Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


Impozite la stat

Patratanu Bogdan la 10 Aprilie 2009, ora 11:48
Salve,

Eu am o firma de prestari servicii IT . Pana acu am platit am platit la stat impozit pe profit (/TVA) o anumita suma, oricum mai mare ca 0 . De azi inainte voi avea grija ca acea suma sa fie egala cu 0 (zero).

Bogdan
Marian Ghebosu la 10 Aprilie 2009, ora 12:45
Ce bine ar fi ca guvernantii , asemeni administratorilor de firme, sa garanteze cu propria avere actul de guvernare iar orice promisiune electorala neonorata sa fie penalizata ,conform indicatiilor pretioase ale Ministerului Finantelor , cu comision de penalizare zilnic.Iar daca guvernarea s-a soldat cu rezultate proaste , dupa ce vor ramane fara avere ,sa fie nevoiti sa se imprumute pentru a da banii pierduti de populatie inapoi. Sa vedeti atunci guvernari responsabile fata de romani si sa vedem cati s-ar mai inghesuii la cascaval cand FRIGE !.
Limbasan Bianca la 10 Aprilie 2009, ora 13:30
degeaba ai profit 0 lei sau tva de plata sau de recuperat ei se leaga acu de cifra de afacei care este oricum atata timp cat ai activitate.
Jozsef Gonczi la 10 Aprilie 2009, ora 14:11
Buna ziua

Daca se voteaza acest impozit forfetar consider ca sa va inchide o gramada de microintrepinderi si nu numai, pe de alta parte acest impozit forfetar este aplicat doar in Franta dar si acolo se va scoate datorita crizei. Nu cred ca asmenea impozit va atrage mai bine investitori. Daca se doreste cresterea veniturilor, Ministerul de Finante are departament de control si sa trimita inspectorii la controale de fond la firme care inregistreaza pierderi sau profit mic.
pe de alta parte ar trebui limitat cheltuielile deductibile pentru firme. (ex. autoturismele de serviciu sa nu fie deductibil Tva ul respectiv combustibilul folosit pe aceste masini, etc)
Respectiv sa se incerce combatarea muncii la negru, forte multe firme nu inregistraza o parte din venituri nu tai chitanta ori nu emit bonuri fiscale.
Claudiu la 11 Aprilie 2009, ora 15:28
Nu e chiar asa de greu de inteles mecanismul. FMI vine si ne impune sa luam imprumut. Ne impune sa rectificam bugetul, sa taiem cheltuielile bugetare, administrative, de educatie (ca de ce sa fim noi destepti) etc. Guvernul in schimb pune taxe mai mari ca sa isi pastreze cheltuielile. Asa ca devenim sclavi moderni cu concursul celor care ne conduc. Vorba cuiva: Rusinica.
Marinescu Ion la 11 Aprilie 2009, ora 16:21
Foarte bine spus domnule Jozsef Gonczi , asta este adevarul crud al Romaniei , "leii (barosanii) sar peste bariera , cateii (smecherasii) trec pe dedesupt iar boii ca noi(care nu suntem in stare sa ne rasculam) ne oprim (falimentam) ca prostii in fata barierei !!!!! Unul care are magazin si are cifra de afaceri "declarata" de 100000 cu profit REAL !!!!! de 200000 sta linistit iar eu cu cifra de afaceri de 50000 si profit DECLARAT de 28000 ce ar trebui sa mai fac , poate doar sa-mi "donez" farama de profit statului , nu ?
Rus Ioan la 12 Aprilie 2009, ora 13:15
Eu am o firma care platea impozit si inainte iar concurenta nu pleteau nimic nici o data findca nu inregistrau nimic.Acum cine va plati mai mult normal tot eu findca am avut cifra de afaceri.
Eugeniu la 12 Aprilie 2009, ora 15:48
D-na/ d-soara Limbasn Bianca, cred ca nu ati gandit cand ati scris "ar trebui limitat cheltuielile deductibile pentru firme. (ex. autoturismele de serviciu sa nu fie deductibil Tva ul respectiv combustibilul folosit pe aceste masini, etc)" deoarece ganditi-va ca exista societati care presteaza servicii diverse si au 150-200 de angajati si o baza auto de 130-160 masini. Aproape toti au masina de serviciu pentru ca asta este afacerea lor(nu este o firma de transport), iar cele mai mari cheltuieli sunt cu combustibilul. Aceste societati ce or sa faca? O sa dea faliment? Este posibil in acest caz ca impozitul platit sa se transforme din impozit pe profit in impozit pe cifra de afaceri si atunci.....
Parerea mea este ca acest guvern, prin masurile pe care le ia, este un guvern in primul rand antisocial. Daca erau diverse persoane care isi faceau o firma pentru a supravietui, pentru ca locuri de munca care sa asigure un trai decent sunt putine, acum, din putinul pe care il castigau necesar subzistentei, statul s-a gandit sa mai ia ceva. Aceasta masura va duce in mod implicit la un numar mai mare a somerilor, la cresterea pietei negre si a evaziuni fiscale.
Alexandru la 14 Aprilie 2009, ora 17:19
Am infiintat firma cand eram student pe gratis,nu am avut pana acum activitate dar as vrea sa am in viitorul apropiat cand am bani sa investesc. pana atunci ce fac?
platesc 183 RON/luna ca sa tin firma fara activitate in viata? Din salariul meu de nimic pe care-l castig in tara asta?

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri