Comentarii pe articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010


Impozit pentru 0 cifra afaceri

Jana Polmolea la 13 Aprilie 2009, ora 15:28
Acest guvern este atat de speriat incat face ceea ce nu a indraznit nimeni sa faca: sa impoziteze inactivitatea. Sunt firme pe care detinatorii nu le pot lichida din lipsa de bani (lichidatorii costa) , dar sunt obligati sa plateasca totusi impozit. INCREDIBIL!
Pentru firmele mari aceasta lege este un bonus - faceti calcule concrete d.nilor guvernanti!
Alex la 16 Aprilie 2009, ora 13:19
Intrebare: Societatile care au suspendat activitatea prin Registrul Comertului din diferite motive si care nu au activitate, platesc sau nu impozit forfetar?

Stiu ca acele firme cu cifra de afaceri "0", deci inactive , indiferent cand au luat fiinta dar nu au activitatea suspendata, trebuie sa plateasca acest impozit, de fapt un bir in aceste cazuri
Dumitrescu Tiberiu la 17 Aprilie 2009, ora 10:33
Sunt in situatia neplacuta de a fi asociatul unic al unei firme care a avut activitatea suspendata pe perioada maxima (3 ani) permisa de lege , pana la sfarsitul anului 2008. Din motive obiective sau si subiective firma nu are clienti si nu sunt sperante sa ii aiba in conditiile in care se misca lucrurile in Romania.
Obiectiv vorbind se justifica inchiderea firmei, dar nu mi se pare admisibila
sufocarea prin solicitari financiare ilogice , fara sa mi se acorde practic vreo
sansa. Ma intreb cum vor fi penalizati cei care nu pot sa plateasca banii ceruti
de unii factori de decizie ai statului -firma este cu raspundere limitata - si in ce conditii se vor desfiinta firmele pentru care nu se poate solicita - din lipsa de resurse financiare - desfiintarea.
Lupu Adrian la 5 Mai 2009, ora 10:15
Este absolut aberant ca o firma fara cont,cu cifra de afaceri o de 4 ani sa plateasca un impozit ca o firma care cistiga chear si 10000 euro.Din ce se poate plati acest impozit?din pensia de boala a administratorului?Este evident ca de desfiintat nu poate fi vorba,asta datorita costurilor mari.Guvernul acesta vrea sa ia taxe si impozite si de pe vii si de pe morti.
puficu80 la 6 Mai 2009, ora 19:17
poate imi puteti raspunde si mie la o intrebare- am un S.R.L. din anul 2006 si nu am avut niciodata activitate, sunt obligata sa platesc impozitul forfetar?????????????
Anton Irina la 14 Mai 2009, ora 22:06
toata nebunia este provocata de eroarea de interpretare a notiuni de a avea cifra de afaceri, deci -0- inseamna ca firma in cauza NU are cifra de afaceri, DECI O FIRMA ARE CIFRA DE AFACERI INCEPAND CI CIFRA 1. Aceeasi situatie s-a intamplat initial si in cazul CONDITIEI de a fi microintreprindere si anume : un numar de salariati de la 0 la 9( deci 0 insemnand ca NU are salariati) si ulterior s-a rectificat eroarea si s-a prevazut un numar de la 1 la 9 salariati.Nu stiu cat de explicita am fost, dar un lucru este clar nu poti spune ca ai cifra de afaceri cand aceasta este 0, deci NU poti avea ceva ce nu exista. In acest caz toate firmele care nu au activitate in cursul anului 2009( deci cifra de afaceri este 0) NU trebuie sa plateasca nici un impozit.In speranta ca cineva va citi, va desmetici situatia, astept raspuns. Anton Irina
Miky la 17 Iulie 2009, ora 15:09
Am o firma din anul 2005 si de atunci nu a functionat niciodata, am cifra de afaceri 0, dar a trebui sa-mi suspend activitatea pe o perioada de 3 ani (am platit pentru aceasta aprox.300roni) si in continuare trebuie depus la finante declaratii si bilanturi. Am fost la finante cu declaratia 100 si duduia de la ghiseu mi-a dat-o retur spunand ca am de achitat impozit forfetar pentru 5 zile (in data de 07.05.2009 a fost inregistrata cererea de suspendare temporara a activitatii), asa ca dupa cum vedeti se plateste ......
Michi la 29 Iulie 2009, ora 13:24
sincer, un guvern mai aberant decat acesta ,nu putea sa i-si permita romania in situatia de criza in care se afla .este cel mai slab guvern dupa revolutie si cel mai incompetent.nu credeti ca ve-ti salva populatia de la saracie ,o nenorociti mai rau.omul spera ca cei pe care ii voteaza ,le aduc un gram de speranta de mai bine,dar voi ,ce sunteti la putere nu simtiti acest lucru. daca lui boc i se pare, ca daca reduce salariile ministrilor cu 20% realizeaza mare lucru,se insala rau .poate maine zice ca toti salariatii din tara asta, pot face acest lucru .- mare gresala .daca face in continuare experinte lipsite de profesionalism in guvern ,sa se lase de funtia asta ,ca nu e pe masura lui,chiar daca incearca sa se ridice pe varful pantofilor,nu va face cinste parintilor lui cu credinta in dumnezeu.reflectati bine dle. ministru.
Don Bosco la 26 Mai 2010, ora 14:30
Mr. Pogea cred ca nu a avut o situatie clara despre firme. Majoritatea firmelor nu au activitate si prin urmare s-a gasit cine sa taie cu toporul...
Se pare ca nu au o situatie clara despre firme deoarece firmele care n-au activitate de ani de zile n-au fost desfintate din 2004 prin urmare paradoxal i-au vrajit pe studenti sa-si deschida firme si apoi i-au lasat cu ochii in soare.
ANF si Registrul Comertului doua entitati cu activitati dubioase nu consiliaza firmele ci le trimit scrisori de amenintare ca la infractori.Doi monstrii sacrii care-i doare-n spate de Romania si nu stiu sa-si faca treaba corect.

  Inapoi la articolul Ce impozit forfetar vor plati firmele in 2009 si 2010

Setari Cookie-uri