Comentarii pe articolul Guvernul a aprobat impozitul forfetar si rectificarea bugetara


Cimitirul firmelor

Pixar la 11 Aprilie 2009, ora 16:54
Nu pot sa uit sarcasmul prostesc de care dadea dovada dl Pogea cand spunea ca daca nu poti plati 500 de euro pe an, esti liber sa iesi de pe piata. Acest ministru nu poate sa inteleaga ca o firma este grevata de o multime de alte impozite si cheltuieli (impuse de organizarea finantelor romaniei care exceleaza in birocratie). Multi au considerat ca veniturile pe care le obtin la firma sunt suficiente pentru a le permite un nivel decent de trai. Pur si simplu au ales alternativa unei mici afaceri in schimbul somajului sau a muncii la stat. Acum, cu o ordonanta de urgenta, guvernul romaniei distruge echilibrul cat de cat existent, creand in acelasi timp un mediu de afaceri imprevizibil pentru micii intreprinzatori. Multe firme vor fi nevoite sa inchida activitatea, mai ales in contextul economic actual. Ce e mai interesant e grila de impozitare regresiva cu cifra de afaceri. Probabil ca stim de ce sau intuim
Maria Dinu la 12 Aprilie 2009, ora 10:17
1) de data asta are dreptate ministrul, 500 Euro/an e un impozit acceptabil, cine are pierdere 'pe bune' are alocat oricum un fond de imprumut pentru firma si daca si cand isi va reveni va avea de unde platii. Nu isi revine din pierdere, inseamna ca va deveni o firma de dat teapa, ca nimeni nu imprumuta la nesfarsit o companie pe pierdere, asa ca afara din piata, mai dispare un tepar si poate sa vina in loc altii mai priceputi sau mai norocosi!
2) daca pierdere nu este 'pe bune', atunci de ce eu daca sunt corect sa platesc impozite si firma concurenta care nu plateste nimic si nici nu inregistreaza veniturile corect sa poata sa vina cu preturi mai bune,, sa ma scoata pe mine din piata?

  Inapoi la articolul Guvernul a aprobat impozitul forfetar si rectificarea bugetara

Setari Cookie-uri