Comentarii pe articolul Strategii de speculatie Cum profitam de rally-ul Bursei


Intrebare

Popescu Adrian la 8 Aprilie 2009, ora 15:16
Nu cumva in economie ar fi mult mai putini bani toxici daca nu ar exista Bursa ?
Rizea Cristian la 8 Aprilie 2009, ora 23:59
Banii nu sunt toxici. Poate doar daca vrei sa-i mananci direct. ;)
In presa se foloseste termenul de active toxice dar de fapt reprezinta active (imobile sau diverse hartii de valoare) la un pret mare fata de cat sunt dispusi la momentul actual sa fie cumparate acele active.

Ori daca nu gasesti cumparatori pt casta ta decat la 3 RON iar tu ai dat 300RON ... e o problema majora iar casa poate fi considerat activ toxic pentru tine. Mai ales daca ai luat-o pe credit si eventual nici nu mai ai servici... iti trebuiesc banii insa nu ai de unde sa-i dai asa ca te omoara financiar vorbind.

Pe de alta parte, cum spuneam si pe chatul de pe www.LaBursa.ro, bursa face tocmai ca cererea si oferta sa se gaseasca intr-un mod organizat, deci ar trebui ca bursa sa faciliteze gasirea unui cumparator pentru activele toxice si stabilirea unui pret cat mai aproape de pretul real, daca putem spune ca exista un "pret real".

Pana la urma si aurul are pretul X sau Y pentru ca noi ii atribuim respectivul pret datorita raritatii sale. Daca toate pietrele ar fi din aur sigur pretul ar scadea vertiginos si poate nimeni nu l-ar mai purta la gat ;).

Bafta si investitii profitabile.

  Inapoi la articolul Strategii de speculatie Cum profitam de rally-ul Bursei

Setari Cookie-uri