Comentarii pe articolul Cum arata fisele de post in companiile din Romania


Fraza cu Angajatul va indeplini orice alte sarcini solicitate de managerul direct" este perfect justificata...

Bau Bau la 7 Aprilie 2009, ora 10:03
Angajatul va indeplini orice alte sarcini solicitate de managerul direct"
Aceasta exprimare in fisa postului este perfect justificata, spre exemplu cazul meu, la societatea unde lucram ca ing. proiectant, in domeniul proiectarii si design de constructii, era prezenta aceasta exprimare, ca urmare ma ocupam de tot ceea ce tine de intocmirea unui proiect si in plus cand seful direct nu venea la serviciu ma ocupam si de partea de ofertare contractare si coordonarea celorlalti ingineri . Pentru munca suplimentara nu primeam nici un beneficiu suplimentar in afara de salariu, evident care era minimul pe economie:)) in ciuda faptului ca profitul societatii era de miliarde de lei vechi. Pentru cresterea eficientei activitatii unei societati este necesara coimplicarea tuturor salariatilor in cadrul activitatii, chiar daca sefii si managerii nu se implica in activitate la un moment dat ca nu au chef.
Din momentul cand eu mi am dat demisia de la respectiva societate brusc au aparut intarzieri foarte mari la contractele in derulare, iar contractarea de proiecte noi a incetat, astfel ca si restul inginerilor proiectanti si-au depus demisiile, iar in prezent managerii nu stiu cum sa mai prelungeasca contractele la creditele pe care le-au luat pentru masinile scumpe achizitionate, in loc sa foloseasca respectivii bani in investitia de personal care practic aducea profitul.
Misto nu...eu i-am ridicat de cand m-am angajat la ei in cativa ani, tot eu ii ingrop.
Molea Stefan la 7 Aprilie 2009, ora 13:10
in Codul Muncii, Art.40, pct C, spune despre drepturile angajatorului: c) sa dea dispoziii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitii lor; In ce consta legalitatea, greu de spus-deja ambigu! Dupa ce am citit acest punct, mi-am dat seama ca degeaba protestez si incerc sa refuz fraza cu "faci tot......." asa ca am semnat, constientizand ca altminteri...............in contra vantului !
Si ar mai fi multe de povestit!
Albinita Marius la 7 Aprilie 2009, ora 15:11
Sti cum este...in general nu ti se recompenseaza munca pe merit, sunt tot felul de tertipuri prin care incearca sa te tina "in lesa". Foarte multi angajatori ne incarca cu cat mai mult posibil sa nu avem timp sa ne gandim, pentru ca sunt interesati doar de profit. Nu vor sub nici o forma sa intelegem cat valoreaza munca noastra si pentru asta vin cu tot felul de "soluti", dar stiu si ei ca in timp, mai devreme sau mai tarziu, aceste "bariere" sunt depasite de angajati, atunci fie functioneaza corect ori angajatul pleaca. De ce se pune problema atunci cand vrei sa pleci sa-ti mareasca salariul si nu la un interval de timp?!
Albinita Marius la 7 Aprilie 2009, ora 15:17
Pana cand ne vor lua in serios si ne vor remunera conform munci, "vom munci" si noi la fel cu ne platesc ei ;) Situatia nu difera foarte mult din mediul privat in cel public, numai ca in mediul privat lucrurile se misca mai bine si mai concret.
Damaschin Emanuel Puiu la 7 Aprilie 2009, ora 22:28
1.Fisa postului,nu este ,nu poate si nici nu trebuie sa fie cvasitotalitatea sarcinilor si indatoririlor unui angajat
2.Atat timp cat angajatul nu va intelege ca indiferent de calitatile lui,nu este de neinlocuit ,iar angajatorul nu constientizeaza faptul ca trebuie sa stimuleze permanent angajatii,nu putem spera la aparitia unor firme cu adevarat puternice in Romania.
3.Fisa postului isi dovedeste poate eficienta in momente de tensiune intre sef si subaltern(cand unul cere si celalalt nu poate sau nu vrea sa faca),in rest intotdeauna va fi suficient un "gentlemens agreement"
Huidan Cristian la 8 Aprilie 2009, ora 23:53
In Romanica sunt putine locurile unde job-ul este platit la adevarata valoare,unde angajatorul se tine de cuvant(si invers),va mai trece "multa apa pe Dunare"pana se va ajunge la un nivel european(U.E.)in toate domeniile de activitate

  Inapoi la articolul Cum arata fisele de post in companiile din Romania

Setari Cookie-uri