Comentarii pe articolul Pogea catre firme: Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, inchide!


Impozitul forfetat = Incompetenta fiscului

Constantin Dragan la 20 Aprilie 2009, ora 12:24
Capitalismul,economia de piata insemneaza acea conceptie si politica economica in stare sa genereze profit.Performanta insemneaza maximizarea profitului si de aici vine si bunastarea.Guvernantii se vaita ca firmele nu au profit,dar de ce nu au ? .
Sunt sute de mii de mici intreprinderi ,care fac comert,aprovizionand satele pana in varful muntilor,dar si orasele ,cu produse de prima necesitate (paine,zahar,ulei,unelte si tot felul de maruntisuri).Pe langa functia sociala,ele asigura subzistenta propriei familii,cu adulti ,cu bunici.,cu copii-oameni fara nici o alta sursa de existenta si pe care voi vreti sa-i transformati acum in someri,in asistati social !.Aveti cu ce le plati ajutoarele cuvenite?
Invocati economia subterana,evaziunea si alte chestii de 2 bani.
Romania are un sistem contabil compatibil cu normele europene,cu acquis-ul comunitar. In conturile contabile siin situatiile financiare anuale se reflecta celmai fidel economia oricarei firme si daca stii sa le citesti poti descoperi orice evaziune.Intre conturi exista anumite corelatii si echilibre care iti dau la iveala orice incercare de evaziune.
Numai ca la noi sunt sute de mii de asa zisi "fiscalisti", inspectori financiari analfabeti contabil si tot felul de "specialisti",care,in afara de a-si socoti castigurile grase,cadourile,primele,etc.etc. nu stiu sa citeasca un bilant contabil,
nu stiu sa descopere o infractiune sau abatere de la normele financiare,decat din intamplare,pompieristic.
Impozitul se calculeaza pe profit;profitul se determina contabil si-l gasim in bilant si in Contul de profit sipierdere.Nedepunerea situatiilor financiare ale societatilor la m.f.p. si la Registrul comertului se pedepsesc foarte drastic (Legea 82/9i).
Aceasta gaselnita cu impozitul forfetat pe cifra de afaceri este o expresie a neputintei in materie de finante,care se va adauga rambursarilor ilegale de t.v.a.,bajbaielilor legislative,imposibilitatii aplicarii principiului "accrual" in finantele publice si cate si mai cate.
Noi vrem sa consolidam o economie de piata capitalista,silumea se afla in epoca a III-a care insemneaza "capitalismul financiar". Ori finantele sunt o stiinta,cu rigorii fundamentale,astfel ca aplicarea lor in viata economica necesita oamenipriceputi nu ageamii. Nu va este clar unde ne aflam?.Tot nu va este clar cand Primul ministru explica bugetul sau fel de fel de cifre si nu poate sa o faca in moneda oficiala ci in "lei vechi" ?
Daca de noi nu va e mila barem fie-va mila de voi ca veti ramane in arhive ca o ceata de analfabeti economic !
Leul neimblanzit

  Inapoi la articolul Pogea catre firme: Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, inchide!

Setari Cookie-uri