Comentarii pe articolul Pogea catre firme: Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, inchide!


La 12000 euro dai 8%-- la 30.000.000 numai 0,033% !!!!!!!

Gales Dorel la 10 Aprilie 2009, ora 12:39
Daca faceti un calcul simplu vedeti de fapt pentru cine e data si legea asta!Din nou!!! "Baietii destepti" care ruleaza sume de milioane de euro ,bineinteles tot din banii nostri adica de la bugetul de stat, vor plati niste impozite care mai degraba seamana cu ......niste majorari la factura de telefon (0,1--0,033 %....) !!!!!!!!!!!Si noi ceilallti ,fraierii vom continua sa tragem la jugul carului asta care se numeste bugetul de stat,biciuiti de cel mai mare bou pe nume....nici nu mai stiu pe care sa-l numesc...toti sunt la fel! chestia care ma doare e ca noi nu facem NIMIC pentru a schimba ceva,pentru a aduce legile astea macar la 10% din felul in care sunt ele gandite in restul europei ,din care ,cica facem parte!!!!!!!!!!
Caimac Laurentiu la 11 Aprilie 2009, ora 11:33
la 12.000 de euro mai poti aduce cheltuieli fictive care sa iti diminueze profitul.
dar la 30 de milioane cifra de afaceri este natural sa ai profituri mult mai mari. e totusi accesibila suma de 500 de euro. acesta forma de impozitate apare in mai multe state ale lumii. poate nu e momentul sa fie aplicata acum. dar nu e o masura rea. ar trebui sa se treaca la aceasta masura dupa 3 ani de existenta a firmei.
hotia la romani e in sange. evaziunea e o forma de furt. daca ar avea impozit de 10% pe profit si 10% pe dividende si 10% tva, romanul tot ar fura.
Ioan Moldovan la 11 Aprilie 2009, ora 20:08
pana la mine 77 de persoane au vizulaizat postarea ta,dar nimeni nu a comentat nimic!ce sa intetelega mafiotii de guvernantii?uite ca mai merge sa le punem in spate la prosti!
Risnoveanu Gelu la 12 Aprilie 2009, ora 13:45
Bogaii i mai bogai, sracii i mai sraci.
Asta ca o consecin a faptului c sntem condui de absolveni ai colii de partid a defunctului PCR. Aici erau trimii cei incompeteni n alte domenii economice dar papagali i pupinc...
Unde-i logica n a numi la finane un inginer metalurg ?!? O fi avnd i ceva cursuri de marketing i management, de comer, pregtire n domeniul comunicrii, dar asta nu inseamna ca este si un finantist capabil de-a coordona econoimia unei ri. M indoiesc de faptul c un manager care a falimentat un combinat siderurgic va face un bun management in ceea ce inseamna economia unui stat. Un bun manager este acela care este capabil ca prelund o afacere slab, (fie i un combinat siderurgic), s o fac viabil n decurs de 10 ani (de exemplu), i nu s o falimenteze n circa 1 an.
n ara asta s-a ajuns ca la conducere s ajung doar incompeteni numii politic. Oare simplul fapt de-a fi nregimentat ntr-un partid conduce automat c snt competent ntr-un anumit domeniu?
Aa i cu Pogea, faptul c este membrul unui partid, chiar dac nu este de meserie, poate s preia friele finanelor Romniei.
Plus c odat ajuni n astfel de funcii se cred nite zei atottiutori, uitnd de adevratul lor rol. A face airmii de genul "Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, inchide!", denot un mare grad de nesimire, mrlnie, lips de cel mai elementar bun sim. Denot o lips total de gndire economic.
Dac ar sta i ar cugeta puin poate ar realiza faptul ca cele mai mari goluri la buget le aduc firmele mari, firme care nu i pltesc drile la stat, firme pe care statul le iart, le psuiesc, le reealoneaz datoriile, le iart de penaliti. Ori acum ce face? Le d posibilitatea s fac si mai mari evziuni. Atta timp cit la o cifr de afaceri de peste 30 milioane euro, n cazul n care nu-i plteti impozitul ctre stat deoarece ai avut grij s iei cu pierderi, (dar ai avut bani s-i cumperi maini de sute de mii de euro, bijuterii, case etc), statul n nelepciunea sa, (a se citi a lui Pogea i a altor specialiti asemeni lui), te "penalizeaz", (mai degraba te cadoricete), cu acei 10000 euro, adic un impozit sub 0,03%.
Asta n timp ce un amrt care are o mic afacere de familie din care reuete s scoat un venit lunar ct un salar ct de ct rezonabil, (dac echivalentul a cca 500 euro/lun, de ex., la o familie cu 4 membri, este rezonabil n Romnia zilelor noastre), ei bine acest afacerist va plti 500 euro, adic un impozit cca. 8,5%.
Unde este echitatea ???
"Nu avem de unde plti investiiile i nu avem cum s lum alte msuri economice dac firmele nu-i pltesc taxele"
i oare asta s fie rezolvarea? Acest impozit forfetar care va duce probabil la dispariia multor IMM-uri? Apariia unui numr i mai mare de omeri, adic o cretere a presiunii asupra unui buget i aa destul de anemic? Oare un numr ct mai mare de IMM-uri, ntr-un mediu economic stabil, un sistem relaxat de taxe i impozite, nu ar fi mai rentabil dect asemenea soluii amatoriste?
Ai notri guvernani nu vd ce se ntmpl n ri mult mai dezvoltate ca noi? ri unde eti ajutat s porneti i s menii o mic afacere. ri unde n aceast perioad de criz taxele i impozitele se reduc.
Ai notri experi finaciari, n frunte cu eminentul finanist, consider c dac tot este criz, este momentul oportun de-a mri fiscalitatea?
Parafraznd oarecum pe Pogea: "Daca nu poti gndi economic corect atunci d-i demisia!"

  Inapoi la articolul Pogea catre firme: Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, inchide!

Setari Cookie-uri