Comentarii pe articolul Restante la credite: Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci?


Restante la credite Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci

Cristidis Cicilia Nicoleta la 1 Aprilie 2009, ora 14:58
Va spun eu cum procedeaza bancile - din cauza unor probleme de sanatate am pierdut un pic friele cum s-ar zice si am ajuns sa fim restantieri , desi de 32 de ani de cind sunt salariata am tot avut credite dar nu am patit asa ceva - am luat legatura cu banca incercind macar sa nu ajungem la 2 rate sa fie cit de cit partial platita , toate bune si frumoase dar in noiembrie anul trecut banca s-a hotarit sa ma declare neexigibila si sa-mi vinda creditul ASIBANULUI ca asigurator , care la rindul lui printr-o firma de recuperar EOS sa ma anunte abia in februarie pentru plata integrala a creditului care fusese luat pe o perioada de 10 ani din care mai aveam numai 8 . Doamna care se ocupa de dosarul meu nu mai lucra din noiembrie in banca probabil ceilalti nu au avut de gind sa mai astepte si sa ia legatura cu mine eu intre timp am platit vreo 1100 ron . din care am mai recuperat de la CR FIRENZE ca aceasta era banca doar 300 ron pe care mi i-au virat in contul ASIBANULUI , , explicindu-mi ca restul au fost opriti pentru diverse dobinzi restamte . Problema este ca eu plateam in fiecare an la 01 septembrie c/v asigurarii pentru anul urmator iar acum am termen pina in septembrie sa gasesc cei 15.500 cit a despagubit ASIBANUL . Faptul ca am fost restantiera- deci in Biroul de Credite -tot de la ei pentru intirzierea de peste 30 de zile cum as putea sa fac o refinantare ca sa pot achita datoriile si sa nu mai fiu restanta ??? Daca aveti vreo solutie sunt deschisa pentru discutii .
Maftei Simona-Gabriela la 1 Aprilie 2009, ora 19:43
daca acel credit a fost declarat extrabilantier inseamna ca intarzierile raportate catre Biroul de Credit sunt de categoria cel putin 90 de zile. o banca declara creditul scadent anticipat conform contractului dupa 3 luni consecutive de neplata, neplata insemnand nu neaparat ca nu s-a achitat deloc ci ca au ramas sume restante care au avut vechime de cel putin 90 de zile. Banca declara acel credit neperformant iar dosarul de credit este administrat de un alt departament al bancii, deci consilierul care a dat creditul nu mai are ce face. Cu intarzieri de categoria 30 de zile se pot contracta credite de la alte banci pentru ca acel client are profil de client indoielnic si nu rau platnic, insa odata ce creditul a fost declarat extrabilantier nu exista posibilitatea contractarii de alte credite la nicio banca. daca se putea face ceva (adica o reesalonare) se putea face inainte sa se vanda creanta spre recuperare catre EOS KSI. Incercati o negociere cu cei de la EOS KSI astfel incat sa platiti esalonat suma in rate lunare pana la acoperirea creditului. Bafta!
Aamelia la 19 Noiembrie 2009, ora 19:10
sper ca cineva din tara asta va lua in serios cindva faptul ca noi Romanii avem prea multe dari si impozite de platit eu una sincer nu pot achita un imprumut de 4800 de ron cu toate ca se zice ca salarul meu de aproape 1000 de ron e bunnn .ar fii ok daca ar fi platit la timp si asi primi bonurile prevazute in contractul colectiv de munca.

  Inapoi la articolul Restante la credite: Cum actionam cand nu putem plati ratele la banci?

Setari Cookie-uri