Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele cu afaceri de pana la 12.000 euro


RUSINE

T.T. la 8 Aprilie 2009, ora 08:59
Aceste masuri nu sunt de anticriza...vor adanci si mai mult criza sociala....Societatile particulare sustin financiar intreaga suprastructura si bugetul,timp in care ei acorda salarii pe nivelul minimului garantat, bugetarii au salarii de cel putin media pe economie.Consider,ca microintrerpinderile,care realizeaza pana la 15-20 mii euro,ar trebui sa fie scutite de noile biruri,sau pragul de 500 euro,sa inceapa la 20.000 euro.Altfel se poate astepta la proteste foarte mari,chiar si la o noua REVOLUTIE.Se vor inchide multe afaceri,dand nastere la someri.
Puia Irinel Dinescu la 8 Aprilie 2009, ora 12:53
Ce impozite platesc parlamentarii care au si firme ? Platesc oare impozit ca noi?
A.M. la 8 Aprilie 2009, ora 15:35
Cred ca sunt inconstienti si nu-si dau seama ce impact va avea aceasta masura asupra angajatilor care vor pleca din micile intreprinderi si vor solicita indemnizatie de somaj,din bugetul de somaj care si asa este vai mama lui.
D. U la 8 Aprilie 2009, ora 18:52
Daca diferenta dintre cei ce au ocifra de afaceri de 10.000 Eur si cei cu 5.000.000 este doar de 2000 Eur atunci ori acesti indivizi ne iau drept prosti, ori sunt foarte rau intentionati, oferind avnataje vizibile de pe luna tot celor cu afaceri foarte mari. In loc sa incurajeze atat de trambitata clasa de mijloc care nu mai pridideste sa se inchege, mai tare o baga la fund. Acum nu fac altceva decat sa mareasca povara tot pe cei mici. Este foarte bine ca s-au gandit la acest tip de impozit, numai ca trebuie facut cu mare pricepere si mai ales cu mare obiectivitate. Daca acest tip de impozit ar fi fost adoptat inca de acum 10 -15 ani azi nu cred ca mai eram pusi in situatia de a apela la imprumuturi externe (dar mai era o conditie esentiala si anume ca cei erau la guvernare sa fi fost oameni onesti !!!) .Spun toate acestea pentru ca sunt si eu unul din cei mici si deja ma simt sufocat. Daca pana acum mai puteam hrani niste suflete, acum imi pun cu mare seriozitate intrebarea daca eu voi mai putea rezista. Oricum cureaua cred ca a ajuns la ultima gaura. Aceasta a fost opinia mea daca o considerati importanta. Multumesc!
Mirea Viorel la 8 Aprilie 2009, ora 23:39
sa ajuns in situatia in care se cauta solutii de finantare sau de unde sa mai stoarcem niste bani , ok , dar cum sa ajuns aici , simplu , cei care in trecut erau mici si care au procedat exact dar exact ca cei mici de acum , au ajuns mari deoarece au avut in avans catva ani buni , iar acum nu fac decat sa se protezeje tot pe ei , normal nu, de aici si diferentele foarte mari de grila de impozitare .
cine sunt cei care profita de momentul actual si de ce?
sau ce fac ei cu bani pe care ii castiga ?
simplu acestia sunt cei care au avut curajul sa se arunce cu capul in fata fara sa aiba suficiente garanti , care au facut credite la banci pentru realiza ceva in viata , care nu stiu ce inseamna sa stai linistit in casa si sa te uiti la televizor cu familia, sau sa iesi in parc cu copilulsi cu sotia, la iarba verde, care se scoala cu noaptea in cap si se culca dupa ora 24 , care nu isi permit ca timp nu ca bani sa bea o bere cu prieteni , sunt cei care stau cu grija permanenta ca angajatii sa nu fure si alte si alte astfel de situatii .
Adrian la 9 Aprilie 2009, ora 17:51
Eu am o alta problema. sunt traducator autorizat si mi-am facut acum 2 ani o firma la care sunt unic asociat si administrator. nu platesc TVA. ca impozitare era o mica diferenta fata de cealalta solutie: PFA. eu sunt obligat conform legii sa raspund oricarei cereri venite de la organele judiciare. daca refuz, autorizatia imi poate fi anulata. in conditiile in care alte traduceri nu am iar cele de la stat vin rar, eu nu vad de ce as plati cei 500 de euro anual.
Florica la 9 Aprilie 2009, ora 23:06
Rusine sa le fie celor care au si putut gandi o asemenea PROSTIE.
Daca ai o cifra de afaceri de 1 EUR achiti un impozit forfetar de 500 EURO iar daca ai o cifra de afaceri de 1.000.000 EURO achiti un impozit forfetar de 2000 EUR???
Cum se poate numi o asemenea hotarare????
Ce se urmareste cu asemenea decizii??
Florin Bot la 27 Mai 2010, ora 16:13
dar totusi cat mai exista aceasta taxa??si de ce o firma obisnuita(ex un bar) care are vanzare in medie 500 RON pe zi trebuie sa plateasca atatea taxe??500 euro taxa forfetara,+2 salarii(700 ron la stat si 1200 ron salariati)+apa+curent+chirie???credeti ca se poate supravieruii asa???si fara taxa forfetara cu abia se descurca,dar asa???si totusi acest guvern nu se intereseaza deloc...mai bine cultiva panselute prin Bucuresti.Multumesc

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele cu afaceri de pana la 12.000 euro

Setari Cookie-uri