Comentarii pe articolul Top 10 actiuni de la BVB in functie de randamentul dividendului


Foarte buna informatia !

Jescu Gheorghe la 2 Aprilie 2009, ora 12:54
Bravo, Lucia Maxim ! Urmaresc atent stirile din mediul economic si era un subiect care ma interesa. Stirea aceasta este prima de acest fel care imi parvine.
Consider ca atentia acordata preponderent aspectului speculativ al bursei in dauna celui investitional este una din cauzele crizei economice actuale. Daca bursa redevine un loc in care intreprinzatorii vin pentru a-si asigura finantarea afacerilor, iar investitorii isi investesc (scuzati-ma, n-am gasit repede alta rima:) ) fondurile pentru dividende rezonabile asumandu-si astfel alaturi de inteprinzator riscurile si beneficiile, deci, daca bursa redevine un astfel de loc, vom avea bazele unei reveniri sanatoase din criza.
Un PER de 8, de exemplu, ar acoperi, dupa parerea mea, un randament rezonabil de 10%, inclusiv cheltuieli cu impozite si comisioane. Astfel, in 10 ani, banii investiti s-ar recupera si ar ramane si investitia initiala. Daca inteleg eu bine, primele 10 firme din tabel s-ar incadra in acesta situatie (bineinteles, cu conditia mentinerii in timp a parametrilor actuali, respectiv cu riscurile aferente unei investitii pe termen mediu, intr-o economie globala in continua miscare). Din pacate, in conditiile de instabilitate economica din aceasta perioada, 10 ani inseamna foarte mult.

  Inapoi la articolul Top 10 actiuni de la BVB in functie de randamentul dividendului

Setari Cookie-uri