Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


Impozitul forfetar

Checiu Marius-Danut la 10 Aprilie 2009, ora 11:47
Persoanele fizice autorizate platesc si ele impozitul forfetar?
Mirica Marius la 10 Aprilie 2009, ora 12:07
Da si eu sunt curios daca Persoana fizica autorizata va plati acest impozit forfetar












Mirosnicencu Mihai la 10 Aprilie 2009, ora 12:45
Ce masuri mai sinteti in stare sa luati?
Croitoriu Lucian la 10 Aprilie 2009, ora 13:17
Ar trebui pus un impozit forfetar pe functie in parlament si guvern.
Cu cat esti mai harnic platesti mai putin iar daca esti mai lenes platesti mai mult.
Iar o alta varianta este ca cei care vor sa intre in guvern si parlament sa plateasca statului Roman o taxa anuala de 50 mii euro, atunci sa vedem cati destepti vor mai fi pe acolo.
Motorul tarii sunt firmele mici si mijlocii nu cele mari, prin aceasta taxa o sa vedem in interval de 5 ani un adevarat monopol pe piata
Andrei Mihai la 10 Aprilie 2009, ora 14:52
Subscriu la opinia dl-lui Lucian, impozitu forfetar o sa omoare firmele mici. 500 euro la 12.000 CA inseamna 4% din cifra de afaceri, asta pe langa alte taxe. Cu cat creste CA se plateste mai putin procentual, la 100.000 CA deaja platesti 2%, iar intre 1 mil si 5 inseamna sa platsti intre 0.25 si 0.05 %.
Oare cine este favorizat domnule Pogea?
Din cate stiu eu, chestia asta ar putea fi incadrata la discriminare, traim intr-un stat in care toata lumea este egala (teoretic).

O alta idee, firmele mici chiar daca nu platesc taxe, consuma, consuma si misca niste bani din care statu mai vede ceva totusi.

Asa o sa mergem la negru. Exemplu eu am contract de inchiriere, am facut referat ca nu am activitate decat o luna din trei, care imi e aprobat si platesc la negru (fara TVA), pe alta parte eu imi aranjez incasarile si ii dau statului la Mumu inapoi asa cum mi-o da si el.

Ar trebui sa facem greva fiscala si sa nu mai platim nimic pana nu o sa fim si noi ascultati si RESPECTATI.
Florea Iulia Daniela la 10 Aprilie 2009, ora 15:04
Cine poate sa ne lamureasca si pe noi daca se va aplica si in cazul PFA-urilor sau doar in cazul intreprinderilor?
Popescu Bogdan la 10 Aprilie 2009, ora 15:30
de ce se cere acest impozit "forfetar"?
CE SERVICII ofera statul ca sa ceara acest nou impozit?
Caci altfel este bir
Paun Catalin la 10 Aprilie 2009, ora 20:03
NO COMENT ! , firmele care sunt in situatia de a plati IPOZITUL FORFETAR (in special cele cu venit sub 50000 lei) vor pieri in cel mult 2 ani , sunt convins ca cei ,care sunt prestatori de servicii vor prefera "NU FACTURA" . MUTUMIM D-l POGEA ptr ideiile geniale de a strage bani la buget , pun pariu ca bani care iau calculat ai aduna din impozitul forfetar sunt deja ganditi in afacerile de partid . Cred ca e aceasta masura e una mai mult decat disperata care va scufunda economia romaniei de tot in .......
Andreea Miruna la 10 Aprilie 2009, ora 20:31
dar firmele care nu au avut activitate de la infiintare si pana in prezent, sunt obligate sa plateasca acest impozit forfetar?
Iliescu Delia la 10 Aprilie 2009, ora 23:42
Dl. Pogea ne spune sa inchidem daca nu putem platii 500E. Dar a calculat cate locuri de munca se pierd si cat va plati statul ajutor de somaj?
Stefan la 11 Aprilie 2009, ora 08:38
De ce intotdeauna , cei mici trebuie sa suporte greul ?Pestele mare inghite pe cel mic , sau asta se doreste chiar ?
Chinezul la 11 Aprilie 2009, ora 09:12
Cum putem suporta astfel de politicieni sa stea in fruntea statului? Oare societatea romana nu are oameni competenti pentru a fi promovati in functiile cheie ale statului? Aceste ,,creaturi" care promit miere si lapte la fiecare alegeri, nu au jena cand pun impozite pentru incompetenta lor? Pensii imense pentru anumite segmente ale societatii, aparat administrativ supraincarcat si corupt la toate nivelele, spaga peste tot, oare nu credeti ca exista o limita domnilor guvernanti? Credeti ca ve-ti stapani societatea cu mascati si trupe speciale? Dupa ce ne impuscati, de la cine o sa mai sugeti? RUSINE!
Mary la 11 Aprilie 2009, ora 09:25
Pai daca activitatea este suspendata (venituri=0) trebuie sa ma inprumut la banca sa dau impozitul? si sa platesc din salariu care este si asa ca vai de lume!!!!!!!!
Un parlamentar cistiga de 10 -15 oro mai mult ca un buticar.
Pogea Metalurgistu la 11 Aprilie 2009, ora 13:23
Dupa ce a falimentat combinatul de la Hunedoara ,Pogea o sa falimenteze Romania!Asa Pogea tata,baga mai multe impozite ca o sa va mai votam PDL-ul si pe seful tau Basescu la pastele cailor!Cel mai bine sa ne lichidam afacerile,sa trimitem angajatii in somaj si sa stam sa ne uitam pe unde dracu'mai scoate Pogea camasa cu atatia someri,pensionari si asistati pe cap.E clar baietii de la guvernare sunt disperati ca nu mai sunt bani ca sa fure ei cat se obisnuisera.
Munteanu Mircea la 11 Aprilie 2009, ora 14:39
Adica o firma care nu desfasoara activitate, TREBUIE sa plateasca impozit? Din articolul dvs., asa reiese: firmele cu cifre de afaceri intre 0 si....; domnilor, sunteti normali? Cum sa platesti impozit daca nu derulezi activitate? Daca nu faci afaceri? De unde bani? Ii dati dvs? Ati luat masura de a putea inchide firmele carora nu le convine sa va plateasca "impozit" degeaba fara alte taxe suplimentare?
Stiti ca a inchide o firma in Romania te costa mai mult decit a o deschide? Credeti ca este legala aceasta obligatie impusa de dvs. firmelor ce au autorizatii dar nu functioneaza?
Impozitul este o taxa pe venit sau profit (Eventual pe o proprietate; dar o firma nu-i o proprietate imobiliara.). Daca nu ai nici una nici alta, care este baza legala a impunerii impozitului?
Eventual, puteti mari suma necesara pentru capitalizarea firmelor, cele care nu vor mari suma, fiind declarate (din oficiu) desfiintate. Ati mai practicat sistemul. Voi puneti impozit pe..."stampila" de firma. "O ai, dai"!
Pe cind impozit pe p--a (sau p---a, spre a nu fi acuzat de oarece timpenii)? O ai, dai......
Puteti corecta textul, introducind formula:" impozitul forfetar se plateste de firmele care realizeaza o cifra de afaceri de la 1 leu la....." Daca ma veti sili sa platesc desi nu am acitivitate, ne vom intilni la tribunal..."Procesomanilor"!
Toate firmele fara acrivitate silite sa plateasca impozit forfetar, sunt rugate sa se uneasca pentru a porni proces impotriva guvernului!
Bogdan la 11 Aprilie 2009, ora 16:59
Problema noastra a statului in general este in acest moment recuperarea banilor agentilor economici,in general de la cei cei mari care vadit se sustrag de la plata taxelor catre stat dar care sunt cotizanti catre partidele de la putere .Astfel avem in top 300 capital nume sonore cu aver de ordinul mld. dar care sunt premianti in si in topul datornicilor la stat .Deci statul nu are bani si incearca sa scoata bani din piatra seaca .Intrebarea mea este : cer fac forurile indreptatite (ANAF) in a avea grija de acele firme mai sus mentionate, ce fac totusi?
Favorizati SUNT IN ACEST MOMENT TOT CEI MARI , CA DE CEI CU CA MAI MICA DE 500E NU REPREZINTA INTERES POLITIC. MULTUMIM INCA ODATA CELOR DE LA CONDUCERE PT NOUA TAXA (IN SPECIAL CELOR DE LA PSD) CARE AU INITIAT ACEASTA TAXA.
Daca nici acum nu protestam atunci cand fratilor?.......... La proteste in strada ca si francezii.....
Costel la 11 Aprilie 2009, ora 17:06
Eu tot n-am inteles...Daca sunt PFA si am optat in 2008 pentru contabilitate in sistem real, platesc impozit forfetar sau nu?
Petrencu Madalina la 11 Aprilie 2009, ora 18:30
Daca nu vom lua atitudine si nu ne vom organiza intr-un protest vizibil putem discuta si carcoti o vesnice, tot vom plati birul impus. SItuatia de criza care "impune" acest impozit e traita de noi toti! Cum sunt sprijinite IMM-urile in aceasta perioada? Toti traim in aceeasi lume, de ce oare unii trebuie sa platim pentru criza luata in discutie?
Ianusz la 11 Aprilie 2009, ora 19:09
noi i-am votat !!! NOI NE MERITAM SOARTA!!!!
I-AM VOTAT SA NE POATA DISTRUGE!!!!
S A T R A I T I B I N E !!!!!
Radu Emiian la 11 Aprilie 2009, ora 20:25
Este culmea disperarii cu aceste tipuri de impozite , ma gandeam ca nu se mai pot inventa impozite dar probabil cat vom trai vom vedea din ce in ce mai multe proiecte de impozite. Pe moment acest impozit forfetar pe mine personal ma avantajeaza probabil ca ma veti injura. Am o afacere sub 50000 de euro dar profitul 200%
Stef la 11 Aprilie 2009, ora 22:04
"PROLETARI DIN TOATE TARILE, UNITIVA!!!" sub acest indemn comunist sugerez tutoror care au afaceri mici sa se uneasca intr-o SINGURA FIRMA!
daca 10 se unesc, o sa ia statul de 20 de ori mai putin!
Popa Cristian la 11 Aprilie 2009, ora 22:05
Multumim Dl Pogea ca sunteti alaturi de inteprinzatori a-ti gasit formula perfecta de a trimite in faliment mii de firme si mii de oameni in somaj ,, SA TRAITI BINE'' Dl Pogea
Alex la 11 Aprilie 2009, ora 22:45
O intrebare: impozitul forfetar se adauga (in plus) impozitului clasic de 16% ? de exemplu: pentru o firma care platea pana acum impozit pe profit (16%) in valoare de 30 milioane, in viitor va trebui sa plateasca cei 30 milioane lei vechi plus inca 500 E (20 miliane aprox.) ? sau vor trebui sa plateasca doar impozitul forfetar si se anuleaza impozitul obisnuit de 16% ?
Elena Turtoi la 12 Aprilie 2009, ora 08:04
Mare dreptate ai " Paun Catalin "
Parlamentari si gucernantii sunt disperati pentru ca nu mai au bani pentru finantatrea afacerilor personale de partid ,
Cum fostul guvern a tocat tot va dati seama ca lor nu prea le-a mai ramas nimic si inventeaza tot felul de taxe si impozite ca sa-si scoata saracuti macar de o maslina ca doar nu s-au zbatut de geaba sa ajunga in guvern , trebuie sa aiba si beneficii nu?
"Prostimea " trebuie sa plateasca ambitiile lor
Papura Voda la 12 Aprilie 2009, ora 08:26
Daca tot e forfetar, sa nu mai tinem contabilitatea ... firmele mici.
Sa declaram ce dorim , cand dorim si daca avem chef.
Manu Aurel la 12 Aprilie 2009, ora 08:29
Eu cred ca domnul Pogea doreste mult sa introduca munca la negru , daca firmele mici inchid omul de rand este obligat sa lucreze la negru , si domnul Pogea si guvernul va strange bani la buget de la umbra nucului.
Domnule Pogea sfatul meu este sa faceti o favoare (sa incurajati firmele mici ), si sa intensificati controale catre cei in functii, sa dispara spaga si luarea de mita sau eu ca firma mica sa dau spaga la cei care fac controale, atunci o sa vina bani la buget.
VA MULTUMESC, ca mi-ati acceptat 2 minute din timpul dvs. , stiu ca timpul este pretios si costa bani.
Lasculescu V. la 12 Aprilie 2009, ora 09:10
Dupa ce s-a vandut tot pe nimic, mai ramasese sistemul privat care se incapatana sa reziste cu toate taxele si impozitele. S-au gandit ca trebuie terminat si facut loc la cine trebuie. Si daca mai ies si ceva bani,cu atat mai bine!
Cezar Popovici la 12 Aprilie 2009, ora 10:01
D-nul Pogea ar trebui sa se duca la doctor. Este simplu poti rula o suma mare de bani prin firma si logic ai si cheltuieli legate de salarii,telefon ,combustibil chirie etc si la urma ramane si ceva cu care sa te descurci.In viziunea lui la unele firme daca nu chiar majoritatea ar trebui adusi bani de acasa care nu sant punct
Cristian la 12 Aprilie 2009, ora 10:11
de ce M. F calculeaza totul raportat la euro sunt anumite firme mici de prestari servicii cum ar fi mici reparatii pentru populatie(cismarii,croitorii,ceasornicarii) care nu au nici o legatura cu euro si totusi si ei sunt bagati in aceiasi categorie nu vedeti d-lor ca dispar toate meseriile mici prestatoare de serv.catre populatie?tara asta este numai o tara de oameni de afaceri??de aia sa ajuns unde sa ajuns care mai de care cu cite o ideie mai nastrusnica nu exista decit oameni mari de afaceri sau cersetori !!!!!!!!!!
Ani la 12 Aprilie 2009, ora 17:11
Se plateste 16% plus impozit forfetar sau numai diferenta la cifra de afaceri?
Baranga Dorel Liviu la 12 Aprilie 2009, ora 21:13
Avem 3 solutii:
1. Fuzionam 10 PFA, platim impozit la comun, Pogea nu mai vede nimic!
2. Greva fiscala! La penalitati de 0,1% pe zi, la 365zile, penalitati 36,5% pe an. Prefer sa rulez banii si sa nu dau nimic timp de patru ani.
3. La tribunal:
500 euro la 12.000 CA inseamna 4% din cifra de afaceri, asta pe langa alte taxe. Cu cat creste CA se plateste mai putin procentual, la 100.000 CA deaja platesti 2%, iar intre 1 mil si 5 inseamna sa platsti intre 0.25 si 0.05 %.
Oare cine este favorizat domnule Pogea?
Din cate stiu eu, chestia asta ar putea fi incadrata la discriminare, traim intr-un stat in care toata lumea este egala (teoretic).CITAT DIN MESAJ ANDREI MIHAI.
Sarco la 12 Aprilie 2009, ora 22:43
Ce se intampla cu firmele care au activitate Jocuri de noroc, veniturile sunt mari dar se platesc si sume mari la castiguri,cred ca trebuie sa gaseasca alta formula altfel se vor inchide toate.
Florin Budurean la 13 Aprilie 2009, ora 06:35
DACA FIRMA N-ARE ACTIVITATE SE MAI PLATESTE IMPOZIT FORFETAR ?
Calinic Obreja la 13 Aprilie 2009, ora 08:35
Dle Pogea dati tarii tot ce ati furat in cei 20 de ani si sa vedeti ca nu trebuie sa mai puneti biruri pe bietul popor dar voi v-ati invatat cu bani ca sunteti boieri si nu ati mai putea face acest gest nobil.
Dana la 13 Aprilie 2009, ora 09:00
Subscriu la ce a scris Andrei Mihai : 'Ar trebui sa facem greva fiscala si sa nu mai platim nimic pana nu o sa fim si noi ascultati si RESPECTATI."
Avem un ministru de finante incompetent+un prim ministru -marioneta, de fapt cel mai dezastruos guvern de pana acum, care distrug economia nationala prin eliminarea firmelor mici si mijlocii si daca acceptam aceasta situatie, asa cum acceptam noi, romanii mereu : sa fim umiliti si batjocoriti, este ca si cum ar spune dl.Pogea "haideti sa sarim in fantana ca asa ne va fi bine" si am fi de acord sa sarim toti in fantana...
Este inadmisibil, nu ai nevoie de studii economice si nici de 1000 de diplome ca sa-ti dai seama ca este cea mai prost gandita solutie pt.a creste veniturile bugetare si garantat in curand vor aparea cu alte "solutii" gen, reducerea nr.de personal, cresterea altor taxe si impozite, probabil introducerea taxelor pe aer etc.pt.ca firmele acum vor face coada la ONRC, va creste somajul, evaziunea fiscala etc. Pana cand mai rabdam ? Nu vedeti ca degeaba s-au scris atatea memorii argumentate economic, petitii,..., parerea noastra, a "prostimii", in viziunea lor nu conteaza. Si daca dl.Pogea spune ca firmele care nu sunt in stare sa aiba o CA de 12000 euro/an sa-si inchida afacerea, raportandu-se la afacerile si salarul lui, probabil, fara sa se gandeasca ca aceste firme creeaza locuri de munca, consuma si platesc obligatii la stat, nu ne putem astepta decat sa apara si sa zica ca omul de rand care nu este in stare sa-si asigure un venit minim de subzistenta sa mearga si sa se impuste, cam asta urmeaza. Chiar nu suntem in stare sa luam atitudine ? Rusineeeeee d-lor. guvernanti, tare as vrea sa va vad muncind si traind ca noi, oamenii de rand !!!!!!!!!! Oricum nu va mai voteaza nimeni in veci, asta este cel mai sigur lucru !
Diana la 13 Aprilie 2009, ora 10:04
Intr-adevar hienele astea de la guvernare nu mai au ce manca, au distrus tara asta, ne-au facut de ras in toata lumea si acum inventeaza taxe peste taxe sa saraceasca si mai tare populatia asta si asa vai de capul ei , mai bine plecati acasa ca nu sunteti buni decat sa furati, nu va duce mintea la altceva.....
Zoli la 13 Aprilie 2009, ora 10:20
Ar fi indicat sa facem mai mult. S-ar putea sa nu tina cont Pogea de comentariile noatre de pe forumuri.

http://groups.yahoo.com/group/anti_impozit_forfetar/

Cu stima,
Marian Axinte la 13 Aprilie 2009, ora 10:41
GREVA FISCALA PE 2 LUNI E SINGURA SOLUTIE SA REVINA CU PICIOARELE PE PAMANT...HAI SA NE UNIM...!!!
Dan Firca la 13 Aprilie 2009, ora 11:11
Eu am o firma de traqduceri. Am infiintat-o pentru ca sa fie o activitate dupa pensionare. Acum am un contrac stabil de colaborare care se rezuma la 500 RO/luna fara TVA. Asta inseamna aprox 1400 Euro/ an. Si din astia sa dau guvernului 500 ar insemna 35.7%. Tot atat impozit plateste si un parlamentar?
Marius la 13 Aprilie 2009, ora 13:32
Se pare ca acest impozit este bine venit pentru marile patronate. Cum este posibil ca o firma cu cifra de afaceri de 30 mil E sa plateasca doar 5000 si una de 12.000 sa plateasca 500, unde este corectitudinea procentajului ?
Georgel la 13 Aprilie 2009, ora 16:20
da,da,da! greva generala fiscala macar doua luni si sa vedem cine mai ciripeste despre noi impozite si taxe.
apelam si la contabili si la patroni sa faca front comun si sa nu se mai depuna tot felul de declaratii de impunere si sa nu se mai plateasca nimic pana la reglementarea situatiei impozitarii in romania care,desi a atins cote alarmante,in loc sa se domoleasca ,se cauta noi forme de despuiere.
sa fim ajutati si de desteptii de la ceccar care stiu sa ia numai comisioane,fara sa ne ajute cu nimic in ce priveste relatia stat-contabil-patron,in care contabilul amarat nu este decat o unealta intre ciocan si nicovala si care nu mai stie cu cine sa tina .
daca tii cu statul,desi nu ar trebui deloc,date fiind ineptiile legilor emise si puse in practica cu niste amenzi ametitoare pentru niste fleacuri,te ia patronul,pe buna dreptate ,la intrebari si te da afara.
daca tii cu patronul,te trezesti cu niste amenzi de-ti sare capacul,care ti se imputa si din nou esti dat afara.
sa vina ceccarul,pe care-l tinem de sef,ca fara el nu poti sa faci un bilant,ca nu-i conform legii,desi pana la infiintarea lui ai facut 1000 de bilanturi si raportari ,daca nu sti membru si platesti cotizatie desi pe diploma ta de studii scrie contabil si este vizata de ministerul invatamantului si chiar de seful ceccar-ului sa ne unesca si sa ne indrume pentru abolirea aberatiilor legislative pe care tot el ne impune sa le respectam cu sfintenie,stiind ca ,in conditiile impozitarii actuale,nici-o unitate serioasa nu se discurca pe cinstite.
acum este momentul sa ne ajute in adevaratul inteles al cuvantului si sa ne scape de tot ce este ilegal si imoral,altfel nu putem sa mai dam credit unei astfel de institutii suprastatale si imorale care ne obliga si invata cum sa falimantam mai repede respectand aberatiile legislative actuale.
facem apel la acesti specialisti de marca sa coordoneze o greva fiscala generala,altfel nu va mai avea nici si nici noi pe cine sa mai conatbilizam in foarte scurt timp.
Buti Valeria la 13 Aprilie 2009, ora 19:56
comertul cu amanuntul din cifra de afaceri de 50000 euro profit brut este 20% deci 10000 euro din care trebuie sa platesca salarii ,cheltuieli comune,asigurari la stat deci cu ce mai ramine , tot pe cei mari ii sustineti,dar cei mici plateau salarii asigurari tva la stat, imi pare foarte rau am votat pdl dar nu o sa mai votez niciodata cu acest partid
Ionel la 13 Aprilie 2009, ora 22:00
Este aberant si inca nimeni nu a sesizat acest aspect. Daca la firmele sub 52000 lei, cifra de afaceri pe an, e greu sa faci o apreciere pentru ca pot fi firme care s-au infiintat pe parcursul anului, la o firma care are o cifra de afaceri de 53 000 lei daca are un profit mai mic de 50,7% 26 875 lei pentru care 16% impozit inseamna 4300 lei este penalizata platind impozitul minim de 4300 lei. Iar o firma care are o cifra de afaceri de 130 000 000 lei numai daca profitul scade sub 0,02% 2268 750 lei pentru care 16% impozit inseamna 43000 lei este penalizata platind impozitul minim de 43000 lei. Bineinteles ca aceasta situatie se imbunatateste cu cat firma este mai mare. In ce fel sunt sprijinite IMM-urile? Mai de graba sunt omorate pentru a proteja firmele mari (ale cui?), care primesc si ajutaore de la stat, ca doar e criza. Daca tot au vrut sa puna impozit forfetar era mai corect si mai bine cu acel 0,5%, dar din argumentatia de mai sus se poate vedea cui nu i-a convenit.
Anca David la 14 Aprilie 2009, ora 08:19
Sunteti niste hoti. Chiar va bateti joc de noi. In conditiile in care se poate vedea foarte clar cine fura si cine nu, totusi trageti tot de pe cei corecti, care platesc la timp, care isi inregistreaza corect toate veniturile si cheltuielile fara a face abuz la nimic. Credeti ca cei care au furat pana acum nu vor mai fura? Sau tot noi cei care respectam legea trebuie sa acoperim "deficitul bugetar"? Dar haideti sa ne inchidem firmele, dragi colaboratori, asa cum sustine d-l Pogea, si sa vedem atunci ce se va intampla.
Marius L. la 14 Aprilie 2009, ora 10:14
Am si eu o intrebare pentru domnii din guvern , introducere impozitului forfetar face parte din planul anti- criza ? si asa suntem pe un loc fruntas in Europa ca taxe si impozite platite / firma ,acum ne v-or ingropa cu totul , cu un impozit de felul acesta .... eu ori cum m-am scarbit de mult nu mai merg la vot ! oricine ar guverna , numai bataie de joc !
Costel Mihaila la 14 Aprilie 2009, ora 14:14
am o firma care in vara ,sper, va face 1 an. cu ce ma ajuta statul roman pe mine , cetatean roman, student la facultate?imi ia tva, imi mai ia si impozit pe profit+ alte taxe...care la prima vedere par maruntisuri. tara lu' papura-voda.cred ca ma voi muta in alta tara mai civilizata. la noi daca nu au bani guvernantii, tot pe cei saraci trag. vor trage pana cand se vor rascula oamenii si vor iesi in strada!!!
Nicolaescu Ovidiu la 14 Aprilie 2009, ora 22:55
In activitatea de comert vinzarile au scazut dramatic. Ceea ce nu reusesc sa nu inteleg este aceasta isterie mediatica referitoare la asa zisa criza....
Salariile nu au scazut, pensiile nu s-au diminuat, iar preturile nu au crescut semnificativ (exceptie cele care depind de cursul valutar...). Este adevarat ca bancile au avut o foarte mare problema intrucit politicile bancare de acordare a creditelor "doar cu buletinul" s-a dovedit un fiasco ce a determinat caderea pe acest segment. OK deci pentru cein care doreau sa obtina un credit pentru casa sau teren sau masina , acest lucru nu mai era posibil. Dar de aici pina la a speria intreaga populatie a Romaniei cu baubau despre criza sau cutremur este deja un pas foarte mare.
Cred ca onor parlamentarii nostri , obisnuiti cu o romanie care nu se mai termina de distrus, ca un sac fara fund, nu mai stiu de unde sa mai fure.
Zis si facut ce se mai poate face si de unde bani..... Inprumuturi externe,si apoi cine sa le plateasca ..... Nu ne intereseaza ... singura modalitate este nu sa furi toti banii de la unul... ci putin cite putin de la fiecare in asa fel incit sa nu se cunoasca. OK! nu este de ajuns sa pui impozit pe ploaie....acum cine nu cotizeaza la guvern nu merita sa traiasca. Ce parere aveti despre asta ... Economie de piata sau comunism cu fata umana. Ne raliem la valori occidentale sau la uniformizarea comunista prin care ni se dicta cine cit si cum are dreptul in mod care mai egal decit celalalt.
Bunicilor nostri li se spunea ca sunt generatie de sacrificiu....la fel si parintilor nostri....dar deh acum de cind am vazut ca la altii care au si un strop de patriotism si un dram de minte se traieste mai bine , oare de ce nu putem sa luam exemplul bun pentru aplicare la noi..... stiti de ce? Intreaga clasa politica de dreapta , de stinga sau de mijloc, este formata din derbelei pusi pe inavutire fara munca. In cine sa mai crezi cind vezi cum merge Politia , cind vezi cum merge Justitia, cind vezi ca jugul din jurul gitului se stringe de la zi la zi pina cind nu mai poti sa mai respiri. Ce propuneti dragi concetateni.........
Ovidiu Nicolaescu la 14 Aprilie 2009, ora 23:11
Imi aduc aminte de un banc ceva mai vechi in care se spunea ca printr-o hotarire de guvern o anumita parte a populatiei va trebui spinzurata. Intrebarile referitoare la modul executiei erau ca dat fiind numarul mare de spinzurati acestia erau spinzurati pe banii statului , sau trebuiau sa vina cu fringhia de acasa?
Marius la 14 Aprilie 2009, ora 23:38
Am citit toate mesajele de mai sus si vreau sa propun o treaba pe care am discutat-o cu toti clientii mei ( pers. juridice), mai ales pentru cei cu firme foarte mici. Vom inchide societatile si ne vom continua activitatea fara acte, sa vedem cine ne va mai controla si ne va mai impartii sute de impozite imbecile.
Denis la 17 Aprilie 2009, ora 13:05
Sa nu mai depunem nici o declaratie, niciun bilant, nimic!!!! Hai la greva fratilor!!
Caimac Laurentiu la 20 Aprilie 2009, ora 08:14
nu pot intelege criza asta generata de impozitul forfetar. si, oricum, cui nu-i convine, sa iasa in strada! nu sa dea din gura. exemplul timisoara e istorie contemporana. dar sa spun parerea mea.
am si eu o im.mica :). am luat calculatorul, am facut un calcul, si mi-a dat... mai mult decat impozitul forfetar. ma refer, acum, la primul trimestru. am calculat pe bilant. la fel, impozitul forfetar mai mic. ok. deci problema apare in cazul in care:
ori firma nu are activitate, atunci nu inteleg de ce ar striga posesorul unei societati fara activitate ca e ucisa initiativa privata, si aici statul ii prinde la colt pe toti strinii care pt a-si cumpara un teren au constituit o sc srl, si de atunci nema activitate, ori in cazul in care societatea este platitoare de impozit pe profit si are profit mai mic decat impozitul forfetar. eu zic ca legea are nevoie de o protectie a platitorilor de impozit pe rpofit care si-au reinvestit profitul, actiune declatata neimpozabila printr-o lege anterioara, parca o ordonanta 200 care fusese promulgata la debulul crizei. in rest, nu vad cu ce ma afecteaza pe mine un impozit minim de 500 de euro, cand eu platesc mai mult. si ,totodata ,nu i-am inteles pe platitorii de impozit pe venit care spuneau ca platesc cativa salariatii, isi platesc lor insisi salar si apoi impozitul forfetar ii ucide. pai daca ai 4 angajati cu salar de 720 de lei si tu ai salar de 1200 de lei plus ce platesti statului pe fiecare salar, x 12 luni, plus alte cheltuieli inerente functionarii firmei, x 3% impozit pe venit, vezi cat da pe an.
Claudia Marcu la 21 Aprilie 2009, ora 22:10
as dori sa stiu daca domnul ministru este pregatit pentru miile de someri care vor urma pt ca din cate stiu eu economia este sustinuta de domeniul privat nu cel de stat deci de aici provin banutii iar daca tu lovesti pe cei care iti aduc banii { firmele mici care sunt milioane ca numar in Romania spre deosebire de cele mari cu cifre de afaceri de mil de euro} sunt nevoiti sa inchida.......imi pare rau in aceasta sit sunt si eu si alte pers pe care le cunosc care au afaceri mici de familie..... domnule ministru va ganditi ca loviti familii intregi care traiesc din aceste afaceri.....si nu mai zic de oamenii angajati ai acestor afaceri mai ales in comert sunt milioane dupa cum am spus.....eu cred ca ar trebui sa va ganditi mai bine la aplicarea acestei legi altfel nu vad un viitor pt guvernul acesta in mod special pt dumneavoastra.....
la 22 Aprilie 2009, ora 23:04
Nu cred ca o firma care are profit 0 pe o perioada mai mare de timp este o afacere pentru care un intreprinzator merita sa-si bata capul.Daca nu merge,nu merge.Totusi, impozitarea pe cifra de afaceri in acest mod nu este una echitabila pentru o mare parte din firme,profitul nefiind la toate in functie de aceasta.Adevarul este,ca intotdeauna,undeva la mijloc.




Trimis de LAZAR 21/04/20098 ora23:04

Eugenia la 28 Aprilie 2009, ora 12:28
daca o firma de la infiintare pana in prezent nu a functionat de ce trebuie sa platesc?
Imi depun declaratiile ca nu am venituri rezultate din activitatea firmei>. S-o inchid ma costa mai mult decat am platit s-o deschid
Eduard la 28 Aprilie 2009, ora 18:44
nu am avut activitate nici macar 1 secunda, dar trebuie sa platesc la fel ca firma in activitate care cu chiu cu vai reuseste sa aiba un venit lunar echivalent cu 500 impozit, deci nu ramane cu nimic, firma care va decide normal sa'si inchida activitatea. dar avea activitate. noi cei care nu am castigat nici macar un banut gaurit, cum pot sa-i dau impozit pe ceva care nu a existat niciodata .
spun ca putem face intrerupere temporara a activitatii care activitate daca este anuntat ca nu exista, sa intrerup inactivitatea inseamna sa incep activitatea comerciala, cum sa suspend ceva care nu exista
Andreea la 2 Mai 2009, ora 01:38
Am o societate care a functionat acum cativa ani doar 3 luni. De atunci nu fac altceva decat sa depun declaratii la fisc cu valoarea 0. Tinand cont ca am cheltuit banii la infiintare am considerat normal sa nu o inchid in eventualitatea unor zile in care voi putea sa o repornesc. Pogea vrea sa platesc impozit forfetar la o societate care nu mi-a produs decat paguba. Probabil vreti sa stiti de ce nu am suspendat-o...? Simplu!!!!! Pentru acest lucru trebuia sa stau cu zilele la cozi interminabile la ONRC si sa platesc TAXE!!!!!!!.Cand si cu ce? Lucrez intr-o societate care probabil se va inchide in mai putin de 1 luna...Momentan caut solutii pentru plata ratelor la banca in eventualitatea somajului! Ca la ,,vanzari anterioare'' nu m-am priceput ...deci nu am rezerve!!!!!!!Am credit ipotecar si niste copii de crescut... Si mai am o nelamurire???? Voi avea un examen peste 5 luni in care teoretic va trebui sa aplic normele Codului Fiscal. Acolo scrie clar ca orice modificare a lui se aplica incepand cu anul urmator modificarii...?
Inovator la 2 Mai 2009, ora 22:37
io zic ca e bine sa trecem aceasta taxa de "ferfenitzare" a s.c.-urilor mici si mijlocii in factura(evaluata anticipat calculat estimativ) si taxata(normal) cu tva, ca sa vada beneficiarii de servicii sau clientii ca este a statului respectiv sa-i trecem si numele "desteptului care a initiat-o" ca sa-i rezolve poporul roman, pe viata problema lui cu carnea in frigider...sau prospaturi(la fiecare bon emis in tara asta!!!!)
si mai am o idee constructiva pt. parlamentari si membri de guvern, sa-i consideram ca intr-o oarecare intreprindere din tara asta....si daca vedem bine una care are probleme....ce se face in acest caz?...nimic mai simplu...nu produc legi sau ajustari legale cu efecte imediat rezolvabile asa zisei crize pe care o aveeeem stim f. bine de cand si de ce....sa-si amane singuri salariile de "conducatori incapabili"....pana cand vor avea rezultate( adica sa mearga treaba in tara normal)...nu e normal?....si daca nu gasesc explicatia de ce nu-si primesc banii (pe care-i platim noi pentru ei)....sa faca greva, fiecare in fata institutiei unde...nu-si fac treaba.
poate asa vom avea rezultate!!!...cine stie?...dar ei se regasesc in chestia aia cu imunitate si si-au castigat dreptul de salarizare(furt in caz de neperformanta)...pe 4 ani cu minciuniiii...dar minciuni....nu minciuni!!!
Lucretia la 3 Mai 2009, ora 08:19
Platim si 16% si impozit forfetar?.Vreau raspuns.
Andrei M la 3 Mai 2009, ora 11:17
O sa scriu si eu ceva, dar poate nu sunt cu totii de acord cu mine si nu prea ma intereseaza. Faza e ca, multi patroni de firme mici, chiar si cu profit infim, s-au obisnuit sa-si ia masini de firma pe leasing, si de asta s-a introdus si TVA-ul la leasing, pe langa impozitul forfetar. Totusi, statul nu stie de unde sa mai ciupeasca bani si gaseste tot felul de solutii geniale..

Impozitul forfetar il vad oarecum util, pt ca sunt multe firme care nu produc nimic sau care pur si simplu nu produc nimic sau nu declara veniturile la stat. Si daca nu declara nimic la stat, macar acest impozit ii va impulsiona sa declare ceva, ca, bineinteles, nu e bine sa-ti declari firma pe pierdere sau sa apara pe Min. Finantelor pe pierderi.. Oricum, nici un credit la banca nu-l poti obtine cat timp n-ai venit.

Impozitul ar trebui dupa parerea mea stabilit incepand de la un prag cuprins intre 0-3000EUR p.a. iar 500EUR mi se pare exagerat de mult pentru o frizerie din provincie, unde un tuns e 6RON si se tund 30 de oameni pe zi, 2 angajate. Alt ex: un magazin de cartier, care, desi o fi SRL, in provincie nu are adaosuri comerciale asa mari ca in Bucuresti iar patronii traiesc la limita cu profitul. Sau firmele de apartament din domeniul IT: cand prinzi un proiect poate lucrezi 1 luna la el si iei 3-800EUR (2 angajati), iar alte luni te axezi pe proiecte mici. Plus ca, la inceput, nu ai cum sa prinzi proiecte mari.

Deci, o firma mica, n-are nicio sansa sa mai fie tinuta sau sa creasca! Pentru 0-3000EUR/p.a. ar fi ok un impozit forfetar de 250EUR, nu e sfarsit de lume pana la urma, sunt mii de firme care se incadreaza in categoria asta de venit. De la restul in sus, impozitul sa inceapa cu putin mai mult. Statul in schimb, a pus limita de la 0-12.000EUR fara a se mai gandi la restul. Sunt niste imbecili la conducere, asta e adevarul...

Totusi, poate ne si plangem cam mult, pt ca in restul Europei aceste taxe sunt mult mai mari. In Olanda, de ex, taxa de inmatriculare e 30% din valoarea masinii, iar pretul masinii e cu 30% mai mare ca la noi. In Danemarca, 100% din valoarea masinii e si taxa de inmatriculare. Foarte bine, macar au drumuri si se plimba cu masini modeste, nu ca noi, romanii, care ne plangem ca platim 5mil taxa de drum, iar olandezii de ex. platesc minim 60EUR lunar pt taxa de drum si pt folosirea masinii.

Daca acest impozit se va aplica si PFA-urilor, atunci va fi un dezastru si nesimtire totala..

Impozitul forfetar e menit sa omoare firmele mici, sa incurajeze evaziunea fiscala.. iar faza cu TVA-ul ce trebuie sa fie platit de acum inainte pt. firmele ce achizitioneaza masini in leasing, are rolul de a descuraja ca lumea sa-si faca firme si sa-si ia masini pe firma, fara ca acestea sa aibe activitate. Cu alte cuvinte, ori muncesti si produci, ori LA REVEDERE.

Se fac excrocherii destule pe firme; e si un avantaj impozitul forfetar (aduce bani in bugetul de stat si descurajeaza aceste achizitii), dar limita la care e acum intrece limita oricarui bun simt.
Brad Vasile la 4 Mai 2009, ora 15:07
noi ei care nu avem angajati si avem o cifra de afaceri de maxim 4000 euro anual si suntem prestatori de servicii ce facem? o sa lucram la negru, vom plati impozit si tva 0(zero) si vom lichida.

nu mai platim la pogea nimic!!!
Lavinia Milos la 4 Mai 2009, ora 19:07
Se pare c aceast idee e o nou aberație a Domnilor noștri guvernanți. Citeam ntr-un alt articol c acest impozit nu va fi aplicat firmelor de construcții. Dar celor cu activitți culturale? Pentru c se fac eforturi uriașe pentru depșirea situației de criz n care se afl cultura la nivel macro-social. Exist numeroase inițiative n acest sens, de realizare inclusiv a unor proiecte de cooperare transfrontalier. n nici o țar din lume nu se fac astfel de tlhrii. n contextul n care numeroși romni prefer s-i abandoneze țara pentru a putea tri decent oriunde ct mai departe de acest pmnt sfnt i de acest popor i așa destul de ncercat de vitregiile istoriei, cnd, totuși romnii din diaspor reușesc s-i ntemeieze o afacere i s triasc decent departe de plaiurile natale i de cei dragi i alții, poate, cu un ultim efort de voinț i de optimism s-au ncpțnat s rmn aici, n țara lor i s spere c, totuși, se mai poate face ceva. Ce vor face aceștia, Domnilor guvernanți? Voi, cei care v-ai umplut desgile voastre i ale familiilor voastre din srcia , entuziasmul i bunul simț al acestui popor, pe care continuați s-l considerați prost i credul? V-ai pus ntrebarea? Știți c sunt numeroși artiști i scriitori care triesc n condiții inumane, mizerabile, care fac "voluntariat" din harul lor i pe care i forțați s v....plteasc inclusiv impozite din "veniturile lor artistice", umplndu-v burțile i așa nencptoare de atta jefuit? Ce vor face scriitorii care-i pltesc din propria lor srcie, uneori ndatorndu-se s-i tipreasc volumele pentru care pltesc, culmea nerușinrii, alte impozite? Ce vor face actorii, sau, pur i simplu, cei care gndeau la soluții pentru depșirea acestui dezastru economic n care ai adus țara timp de aproape dou decenii? Vor opta s aleag calea....exilului? Bnuiesc c habar n-aveți, sau, pur i simplu, nu v intereseaz! Gndiți la alte multiple modalitți de a jefui acest popor i aceast țar i de a o transforma ntr-un infern social i economic!
Bogdan C la 4 Mai 2009, ora 23:29
e o mare nedreptate pt unii, ca si mine, care avem o amarata de firma, care nu are activitate de 8 luni, firma fara angajati, ce mai facea cate o mica tranzactie de cca 1000 ron lunar. vanzare , nu profit! chiar nu stiu ce sa fac, bani de avocati si tot felul de tertipuri...nu am! m-as certa, m-as lupta...dar nu am cu cine...
ba da...am o singura arma: VOTUL!
Monidore la 6 Mai 2009, ora 11:41
buna,
cei care intreaba daca pfa-urile platesc impozitul forfetar tin sa ii anunt ca NU PLATESC. In legatura cu impozitul pe profit/venit si impozitul forfetar se plateste cel care are suma mai mare. ex.:daca CA=52000 LEI- Taxa este de cca.2200 lei, daca profitul (la aceeasi CA) este de 15000 leiX16%= 2400 lei,deci platim 2400-imp.profit; daca profitul este de 1leu atunci platim 2200 impozit forfetar. cred ca am lamurit cat de cat aceasta problema. oricum si eu am o firma care a functionat 1 an (chiosc) si de cand au aparut hipermarket_urile in mijlocul orasului nu a mers nimic si am ajuns nici darile la stat sa nu le pot plati, de lichidat societatea nu poate fi vorba caci ma costa de trebuie sa ma imprumut din banca si nici vreun impozit forfetar nu am de gand sa platesc sa vad ce se intampla?! are dreptate cine scrie ca trebuie sa ne unim contabili si patroni (eu sunt din ambele categorii 2 in 1) pentru ca aceasta taxa aberanta sa nu poata fi aplicata. sa auzim de bine
Ioana-Maria la 6 Mai 2009, ora 17:34
am o mica firma de 4 ani ,lucrez singura....cu acest impozit forfetar nu stiu daca o sa rezist mai mult de cateva luni......ajungand asa la faliment.in creiza care suntem acum nu cred ca era necesara aceasta,,taxa forfetara''.nu credeti ca cei mari traiesc pa spatele celor mici?
eu nu cred ca o sa stea mult aceasta taxa forfetara,poate se anuleaza......totusi nu disperati.....orice e posibil in Rpmania
Petronela la 11 Mai 2009, ora 10:55
Am o firma , broker de credite, infiintata in aprilie 2008..deci am un an...dar nu prea am lucrat pe ea pana in octombrie 2008, cand a inceput criza, iar credite s-au dat foarte putin.Cifra mea de afaceri este de cca 6000 lei, pana acum.Cand eu merg pe pierderi, de unde sa mai platesc si acest impozit?Firma am facut-o pentru a putea colabora si cu alte persoane care iau comision din ceea ce castiga, iar eu platesc comisioane de 80% din ce incasez, pentru ca altfel nu lucrau acele persoane, trebuia sa le motivez.Chiar si asa merge foarte foarte greu.Acesta e singurul meu venit.Oare nu trebuiau sa se gandeasca si la categorii de afaceri? Sunt afaceri mici pentru supravietuire!Acum ti se spune sa te faci PFA..dar sa inchizi firma te costa foarte mult.De unde bani?

Se spune ca vor mai revizui acest impozit...dar sincer..nu a fost facut cu cap.
Cristian B la 15 Mai 2009, ora 02:29
buna, am citit cu atentie toate comentariile si obserrv ca ma incadrez in randul celor pricajiti. Student fiind, mi-am deschis o S.C. ca doar se ofereau "gratuitati"...Am terminat facultatea si m-am gandit sa ma apuc de treaba, dar se pare ca nu o sa mai fie cazul. In primul rand vreau sa mentionez celor care nu sunt in cunostinta de cauza ca nu e chiar asa usor sa inchizi o firma. Pentru a radia o societate comerciala din catastifurile ONRC trebuie scosi din buzunar vreo 1000 ron, pe care daca nu ii ai...ce faci?in al doilea rand, mi se pare aberant si lipsit de logica sa platesti un impozit...indiferent de natura lui atata timp cat firma nici macar nu are activitate.M-am interesat la ONRC si la Finante si mi-au sugerat sa fac o cerere de suspendare a activitatii care costa si aia vreo 200-300 lei. Cum poti suspenda ceva ce nu exista?Cum poti plati impozit pe ceva "in acte"? Este firesc sa existe categorii de oameni afectati, ca doar nu pot fi toti multumiti. Imaginati-va ca aveti o masina veche..in care trebuie sa investi niste bani ca sa poata circula, iar de 2 ani nici macar nu ati scos-o din garaj. Vi s-ar parea logic sa platiti RCA chiar daca nu ati umblat cu ea?
Sunt niste nesimtiti toti astia din PSD, ca doar ei au venit cu aceasta idee...doar trebuie sa acopere "tunul" dat de Bombonel cu matusa Tamara! Membri parlamentului sunt alesi din popor...de catre popor...pentru a-i reprezenta. Sincer, pe mine nu ma reprezinta cu acest bir si probabil ca o revolutie ca cea de peste Prut i-ar aduce din nou cu picioarele pe Pamant!
Marius Craciun la 7 Iunie 2009, ora 18:15
Sunt si eu curios, ce o sa se faca cu acesti bani?!, din asa-zisul impozit, "care te incurajeaza sa mai iti faci o firma in ziua de azi", cel putin sa stim k se va face ceva in tara asta.
la 12 Iunie 2009, ora 21:26
Dupa cum stiu exista niste asociatii patronale, oare pe cine reprezinta?
Angajatii sunt protejati de sindicate, pe noi cine ne poate proteja impotriva celor care culmea au fost votati de noi? Asteptam o initiativa, nu putem fi calcati in picioare si sa nu actionam. Bogdan C.
Florin la 1 Iulie 2009, ora 23:09
Raportat la cifra de afaceri a carui an se calculeaza impozitul forfetar?
Inteleg ca plata acestui impozit se face incepand cu luna iulie.
Mihai la 13 Iulie 2009, ora 15:39
in 2002 cind am ramas fara o sursa de venit mi-am infiintat o firma pe care n-am mai activat-o pt. ca intre timp mi-am gasit de lucru... de atunci declar intr-una la finante, registrul comertului etc. etc faptul ca n-am descis nici un punct de lucru si firma nu este activa.... acum trebuie sa platesc impozitul forfetar in conditiile in care n-am activat nici macar o secunda !!!!! vi se pare corect ?
(si asta in conditiile in care statul a luat de pe mine taxe de infiintare, de declarare..notariale....de cite si
.de ....cite si mai cite ...ca le stiti....acum vrea sa mai jupoaie si pielea care a mai ramas ?
Mandrean Ioana la 15 Iulie 2009, ora 23:15
buna ziua....am o mica firma ,si de 4 ani nu mai am angajati pentru ca nu am mai reusit sa platesc impozitele si ceaseurile la stat ,datoriile si penalizarile m -au ajuns cateva sute de milioane cu mare greutare am reusit sa platesc datoriile ,acum nu mai am nici angajati si nici datorii dar au reusit ei sa ma faca datoare prin acest impozit forfetar care,nu cred ca e corect ,eu am platit impozit pe acest rulaj si nu mi se pare corect sa muncesc doar ca sa platesc.de 7 ani nu am fost intr-un concediu cu familia pentru ca toti bani ii dam pe impozite si facturi .....oare guvernantii si parlamentarii nostrii ar renunta la concediii ca sa plateasca datoriile la stat.
Cristian Fehler la 25 Ianuarie 2010, ora 12:36
Daca nu se iau de urgenta masuri va fi dezastru in Romania!.In 2008 am avut cifra de afaceri extraordinara pentru o microintreprindere.Criza fnanciara si masurile fanteziste ale unui ministru de finante inconstient, pe care-l bag in buzunar in orice moment cu teoria ,va duce la desfintarea si restrangerea activitatii a mii de firme. somaj exagerat si micsorarea bugetului de stat.Intrebati-l pe Pogea cat de capabil este sa duca la Faliment o intreprindere si apoi o tara intreaga...Iar acum Boc desi e de-aici din Cluj doarme-n papuci si priveste cum ne ducem in prapastie. Exista oameni care pot scaote tara din criza ,fara FMI, fara alte imprumuturi idioate .Eu sunt dispus sa demonstrez ca se poate.Pe GRATIS.Numai ca nu ma asculta nimeni.
Florin la 2 Iunie 2010, ora 17:17
am infiintat o firma acum 2 ani care nu afunctionat .acum trbuie sa o inchid pentru ca trebuie sa platesc jdemilioane pe ceva ce nu a functionat.nu am bani de taxe si avocat petru a o inchide .ce fac ?o sa-mi ia casa si or sa ma dea in strada ?asta mai ne-a ramas !!!!suntem condusi de niste vagabozo si niste hotii.
Claudia la 15 Septembrie 2010, ora 20:04
Dupa tot ce am citit,am inteles ca Romania merge in cadere libera......in aceasi situatie sunt si eu cu firma.......dar,am o propunere......un avocat bun stie ca acest impozit minim(ca nu-l putem numi forfetar) este ilegal din 5 motive : 1.incalca recomandarile Comisiei Europene.
2.legile teoriei economice .
3.prevederile Codului Fiscal .
4.este discriminatoriu din punct de vedere al procentului pe profit.
5.Incalcarea principiului neutralitatii in economie - statul ne forteaza sa ne indreptam spre o anumita forma de asociere (in speta PFA)
Poate daca mai caut....mai gasesc incalcari ale altor legi.
Oricum,propunerea mea este ca un avocat sa intre pe internet cu noi,cu cei care vor sa dea in judecata Statul pentru aceasta aberanta ordonanta si sa ne reprezinte in instanta,in acest caz ne putem apara , in plus si ei ca avocati vor putea sa-si arate inteligenta cu care au fost investiti atunci cand au facut o scoala care le pot demonstra ca ,cunosc legea si ca nu lasa aceste aberatii sa se aplice in mod abuziv. Bineanteles ca asta ar trebui sa o faca AVOCATUL POPORULUI......gresesc?
Rusine pentru cei care se pretind ca sunt experti juridici si abilitati dar nu respecta legea ,stand cu mainile in san.
Nu pot sa inteleg cum se poate gandi o lege care sa distruga atatea firme,salariati si tot ce misca in Romania.....pretinzand ca asa protejezi bugetul !!!
Cum se poate spune ca o firma care are 0 profit poate fi o firma care nu declara profitul?..cand se vede clar in acte ca nici venit nu are!!!....RUSINE !!!
In lege ,daca tot vroiau sa faca asta....puteau specifica: pentru firmele care arata venit sa fie impozitate EVENTUAL...dar nici asa nu sunt chiar de acord....dar macar ce-i pe 0 profit impoziteaza daca vezi si venit......nu asa cum au facut-o.....
Nu-i venit....nu-i nici profit......fara impozit la aceste firme.
Vezi venit....nu-i profit.....atunci mai putem discuta.....
In plus trebuia sa fie aplicata ordonanta dupa 6 luni conform Codului Fiscal,ca firmele sa aiba timp sa inchida sau sa suspende. Dar au aplicat-o imediat doar pentru a face datornici la STAT.

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri