Comentarii pe articolul In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului


Prabusirea pietei imobiliare in 2009

Mataranga Gheorghe la 4 Aprilie 2009, ora 08:40
Cu cat mai multe proiecte se vor lansa in 2009 (oferta este in crestere) cu atat preturile vor scadea (cererea solvabila tinde spre zero).
Imobilele se tranzactioneaza la intalnirea ofertei (de cele mai multe ori aberanta) cu cererea (in scadere continua ca urmare a arderii lichiditatilor si a sistarii creditarii). Pretul tranzactiilor este in declin continuu ce nu se va opri in urmatorii doi-trei ani, cat se estimeaza a dura criza financiara in RO.

Pana in august 2009 pretul unui metru patrat de bloc cenusiu ceausist va deveni maxim 300 de euro. Asta inseamna ca 2 camere la vreo 60 de metri vor costa maxim 18.000 de euro. Toate celelalte imobile se vor alinia in consecinta ca si preturi. Metru patrat de constructie la rosu (fara comisioane, taxe, profituri exorbitante ale agentilor imobiliari, investitorilor, constructorilor) nu are voie sa depaseasca 3-400 euro. Trebuie sa fii nebun sau inconstient sa cumperi acum la un pret mai mare de cat cel corect, prezentat mai sus.
Multa sanatate celor care s-au imprumutat la achizitia caselor la peste 1000 euro metrul patrat... si sa aiba grija la balustrada cand se apleaca sa se arunce in gol...

  Inapoi la articolul In 2009, vor fi finalizate cele mai multe locuinte din istoria Bucurestiului