie 2009, ora 18:00
Am aflat ca exista o corelatie puternica intre randamentul bursei si cel al leului. E o observatie foarte logica, care putea fi transpusa intr-o fraza de genul : "Cand economia performeaza, ceea ce inseamna ca de fapt companiile (al caror randament se poate comensura prin variatia actiunilor) performeaza, la fel ca si moneda nationala."
Cred ca rolul acestor analize, precum si misiunea analistilor, este acela de a explica publicului larg aceasta corelatie : de ce?, cum?, cat?, de unde?, pana cand?, etc. Altfel, am mai spus si am mai descoperit niste nimic.
Cristi la 31 Martie 2009, ora 22:37
Corelatia asta aproape perfecta intre curs si bursa nu o intalnim in toate tarile. In Polonia nu este asa de exemplu (cel putin din 2007 pana recent) si asta pentru ca economia acestei tari nu a fost probabil la fel de predictibila ca cea a Romaniei.
Ca sa iti raspunzi la atatea intrebati as incerca la biblioteca sa citesc cat mai multe carti cu cat mai multe pagini, nu un simplu articol. Daca citesti mai atent insa, ai sa vezi ca exista si cateva raspunsuri la intrebarile tale. Eu unul le-am gasit.
Eu personal m-am saturat mai mult de analistii care se bat in piept tare ca stiu totul si fara sa argumenteze fac tot felul de afirmatii.

  Inapoi la articolul Care sunt efectele corelarii inverse dintre Bursa si cursul valutar

Setari Cookie-uri