Comentarii pe articolul Romtelecom: Ca sa pastrezi un angajat, trebuie sa lucrezi cu seful acestuia


"Buna" idee

Adina Popescu la 4 Octombrie 2007, ora 20:41
"Buna" idee
Daca ati avea posibilitatea sa cumparati o masina noua sau sa carpiti dacia veche, ce ati alege? In articolul de mai sus, dna Georgescu inca mai crede ca va ajunge departe cu o masina de pe butuci(actualii sefi). Inainte de a porni la drum cu ceva/cineva, ar trebui sa fie evaluat obiectul/individul respectiv.
Cred ca articolul dnei Georgescu a fost bine intentionat...la modul declarativ. Este vorba despre o clasica teorie aplicata stangaci in practica. Dansa nu stie ce fel de sefi are in Romtelecom. Sunt pilosii ancestrali - in general, datorita carora compania merge prost si care au furat Romtelecom la greu. Ei sunt cei care-i "tin de coada" pe cei tineri cu calitati reale, in dorinta lor de a face o schimbare in bine. Sefilor le pasa numai de putere si salarii(acum se simt amenintati ca o pierd si au devenit si mai irascibili, mai ales cu subalternii, cu atat mai mult cu cat acesti sefi stiu ca nu mai au valoare pe piata fortei de munca, in cazul in care pleaca din Romtelecom). Din pricina acestor frustrari sefii exercita o presiune negativa asupra angajatilor, care nu mai dau randament, chiar daca ar fi competenti. Asadar...felicitari...ati decis sa mai alimentati conturile sefilor incompetenti (mai e putin si notiunea sef incompetent devine pleonasm pt Romtelecom). Finalitatea? Veti creste cheltuielile fara nici un rezultat pozitiv. Mai bine ati investi in clienti si angajatii care duc greul muncii de zi cu zi, caci ei sunt esenta companiei, nu sefii care se plimba, isi rezolva problemele personale si isi iau leafa mare si umflata pe care au avut-o dintotdeauna. Si care acum sunt si mai rau cu psihicul, caci simt ca se cam termina cu furatul.
Felicit intentia de a face bine in firma, insa atrag atentia asupra stangaciei si slabei documentari inainte de a elabora acest articol, doamna Georgescu! Nu stiti ce sefi aveti; ati discutat vreodata cu angajati pe aceasta tema? Credeti ca ii va place ideea dvs unui om care vrea sa plece din Romtelecom din cauza sefului?(majoritatea pleaca din motive personale declarative, insa din motive reale de lipsa de comunicare cu seful, din neintelegeri pe romaneste. Raman cei care sunt nevoiti, au dificultati in familie, nu au curaj sa vorbesca, se complac etc).
Asadar mai ganditi-va o data, doamna G, inainte de a face afirmatii care s-ar putea sa va compromita imaginea pe piata de business, si dvs si companiei.NU va aruncati din avion cu o parasuta care nu se stie daca se va deschide!Ca faceti praf compania, si... si asa e in impas.
Popescu Daniel Claudiu la 8 Octombrie 2007, ora 17:05
Trimite'il direct dnei Georgescu.
I'ar prinde bine.

  Inapoi la articolul Romtelecom: Ca sa pastrezi un angajat, trebuie sa lucrezi cu seful acestuia

Setari Cookie-uri