Comentarii pe articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar


Taxa forfetara

Doru la 7 Aprilie 2009, ora 17:32
Patronatele sunt ca intodeauna cu piciarele pe pamant in comparatie cu guvernantii.
De ce oare?
Ady la 13 Aprilie 2009, ora 14:44
De ce oare nu dam Guvernul in judecta, pentru nerespezctarea Art.4, din Codul Fiscal ??
Mury la 26 Aprilie 2009, ora 16:38
Se pare ca guvernul este rupt de realitate...multe firme si-au restructurat activitatea si investitiile,multe au inchis si mai multe se vor inchide. Somajul va creste si mai mult. Se procedeaza exact invers de cum ar trebui, acum in plina criza financiara ar fi trebuit sa fie scutite un an de zile de la plata impozitelor toate firmele pentru a supravietui....dar in inconstienta lor bravii nostri conducatori vor sa elimine firmele, pentru ca la asta se va ajunge pentru multe firme mici. Acest impozit dovedeste incompetenta celor care ne guverneaza si faptul ca nu au solutii reale si benefice de a iesi din criza. In mod sigur la bugetul statului se vor colecta si mai putini bani ca pana acum, aceasta masura disperata va crea si mai mare haos. Efectele se vor vedea pana cel tarziu la finele anului acesta. Eu personal stiu cateva firme care isi inchid activitatea....bomboana de pe tort este, fiind acest impozit in spate fiind criza financiara la care a contribuit destul de mult si massmedia in toate formele ei respectiv presa, televiziune, etc. Este foarte trist ce se intampla acum si sunt foarte dezamagit. Am o mica firma si de cand am deschis-o am fost taxat permanent in orice am facut sau solicitat de la stat. Am cerut o fisa fiscala pentru banca, am platit , s-a schimbat codul CAEN, am platit, practic orice face micul intreprinzator plateste fara a primi nimic in schimb. Singurul lucru pe care il primeste este cadrul legal de a dezvolta o afacere. Repet este singurul lucru in rest totul se plateste. Nu exista respect din partea statului in relatie cu firmele, sunt privite ca niste fabrici de bani,ca niste hoti care chipurile nu dorm noaptea ci se gandesc cum sa fure statul. De fapt nu are ce sa fure de la stat . S-au creat tot felul de organe de control care le monitorizeaza, le controleaza si le amendeaza de cele mai multe ori fara discernamant. Doamne fereste sa treaca cuiva prin cap sa se certe cu vreun organ de control pentru ca este ca si inchis in ceea ce priveste activitatea si poate chiar mai mult. Of of nu stiu unde se v-a ajunge dar viitorul este innorat. Probabil ca la masa guvernului suna bine aceasta noua taxa dar in practica v-a fi un mare dezastru si acest lucru se va intoarce impotriva statului,guvern,etc. Daca este cineva care nu intelege ce am spus il rog sa isi deschida o firma si apoi o sa inteleaga.Esti de acord cu mine ?Un mic si umil intreprinzator din Sibiu fara scoli inalte si diplome de prestigiu
Raluca la 27 Aprilie 2009, ora 19:52
Asa e, cand vine vorba de privat, noi suntem pe cont propriu.
Voi face totul pentru a sustine initiativa d-lui Voiculescu. Cred ca o greva fiscala pe termen nelimitat este o masura care se cere.

Nu ca mor daca mai platesc o taxa la stat dar ma enerveaza faptul ca tot noi trebuie sa deschidem conturile cand e vorba de reparat bugetul. Sincer, prefer sa merg intr-o excursie de banii aia, ca ii merit! Niciodata nu am fost restanti, niciodata nu am incarcat cheltuielile, este de prost gust premisa ca trebuie sa platim aceasta taxa deoarece oricum noi privatii fentam statul.

Sunt de acord sa platesc impozite oricat de mari atunci cand va fi impozitat/ eliminat comertul la negru care se desfasoara zilnic sub nasul meu. De asemenea cand vor fi impozitate veniturile vrajitorilor, manelistilor, interlopilor etc.

Isi permit sa ne trateze oricum pe cei cu afaceri proprii deoarece noi nu avem timp sa facem greva, sa iesim in strada, sa cerem mariri de salarii... Noi pana si la medic mergem pe banii nostri nu ai statului. Sunt curioasa - cat vor beneficia copiii ori parintii nostri de pe urma cresterii veniturilor statului in urma introducerii acestui impozit?


Ionut la 4 Mai 2009, ora 11:18
incompetenta celor pe care i-am ales a depasit de mult minciuna si coruptia din guvern. trebuiau sa mai dea o lege... de ce?... trebuiau sa mai bage un impozit... de ce?.. suntem tara cu cele mai multe impozite si taxe din europa! de ce? in loc sa incurajeze micul intreprinzator, il afunda tot mai greu.. sunt oameni care au facut credite ca sa-si deschida o afacere, sunt oameni care numai din asta traiesc, mica for firma, se trezesc dimineata la 6 si se culca la 12 noaptea, doar ca sa aiba si ei un trai mai bun.. sa fie o familie decenta!... cred ca ne indreptam spre o noua revolutie... oare mai induram mult!??? platesti odata impozit pe profit, platesti tva, platesti la sfarsit de an, impozit, acum mai platesti si impozit forfetar...!
astept sa se bage taxa pe respirat... !
nu au cu ce-si plati salariile, si excursiile in strainatate, nu au bani de benzina pentru masinile lor luxoase (cumparate tot din banii nostri).... suntem mai rau ca pe vremea turcilor... aia veneau odata pe an si luau.. la noi se ia lunar cate ceva, inc-o taxa... inc-o taxa... unde ajungem...? astfel se incurajeaza, minciuna, coruptia, si munca la negru... imi pare rau ca m-am nascut in romania!!!
Violeta Eram la 4 Mai 2009, ora 19:13
Am infiintat o societate anul trecut cand nici nu se auzea de criza ,acum cand am inceput sa investesc si eu ca sa am o mica afacere m-am impotmolit,acum am ramas si cu marfa si cu datorii ,caci populatia nu mai cumpara din cauza frici caci maine nu mai are ce mai manca si a mai venit si ...taxa forfetara ....acum ce sa fac :copii avem ,bani la stat si la banca avem de dat ,ca sa mai plecam in alte tari ...unde ,caci de primit nu ne mai primeste nimani .Ce garantie avem din partea statului roman cand o persoana vrea sa se apuce de o afacere in ziua de azi in Romania?????Mai ales cand au spus :"ca toti romanii sa se intoarca acasa din acele tari staine sa munceasca la noi in tara?????"Ce sa faca domnilor parlamentari ????sa va asculte cum palevragiti intruna pe toate posturile de televiziune???inchei cu un proverb "fie painea cat de rea tot mai bine e in tara ..altuia...."cat de greu o fi...
Oana Muntean la 7 Mai 2009, ora 09:19
Toate firmele mici o sa-si incheie activitatea.
Mama mea are o firma pe care chiar azi merge sa o inchida.
Avea activitati de Oriflame pe ea si nu castiga anual mai mult de 10 mil.
De unde sa plateasca la stat 20de mil. Mi se pare absurd.
Majoritatea firmelor mici o sa se inchida, iar statul nici macar impozitul pe salariatii acestor firme nu o sa-l mai primeasca, unde sa mai punem saracii oameni care o sa intre in somaj.
Ovidius la 9 Mai 2009, ora 20:35
este simplu cum vom reactiona,ne cautam servici la stat cu totiisi sa vedem cine ne plateste
Simona la 10 Mai 2009, ora 21:41
ma intreb .....pana cand cei din guvern o sa-si bata joc de populatie ,oare nu se gandesc ca fiecare firma mica poate avea cate 2 sau 3 angajati si ca le asigura painea de zi cu zi ani la rand nu doar 6 luni sau 12 luni cat asigura statul ajutorul de somaj ...........si ma mai intreb daca eu la sfarsit de an,este corect sa-mi impart profitul in mod egal cu statul .............cu ce m-a ajutat statul sa merite asta?
Patulea Spiridon la 19 Mai 2009, ora 19:51
Te-ngrozesti de ceea ce se-ntampla,guvernul nu face decat sa stinga si ultima licarire de speranta a romanilor prin taxa forfetara,m-am chinuit sa deschid o mica firma ca sa pot sa-mi intretin familia,sa platesc ratele etc etc...din tot ce cheltui si consum asta inseamna rulaj nu?din care statul isi ia tva-ul dar daca astea n-ar mai fi nici de la mine nici de la altii.......se cunoaste nu....? [tva si la acul de cusut] .....
Liviu la 13 Iulie 2009, ora 01:56
buna ziua !

sunt un mic intreprinzator si sunt de-a dreptul cutremurat vis-a-vis de ce face guvernul, ministerul de finante si chiar bancile cu privire la criza asta in care se "crizeaza" toata lumea.
este strigator la cer, cum este "taxat" micul intreprinzator si ma refer aici la impozitul forfetar ... practic iti baga mana in buzunar cu nerusinare. firma mea de 4 ani si ceva a fost si inca mai este la zi cu platile...dar nu stiu cat timp. in zilele bune am facut o investitie si acum am datorie la banca....banca a marit dobanda ca dee a venit criza si peste ei... profit numai am... acum ...din cauza la datorie. statul roman ma taxeaza oricum...nu il intereseaza daca am sau nu profit. daca falimentez nu il intereseaza nici atat asa cum se pare ca nu la interesat nici de miile de firme care s-au inchis. unele dintre ele erau functionale si aduceau ceva bani la stat, nu multi dar pic cu pic...tot e ceva. eu am o vorba ... putin este mai mult decat nimic. personal cred ca au ajuns in functii mari numai oportunisti in nici un caz profesionisti, asta daca eu un amarat de mic intreprinzator pun la indoiala anumite legi si ma refer la legea sau dispozitia asta ce o fi cu taxa forfetara....mai bine ii ziceau direct taxa forfecara ca de fapt asta face. pai daca primtr-o lege este saracit omul de rand aia mai poate fi numita lege ?! o lege este data pentru o buna conduita si pentru un bun mers al lucrurilor...asa vad eu treaba. asa imi pare sa fie normal. in fine doresc sa se scoata taxa forfetara...ba mai mult sa se incurajeze in mod real si practic mediul de afaceri. cer prea mult ?!!!
daca nu este posibil, atunci statul roman,guvernul,finantele, bancile (de fapt de banci nu ar trebui sa amintesc ca aici este camatarie legala dupa felul in care se poarta cu clientii)....ei revin....daca nu este posibil sa scoateti taxa forfetara ar mai fi o solutie. scoate-ti in afara legii pe toti intreprinzatorii in felul acesta veti fi siguri ca acestia nu o sa mai fure statul ( aici ma pufneste rasul...nu stiu care este mai hot ) si in felul acesta veti dormi linistiti, finante,guvern,etc. nu veti mai avea nevoie de multi functionari,inspectori,garda financiara,etc. ca sunt tare multi. am fost intr-o zi la finante la noi in sibiu si am fost uimit la cati angajati sunt acolo, pai ce sa zic...nenumarati, un manelist ar zice "fara numar". pe unii ii vezi dupa fata lor ca sunt inspectori si arata plini de sine gata sa dea o amenda la contribuabilul care este "rau" si uita sa de-a bonul sau uita sa puna o virgula acolo unde trebuie. cu amenzile alta tiganie, abuziva bineinteles ...ca se da procent din amenzi la inspectori.pai au tot interesul sa se lege de orice fleac, mai ales ca este aproape imposibil sa fii corect si ma refer aici la chestiile simple exemplu fiind completarea gresita (incompleta) a unei facturi sau te miri ce fleac.pai nu sunt legile facute de asa natura incat sa poata fi respectate pentru ca se bat cap in cap...si iasa din sfera "normalului" multe legi,dispozitii si tot felul de ordonante.
in fine gata cu povestea...aveti o solutie simpla aici ma repet ...scoateti-ne in afara legii pe toti intreprinzatorii si in felul acesta veti fi siguri ca statul nu o sa mai fie furat. asa vom ajunge si noi in final ... cinstiti si curati.
inca ceva pe holurile finantelor erau tot felul de afise de genul..."noi nu primim atentii" , " dati bonul la client ca va inchidem", "aduce-ti la noi toti banii", �sarac si liber�, "mai bine sarac si curat", ups asta ultima era ?!� dar suna bine .

oricum dinspre guvern viitorul se vede rau dar suna bine.
Dragos la 22 Iulie 2009, ora 12:11
buna ziua,in legatura cu taxa forfetara o sa fiu scurt ,nu o sa platesc nimic sa vedem ce puteti sa faceti daca vreo 15000 de firme nu platesc deloc,chiar sunt curios.
Felix la 4 August 2009, ora 22:48
am o firma infiintata in anul 1991, luna mai. oare daca nu voi plati impozitul forfetar ce s-ar intimpla?
Florin la 17 Decembrie 2009, ora 23:30
Buna
Sunt intru totul de acord ca taxa pe impozit forfetar este o catastrof a pentru micii intreprinzatori...eu am doua firme si nici nu am platit dar nici nu voi platii acest impozit...banuiesc ca sunt destule firme care nu am platit acest impozit minim
nu am nici cheltuieli dar nici incasari si totusi statul vrea sa jecmaneasca! venitul este practic zero....va intreb! ar trebui sa ma imprumut de la cunstiinte ca sa platesc statului aceasta taxa....ar trebui sa ma duc la furat!

cred ca este de datoria noastra ca mici intreprinzatori sa nu lasam statul sa ne ia si ceea ce nu avem

Bandi la 3 Martie 2010, ora 17:25
guvernul asta vrea bani si de la bunica din groapa... de unde daca nu sint cumparatori? cum sa mearga afacerea? cu taxa forfetara, o sa distruga si mai multe intrep mici, magazine... ca doar daca nu ai profit...de unde mama ... sa dai? sa furi? cum fasce guvernul? de la cine? ca in afara de guvernanti, nu mai are nimeni nimic...e o tara a taxelor si a impozitelor...si a incompetentei
Nic la 21 Aprilie 2010, ora 19:53
De unde sa platesc impozit forfetar daca firma mea nu ramine cu nici un ban . Ma straduiesc sa acopr salariile si cheltuielie pentru autorizari, atestate , etc. Lege e facuta pentru a distruge pe cei mici , e departe de realitate.
De mine statul va trebui sa plateasca si somajul pentru angajati ca eu inchid deoarece nu am de unde sa iau bani pentru impozitul forfetar.

  Inapoi la articolul Patronatele: Firmele cu afaceri anuale sub 15.000 de euro ar trebui scutite de impozitul forfetar

Setari Cookie-uri