Comentarii pe articolul Consultantii: IMM-urile, victimele impozitului forfetar


Realitate

Gavril Teofil la 15 Aprilie 2009, ora 13:57
Un mic exemplu

Pe trimestrul 1 din an am virat catre stat pt firma si cei 6 angajati taxe si impozite in valoare de 18000 lei din care 1500 impozit si 8000 TVA (am rotunjit cifrele)

Acum (sau in viitorul f apropiat) statul nu va mai primi 72000 (18000 x 4) cu aproximatie pentru 2009 ci va plati somaj pentru 4 persoane ca 2 au inca un loc de munca.

Asta se intampla la mine in productie.

Mentionez ca nu am intarzieri nici macar 1 zi la plata datoriilor sau salariilor, ca nu am cumparat firmei nici un sediu sau mie, ca nu am nici o masina pe firma si nici personal. Merg pe jos, cu trenul sau autobuzul.

Insa nu toate afacerile pornesc exploziv, unele au nevoie de timp sa se aseze in piata. Deci sunt oameni care au de suferit. Cel mai probabil voi infiinta un PFA si voi continua la capacitate redusa . Imi pare reu insa ca ... visam la mai mult insa sut privilegiati tot cei cu firme mari (daca se face un calcul al acestui impozit forfetar)

Apropo nu doar acest impozit este problema ci si sutele de hartii si decalaratii si comisioane care ne sunt impuse.

Biszok Krisztina la 15 Aprilie 2009, ora 22:44
va dau eu o solutie. ne facem o firma noua , ne trimitem angajatii in somaj iar dupa o luna ii reangajam pe firma noua , dar tinand cont ca-i luam din somaj statul o se ne dea salariul minim timp de 1 un an. si asa frumos daca el ne jegmaneste pe o parte noi il jegmanim legal pe alta parte. si o sa platim taxele din banii pe care o sa ne vireze pt.ca am angajat someri. iar intr-un an de zile se va schimba legea pt.ca nu numai mie mi-a trecut treaba asta prin cap. si in asa fel statul ne va da mai multi bani decat o sa-i dam noi prin impozit. si ii incurajez pe toti sa faca lucrul acesta ca sa se trezeasca domnu Pogea care nu are nici o treaba cu economia reala si habar nu are cat se munceste pt. bani cinstiti.

  Inapoi la articolul Consultantii: IMM-urile, victimele impozitului forfetar

Setari Cookie-uri